Grönland ve Foreo Adaları vizesi

Gröonland ve Foreo Adaları vizesi için gerekli olan evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Gröonland ve Foreo Adaları vizesi için gereken evrakların en güncel halini görmek, hızlı ve kolay şekilde vize başvurusu yapmak için lütfen Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçin.

Gröonland ve Foreo Adaları'ya kısa süreli seyahatler için vize müracaatları, konsolosluk vize başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş başvuru merkezleri ile akredite turizm seyahat acentaları aracılığıyla kabul edilmektedir. Gröonland ve Foreo Adaları vize işlemlerinizi hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirmek için Vize Merkezi temsilcilerimize şubelerimizden veya online olarak hızla ulaşabilirsiniz.

Gröland Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde, Danimarka’ya bağlı olan özerk bir bölgedir. Vize başvuru işlemleri Danirmarka Konsolosluğu tarafından kabul edilmektedir. Schengen vizesi ile Gröland’a seyahat edilmemektedir.

Gröland Vizesi için Gerekli Evraklar

  1. Vize başvuru formu. Tam ve eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalanmış başvuru formu.
  2. Pasaport. Son 10 Yil içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlenmiş tüm sayfalarının A4 boyutlu renkli fotokopisi varsa önceki pasaportlar ve renkli fotokopileri.
  3. Fotoğraf. Beyaz zemin üzerine 3.5 cm x 4.5 cm ebatlarında  2 adet renkli fotoğraf
  4. Davet mektubu. Grönland’tan imzalı davet mektubu.
  5. Nüfus Kayıt Örneği. Nüfus Müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı. Nüfus kayıt örneği, anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir.
  6. Otel Rezervasyonu. Kişi otelde konaklayacak ise, otel rezervasyonu.
  7. Uçak Rezervasyonu. Uçak bileti rezervasyonu (tüm ara seferleri gösteren)
  8. Sağlık sigortası. Seyehat süresini kapsayan seyehat sağlık sigortası.
  9. Finansal Durumu Gösteren Belgeler.Son 15 gün içinde işlem yapılmış, güncel ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahsi banka Hesap Özeti

Başvuru sahibi çalışan ise; işvereni tarafından izin mektubu (başvuru sahibi tarafından yapılan işler, çalışmakta olduğu süre ve Schengen ülkelerindeki seyahatinden sonra işe geri döneceğine dair beyan dahil edilmelidir). En son 4 ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son dört ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi

Grönland ve Foreo Adaları vizesi

Başvuru sahibi işveren ise; Serbest Meslek başvuru sahipleri için gerekli belgeler: Kendi şirketinin antetli kağıdında yazılı bir dilekçe, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi, Yetki Belgesi

Başvuru sahibi öğrenci ise, Eğitim Kurumdan alınan Öğrenci Belgesinin aslı (eğitim gördüğü bölüm ve dönemi belirtilmelidir).

Gröland Turistik Vizesi için Gerekli Evraklar                

  1. Vize başvuru formu. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.
  2. Pasaport. Son 10 yıl içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlem görmüş sayfaların renkli fotokopisi, en az 2 sayfası boş olmalı.
  3. Fotoğraf. 2 adet 35x45mm ebatlarında güncel arka fonu beyaz fotoğraf.
  4. Davetiye. Kültürel etkinlik ya da konferans sözkonusu ise davetiye veya katılım formu.
  5. Nüfus Kayıt Örneği. Nüfus Müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı. Nüfus kayıt örneği, anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir.                                                                                   
  6. Uçak rezervasyonu. Uçak bileti rezervasyonu, tüm ara seferleri gösteren.
  7. Otel rezervasyonu. Tüm seyahat tarihlerini kapsayan otel rezervyonu.
  8. Muvafakatname. 18 yaşın altındaki çocuklar için yurtdışına çıkabileceğine dair noterden onaylı izin belgesi.
  9. Finansal durumu gösteren belgeler. Son 15 gün içerisinde işlem yapılmış ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap özeti.                                                                                                                             

Başvuru sahibi çalışan ise; işverininden izin mektubu, son 3 ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son 3 ayın SGK bildirileri ve işverenden faaliyet belgesi.

Öğrenciler için eğitim kurumundan alınan öğrenci belgesi.                       

Gröland Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi için Gerekli Evraklar

  1. Vize başvuru formu. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.
  2. Pasaport. Son 10 yıl içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlem görmüş sayfaların renkli fotokopisi, en az 2 sayfası boş olmalı.
  3. Fotoğraf. 2 adet 35x45mm ebatlarında güncel arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf.
  4. Davetiye. Gröland’daki referans kişiden imzalı davetiye (örneğin VU2)
  5. Davet eden kişinin Gröland pasaport veya oturum kartı fotokopisi.
  6. Nüfus Kayıt Örneği. Nüfus Müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı. Nüfus kayıt örneği, anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir.                                                                                     
  7. Sağlık Sigortası. Gidiş dönüş tarihlerini kapsayan geçerli seyahat sağlık sigortası.
  8. Muvafakatname. 18 yaşın altındaki çocuklar için yurtdışına çıkabileceğine dair noterden onaylı izin belgesi.
  9. Nişanlı veya sevgili ziyaretinde; Ne kadar zamandır tanışık olduklarının belirtilmesi gerekmektedir. Davet eden kişi nişanlı ya da sevgiliyse birlikte çekilmiş fotoğraf A4 boyutunda bir kâğıda renkli fotokopi çekilerek getirilmelidir.
  10. Finansal Durumu Gösteren Belgeler. Son 15 gün içinde işlem yapılmış ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap özeti (aslı ve  fotokopisi). 18 yaşından küçüklerin, velileriyle gidiyor olması halinde banka hesabına gerek yoktur.

Başvuru sahibi çalışıyor ise, işvereninden izin mektubu, son üç ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son üç ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi.

Serbest Meslek başvuru sahipleri için gerekli belgeler: Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, Türk Ticaret Sicil Gazetesi fotokopileri

Öğrenciler için eğitim kurumundan alınmış öğrenci belgesi.

Gröland Ticari Vize için Gerekli Evraklar

  1. Vize başvuru formu. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.
  2. Pasaport. Son 10 yıl içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlem görmüş sayfaların renkli fotokopisi, en az 2 sayfası boş olmalı.
  3. Fotoğraf. 2 adet 35x45mm ebatlarında güncel arka fonu beyaz fotoğraf.
  4. Nüfus Kayıt Örneği. Nüfus Müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı. Nüfus kayıt örneği, anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir.                                                                  
  5. Davet Mektubu. Şirket hakkında tüm bilgileri (adres, iletişim bilgileri, amaçlanan konaklama süresi) belirten Grölan’daki şirket tarafından antetli kağıda imzalı davet mektubu.
  6. Bir fuara katılımını belgeleyen giriş kartı veya  konferansa katılım belgesi.
  7. Sağlık Sigortası. Gidiş dönüş tarihini kapsayan geçerli seyahat sağlık sigortası.
  8. Uçak bileti rezervasyonu, tüm ara seferleri gösteren.
  9. Otel Rezervasyonu. Seyahat süresini kapsayan otel rezervasyonu.
  10. Finansal Durumu Gösteren Belgeler. Son 15 gün içinde işlem yapılmış ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap özeti (aslı ve  fotokopisi).

Başvuru sahibi çalışıyor ise, işvereninden izin mektubu, son üç ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son üç ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi.

Serbest Meslek başvuru sahipleri için gerekli belgeler: Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, Türk Ticaret Sicil Gazetesi fotokopileri.

Gröland ve Foreo Adaları Vize Başvurusu

Gröonland ve Foreo Adaları vize başvurusunu Danimarka Büyükelçiliği’nden veya Danimarka konsolosluğu’ndan yapabiliyorsunuz. Grönland veya Foreo Adaları’nda çalışmak ve oturmak istiyorsanız oturum ve çalışma izni için başvuruda bulunmanız gerekecek. Vize başvurusu yapabileceğiniz bir başka konu da aile birleşimi.

Gröland ve Foreo Adalarında Aile Birleşimi Vizesi

Eğer Grönland’da akrabalarınız varsa Grönland göçmenlik izni için aile birleşimi adıyla başvuruda bulunabilirsini.. Bu başvurunun yanı sıra ayrıca vatandaşlık ve ikamet izni de alınabilmektedir.. Aile birleşimi için kimler başvurabilir; eş, kayıtlı partner veya birlikte yaşanan kişi. 18 yaşın altında kalan çocuklar ve 60 yaşın üzerindeki ebeveynler.

Grönland’de aile birleşimi işlemleri Danimarka Göçmen Bürosu tarafından yürütülmektedir. Eğer eşiniz veya birlikte yaşadığınız partneriniz Grönland’de yaşıyor ise aile birleşimi adıyla oturma izni için başvuruda bulunabilirsiniz. Eşiniz veya yaşam arkadaşınız Grönland hukukuna tabi olmalıdır. Her iki kişinin de 25 yaşını aşmış olması koşulu getirilmiş. Grönland’de birlikte oturulan adresin ibraz edilmesi gerekmekte.

Eşiniz veya partneriniz sponsorunuz ise şunlara dikkat!

  • Nordik ülkelerden birinin vatandaşı olmalı.
  • Grönland’de göçmen statüsü taşıyor olması şartı var.
  • Grönland'de en az üç yıl boyunca daimi ikamet izni almış olmalı.

Grönland ve Foreo Adaları’na vize başvurunuzu Danimarka üzerinden yapabiliyorsunuz. Konu hakkında detaylı bilgiyi Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizden edinebilir vize başvuru sürecini Vize Merkezi aracılığıyla başlatabilirsiniz.

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon