Danimarka Turistik Vize

Danimarka Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak Danimarka Turistik Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. Danimarka turistik vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi arayın.

Kuzey Avrupa’da yer alan Danimarka 26 Schengen ülkesinden bir tanesidir. Danimarka’ya kısa süreli (90 güne kadar) Umumi pasaportla (Bordo) seyahat planı yapıyorsanız Danimarka Schengen vizesi almanız gerekiyor. Konsolosluğa teslim edeceğiniz vize başvuru dosyasında seyahat amacınızı belirtir bir dilekçe de bulunması bekleniyor. Bu dilekçedeki bilgilere istinaden Schengen vizesi kategorisi belirlenmiş oluyor. Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 gün vizesiz ziyaret gerçekleştirebiliyorlar.

Danimarka Turistik Vize

Danimarka’ya turistik amaçla gidiliyorsa 0-5 yaş arası çocuklardan vize ücreti alınmıyor. 11 yaş ve üzeri çocuğunuzla seyahat ediyorsanız vize ücreti ödemek durumundasınız. Otel ve uçak rezervasyonlarınızı seyahat tarihi ile uyumlu yaptırıyor olmanız önemli. Otel rezervasyon belgesinde seyahat edecek olanın isminin de yer alması isteniyor.

Schengen ülkeleri arasında yapılan anlaşma uyarınca 2014 yılından sonra parmak izi uygulaması (VIS) getirildi. Bu tarihten sonra verilen parmak izi bilgisi 5 yıl süreyle geçerliliğini koruyor. Danimarka bu konuda istisnası olan bir ülke. Danimarka, Malta, Finlandiya, Hırvatistan ve Litvanya’ya seyahat edecek olanlar bu ülkelerin konsolosluk/büyükelçiliğine aracı kurumlar vasıtasıyla parmak izi bilgilerini ulaştırmak durumundalar.

Danimarka’ya turistik ziyaret yapacak olanlar yanlarında evcil hayvanları ile seyahat etmeyi düşünüyorlarsa onlar için de pasaport çıkarmak ve belge hazırlamak ile yükümlüler. Hazırlanacak olan belgeler çok karmaşık olmasa da zaman alacağından vize başvuru tarihlerini bu detayı da düşünerek belirlemelerini öneririz. Zira son dakikaya bırakmak vize reddi almaya yol açabilir. Konsolosluk/Elçiliğin ek evrak talebinde bulunabileceği gerçeğiyle de düşünülürse ne kadar erken o kadar iyi!

Danimarka Turistik Vize

Danimarka turistik vizesine Vize Merkezi’nin konusunda deneyimli ülke temsilcileri aracılığıyla başvurabilirsiniz. Bu karar sizin Başvuru Merkezi’nde kolayca yolunuzu bulmanızı ve detaylar arasında boğulmanızı engelleyecektir. Başvuru dosyası için hazırlayacağınız evraklar ile pasaportunuzu posta yoluyla Vize Merkezi’ne ulaştırmanız durumunda elden teslim etmenizi zorunlu kılan bir durum oluşmadığında (VIS gibi), ofise gelmeden başvuru sürecini yönetebilirsiniz.

Danirmarka Turistik Vize Gerekli Evraklar

  1. Pasaport. Seyahat sonrası için en az 3 ay geçerli
  2. Fotoğraf. 2 adet Biometrik fotoğraf; 35 x 45 mm ölçülerinde, son üç ay içerisinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  4. Seyahat Sağlık Sigortası. 30 bin Euro teminatlı ve orijinal poliçe
  5. Şahsi hesabınızın son 3 aya ait banka hesap cüzdanı veya banka hesap dökümü
  6. Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp Hesap dökümü alınmış bankadan her sayfanın kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.
  7. Vergi levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
  8. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi kim ise banka hesabı ona ait olup en az 5000 TL bakiye bulunmalıdır.
  9. Varsa kira gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, araç ruhsatı fotokopisi
  10. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.
  11. Otel ve Uçak Rezervasyonu.  Danimarka'da gitmek istediğiniz şehrin adına (veya bu şehre en yakın havalimanına) düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız hotellere ait rezervasyonlarınız.

Kişi şirket sahibi ise;

  • Dilekçe. Şirketin antetli kağıdına yazılmış, şirketinizde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş Danimarka Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
  • Faaliyet Belgesi. Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi. Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
  • Ticaret Sicil Gazetesinin Fotokopisi. Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  • Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi
  • Vergi Levhası Fotokopisi - Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
  • İmza Sirkülerinin Fotokopisi - Şirket adına  imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi.
  • SGK/Bağ-Kur Hizmet Dökümü

Kişi şirket çalışanı ise;

  • Dilekçe. Şirketin antetli kağıdına yazılmış, şirketinizde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş Danimarka Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
  • Faaliyet Belgesi. Son 3 ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet belgesi.
  • Ticaret Sicil Gazetesinin Fotokopisi - Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  • Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi
  • Vergi Levhası Fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
  • İmza Sirkülerinin Fotokopisi. Şirket adına  imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi.
  • SGK Hizmet Dökümü, son 3 aya ait kaşeli imzalı maaş bordrosu

Kişi Devlet Dairesi çalışanı ise;

  • Başvuru sahibi tarafından Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
  • Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevi de içeren Çalışma Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.
  • Talep edilen vize süresini kapsayan resmi İzin Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi
  • Son 3 aylık Maaş Bordrosu (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.) Bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

Kişi Emekli ise;

  • Başvuru sahibi tarafından Danimarka Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
  • Başvuru sahibinin emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
  • Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.

Kişi Ev Hanımı ise;

  • Başvuru Sahibi, Sponsor Olacak 1. dereceden Akrabasına Ait (Anne, Baba, Kardeş, Eş, Çocuk) Aşağıda Belirtilen İş Evraklarından Uygun Olanı  İbraz Etmelidir,

Kişi Öğrenci ise;

  • Okuldan alınmış orijinal Öğrenci Belgesi
  • Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan son 3 ay içinde çıkarılmış noter onaylı muvafakatname aslı
  • Başvuru sahibi 18 yaş altında ise (reşit değil ise), başvuru formuna anne ve babanın imzası gerekli

 

 

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon