Romanya Vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • H.M. 30 Mar 2021, 17:16
    Merhaba, Romanya vizesi 2021 yılında ücreti ne kadar oldu? Turistik vize başvurusunda bulunmak istiyorum. Romanya’dan sonra Schengen ülkelerine seyahat edebilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Mar 2021, 17:16

    Merhaba, 2021 yılında Romanya'ya vize ücretlerinde güncelleme olmuştur. Başvuru yapılan vize türüne ve başvuru sahibinin yaşına göre ücret belirlenmektedir. 180 gün içinde 90 gün konaklama hakkı sağlayan kısa süreli vize kategorilerinin ücreti 80 Euro, uzun süreli vize kategorileri için ise 2021 yılı ücreti 120 Euro olmuştur.  Romanya Konsolosluğu 6 yaşından küçük çocuklardan ise vize ücreti talep etmemektedir.

    Romanya vizesi ile Schengen ülkelerine seyahat edilip edilmediği sorusu herkesin kafasını karıştıran bir sorudur. Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus (bordo) pasaport hamili vatandaşlar Romanya seyahatlerinde vizeye tabidir. Hizmet pasaportu (gri), hususi pasaport (yeşil) ve diplomatik pasaportu (siyah) olan vatandaşlar ise kısa süreli seyahatlerinde Romanya’ya vize almaktan muaftır. Romanya Avrupa Birliği ülkesi olmasına  rağmen Schengen ülkesi değildir. Bu sebeple Romanya’ya gitmek için vize aldığınızda Schegen ülkelerine seyahat edemezsiniz. Ancak geçerli Schengen vize sahibi vatandaşlar tekrar Romanya vize başvurusu yapmalarına gerek kalmadan Schengen vizeleri ile Romanya’ya giriş yapabilmektedir.

    Romanya vize başvuruları İstanbul Romanya Başkonsolosluğu, Ankara Romanya Büyükelçiliği ve İzmir Romanya Başkonsolosluğu tarafından gerçekleştirilmektedir. Başvuru sahibinin ikamet ettiği adrese bağlı olan birime gitmesi gerekmektedir. Romanya’ya gitmek için vize almak isteyen vatandaşların öncelikle seyahatlerine uygun vize türünü belirlemesi ardından online (e-visa) olarak randevu alma işlemini tamamlaması gerekir. Romanya vize başvurusunda bulunan vatandaşların randevu gününde Romanya Konsolosluğu’na bizzat müracaat etmesi gerekmektedir. Tüm evraklar eksiksiz olarak ibraz etmelidir. Vize başvurularında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri ise belgelerin güncelliğidir. Başvuruda bulunduğunuz belgelerin güncel tarihli olmasına özellikle dikkat ediniz. Aksi durumda başvurular olumsuz sonuçlanmaktadır.

    Romanya vizesi 2021 hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak ve başvuru işleminizi gerçekleştirmek için Vize Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. +90 (212) 970 02 78 numaralı hattan Romanya vize temsilcilerine bağlanıp başvuru işleminizi hemen başlatabilirsiniz.

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Romanya Vizesi 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E.L. 18 Haz 2021, 17:35

    Merhaba, Romanya vizesi 2021 başvurusunda bulunmak istiyorum. Romanya’ya giriş yaparken nelere dikkat etmem gerekiyor? Daha önce vize reddi aldım, bu sebeple yeni başvurumu profesyonel yardım alarak yapmak istiyorum. Dilekçe yazımı için yardımcı oluyor musunuz? Başvuru evraklarında nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Haz 2021, 17:38

    İyi günler, öncelikle Vize Merkezi’ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Romanya’ya gitmek için vize başvurusunda bulunmadan önce seyahat amacınızın belirlenmesi gerekmektedir. Ziyaret amacına göre vize başvurusunda bulunmalısınız. Örneğin; Romanya’da turistik biz gezi yapmayı planlıyorsanız Romanya turistik vizesine başvuru yapmalı, iş görüşmesi ve toplantı gibi ticari amaçlar doğrultusunda seyahat ediyorsanız ticari vizeye başvurmanız gerekmektedir. Aynı şekilde orada yaşayan bir akrabanız varsa ve onu ziyaret etmek istiyorsanız ziyaret vizesi adı altında işleminizi gerçekleştirmelisiniz. Geçmiş başvurunuzda ret aldığınızı belirtmişsiniz. Yeni bir başvuruda bulunurken profesyonel yardım almak doğru bir karar olacaktır.

    Romanya’ya gitmek için vize başvurusunda en önemli belgelerden biri vize talep dilekçenizdir. Ret yanıtı almamak için kendinizi detaylı bir şekilde anlattınız bu dilekçe oldukça önemlidir. Uzman ekibimizden dilekçenin yazımı konusunda hizmet alabilirsiniz. Şahsi dilekçenizde Romanya’ya ne sebeple seyahat etmek istediğiniz, seyahat tarihleriniz ve mesleki durumunuzu belirtmelisiniz, ayrıca belirttiğiniz tüm bilgilerinizi kanıtlayan belgeler sunmanız gerekmektedir. Romanya’ya vize alırken Türkiye’ye geri döneceğiniz, orada düzenli bir yaşantınızın olduğunu gösteren belgeleri sunmanız gerekmektedir. Ret alan kişiler yeni vize başvurularını daha dikkatli ve sağlam evraklarla yapmalıdır. Daha önceki ret yanıtına sebep olan nedenleri dikkate alarak başvuru yapılmalıdır. Vize başvurularının sonucu tamamen Romanya diplomatik temsilcilerinin insiyatifindedir.

    Romanya’ya vize alırken vize reddi ile karşılaşmamak için Romanya vizesi dosyası güncel belgelerle oluşturulmalıdır. Başvuru esnasına güncel, yeni alınmış hesap dökümü kabul edilmektedir. Son 3 ayın hareketliliğini içeren, seyahatiniz için yeterli bakiye bulunan belge olmalıdır. Hesap özetinin, ıslak imzalı, kaşeli ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle beraber temin edilmesi gerekmektedir.

    Romanya vizesi 2021 hakkında ki tüm sorularınız için Vize Merkezi ile +90 (212) 970 02 78 numaralı hat üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Emine Molla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp