Romanya Vize Ücreti 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • M.P. 30 Mar 2021, 20:00
    Merhaba, 4 yaşındaki kızımız ile birlikte ailecek Romanya’ya tatile gitmeyi planlıyoruz. Romanya vize ücreti 2021 yılı için turistik amaçlı seyahatlerde ne kadar oldu? Kızımız için de harç ödemesi yapmamız gerekiyor mu? Başvuruyu sizin aracılığınız ile gerçekleştirmek istiyoruz. Ücret ve seyahat sağlık sigortası hakkında bilgilendirme sağlarsanız memnun olurum. Teşekkürler şimdiden.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Mar 2021, 20:00

    Merhaba, Romanya’ya turistik vize başvurusunda bulunan vatandaşların ödemekle yükümlü oldukları harç ücreti vardır. 2021 Romanya vize ücreti Konsolosluk tarafından belirlenmektedir. Vize ücreti başvuruda bulunulan vize kategorisine göre değişiklik göstermekte ve dönemsel aralıklarla güncellenmektedir. En son güncellemeler ile turistik vize başvuru ücreti 80 Euro olmuştur. 6 yaş altı çocuklar ise Romanya seyahatlerinde vizeden muaftır. Vize başvurularında uluslararası geçerliliği olan 30.000 Euro teminatlı sağlık poliçesi zorunludur. Romanya turistik vize başvurunuz için gerekli olan seyahat sağlık sigortasını kurumumuzdan temin edebilirsiniz.

    Romanya’ya turistik amaçlı seyahatleriniz için vize başvurunuzu kurumumuz aracılığı ile gerçekleştirmek isterseniz 2021 Romanya vize ücreti ile birlikte 40 Euro danışmanlık hizmeti ücretini ödemeniz gerekir. Danışmanlık hizmetlerimizin içinde telefonda bilgilendirme, başvuru hizmeti, dosyanızın hazırlanması ve karşılama gibi hizmetler yer almaktadır. Bu hizmetlere ek olarak diğer hizmetlerimizden yararlanmak istediğiniz durumda ücrette değişiklik olmaktadır. Başvurunuz için en güncel Romanya vizesi ücret bilgisini temsilcilerimizden teyit ettikten sonra başvurunuzu gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

    2021 Romanya vize ücreti Euro, Dolar ya da Türk Lirası olarak ödenebilmektedir. TL olarak ödenecek ücretler güncel döviz kuruna göre belirlenmektedir. Aile olarak yapılan Romanya vize başvurularında her başvuru sahibi için ücretin ayrı olarak ödenmesi gerekir. Romanya vizesinin ücretini ödendiğinizde ücret iade edilmemektedir. Aynı şekilde ret ile sonuçlanan başvurular için aynısı geçerledir. Bu sebeple başvurunuzu gerçekleştirirken dikkatli olmaya özen gösteriniz.

    Romanya vize ücreti 2021 hakkında bilgi almak ve turistik seyahatinize dair tüm sorularınızı Vize Merkezi temsilcilerimizden öğrenebilirsiniz. +90 (212) 970 02 78 numaralı telefonu arayarak Romanya vize uzmanlarımızdan her türlü bilgiyi alabilir ve Romanya vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Romanya Vize Ücreti 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E.S. 18 Haz 2021, 17:50

    Merhaba, Romanya vize ücreti 2021 yılında ne kadar oldu acaba? Bir aksaklık çıkmazsa arkadaşlarımla yaz için Romanya’ya gitmeyi planlıyoruz. Size sormak istediğim asıl soru vize ücretinden kimlerin muaf olduğu? Ben özel bir bankada çalışıyorum, arkadaşlarımdan biri öğrenci, bir diğeri ise yeşil pasaportlu. Romanya vizesi reddedilirse para iadesi olur mu? Başvuru için ne kadar ücret öderiz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Haz 2021, 17:52

    Merhabalar, 2021 Romanya vize ücreti, başvuru sahibinin yaşına ve başvuruda bulunacağı vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Turistik, ticari, akraba ziyaret (C tipi) başvuruları için ödemeniz gereken vize tutarı 80 Euro’dur. Vize Merkezi aracılığıyla gerçekleştireceğiniz kısa süreli vize başvurunuzda ödemeniz gereken danışmanlık ücreti 40 Euro’dur. Uzun süreli oturum (D tipi) 2021 Romanya vize ücreti ve isteğe bağlı ek hizmetlerimiz için temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz. Ek hizmetler opsiyoneldir. Harç muafiyeti kişinin yaşına göre belirlenmektedir. Romanya vizesi başvurularında 6 yaş altı çocuklar harç ücretinden muaf tutulmaktadır.

    Temsilcilerimiz, Romanya vizesi ücret bilgilendirmesini irtibat kurduğunuzda sizlere bildirilecektir. Romanya turistik vize başvurusunda bulunacak olan vatandaşların olumlu yanıt almaları için tüm evrakları eksiksiz olmalıdır. Otel ve uçak rezervasyonlarının yapılmış olması ve rezervasyonlarına ait dokümanlara sahip olmaları gerekmektedir. Evrakları ibraz edip, ücreti eksiksiz ödemelisiniz ancak unutulmamalıdır ki başvurular evrak sunmaktan ibaret değildir. Özellikle vize başvurularında maddi kayıp ve seyahat planında aksaklık yaşamamak adına işlemlerin en doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

    Vize başvuru uygulamasına ilişkin sıklıkla sorulan sorulardan birisi de reddedilen başvurular için para iadesi olup olmadığıdır. Yukarıda belirttiğim ücretler geri ödemesizdir. Romanya vizesi başvurunuzun reddi durumunda Romanya Konsolosluğu geri iade yapmamaktadır, yani ret edilen başvurular için Romanya vizesi ücret iadesi bulunmamaktadır.

    Romanya vize ücreti 2021, başvuru koşulları, gerekli belgeler ve merak ettiğiniz tüm sorular için internet sitemizi inceleyebilir, dilerseniz müşteri temsilcilerimiz ile ücretsiz ön görüşme yapabilirsiniz. Vize Merkezi İstanbul ofisimiz ile irtibata geçmek için +90 (212) 970 02 78 numaralı hattı arayabilirsiniz.

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Emine Molla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp