Romanya Vize Randevusu 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • L.K. 30 Mar 2021, 21:20
    Merhaba, Romanya vize randevusu 2021 yılında nasıl alınır? Daha önce başvuruda bulunmadım ancak internette başvurunun online olarak gerçekleştirildiğini okudum. Bu durumda konsolosluğa gitmeye gerek kalmadan vize alınabilir mi? Konu hakkında geri dönüş sağlarsanız sevinirim. Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Mar 2021, 21:20

    Merhaba, Romanya'ya vize randevusu nasıl alınır sorusu vize başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların aklına gelen ilk sorudur. Romanya vizesi randevu işlemi online olarak Romanya Konsolosluğu’na bağlı e-viza adı verilen portal üzerinden yapılır.

    Romanya vizesine randevu almak için başvuru formunun dikkatli bir şekilde doldurulması gerekir. Form ile birlikte başvurunuz için hazırlanan belgelerin sisteme yüklenerek konsolosluğun onayı beklenir. Romanya Konsolosluğu başvuru dosyanızı analiz ettikten sonra randevu ve gün saati belirlenir. Belirtilen tarihte konsoloslukta şahsen bulunmanız gerekmektedir. Vize Merkezi temsilcimiz randevu gününde size eşlik edecektir. Romanya vize başvurularında yetkili temsilcilikler İstanbul Romanya Başkonsolosluğu, İzmir Romanya Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği’dir. Başvuru sahibinin Romanya vizesi randevu işlemi tamamlandıktan sonra ikamet adresine göre yetkilendirilmiş birime müracaat etmesi gerekmektedir. Randevu başvuru tarihinden kısa bir süre sonraya verilmektedir. Ancak yoğun dönemlerde daha uzak tarih olması mümkündür.

    Romanya vizesine randevu almak isteyen başvuru sahibi ofisimizi arayarak evrak listesini öğrenebilir. Seyahatinize uygun evrakları tarafımıza iletildiğinde randevu alma işlemi tamamlanır. Romanya seyahatinizden en geç 3 ay öncesi en erken ise 2 hafta kala başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak mağdur olmamak ve olası ret durumunu göz önünde bulundurarak işleminizi son ana bırakmadan 1 ay öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz. Kısa süreli vize kategorilerinin sonuçlanma süresi 2-15 gün arasındadır. Fakat Romanya Konsolosluğu’nun yoğun dönemlerinde, bayram, resmi tatil gibi günler vize çıkış sürecinin uzamasına sebep olabilmektedir.

    Romanya vize randevusu 2021 yılına dair süreç hakkında detaylı bilgiye İstanbul ofisimiz ile 0212 970 02 78 numaralı hattan iletişime geçerek ulaşabilirsiniz.Vize Merkezi Romanya vize sürecinde profesyonel kadrosuyla hizmet vermektedir. Romanya vizesi için başvuru dosyasının hazırlanması, randevu alımı ve sonuçlanana kadar tüm süreçte  başvuru sahiplerinin yanında olmaktadır.

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Romanya vize randevu 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • G.E. 18 Haz 2021, 17:40

    İyi günler, Romanya vize randevusu 2021 nereden alınmaktadır? Daha önce Schengen vizesi almıştım. Romanya başvurularında ikamet adresi ile vize başvurusu yapacağım yer değişiklik gösterebilir mi? İkamet adresim ve iş yerim İstanbul’da ancak bir süredir iş sebebiyle Ankara’da bulunuyorum. Buradan başvuruda bulunabilir miyim? Evraklarımı kargoyla size göndersem siz başvuruda bulunabilir misiniz? Yoğu bir iş tempom olduğu için süreci takip edecek pek vaktim yok. Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımlarınızı rica ediyorum.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Haz 2021, 17:42

    Merhaba, Romanya vizesi randevu işlemleri iki aşamalı olarak yürütülmektedir. Öncelikle online (e-visa) ortamda evraklarınızın taratılarak yüklenmesi ve randevu alınması gerekir. Konsoloslukta olacak randevuya evraklarınızı da yanınıza alarak katılım sağlamanız gerekmektedir. Randevu gününde temsilcilerimiz size eşlik edecektir. Vize başvurunuzu ikametinizin bulunduğu yere bağlı olan temsilciliğe yapmanız gerekmektedir. İkamet adresi İstanbul olan başvuru sahiplerinin İstanbul Romanya Başkonsolosluğu’na müracaat etmelidir.

    Romanya vizesine randevu almak için temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz. Başvurunuzun başından pasaport teslimine kadar olan tüm süreçte vizenizin takipçisi olacaklardır. Vize Merkezi Romanya vize işlemlerinde yetkili kurumdur. Temsilcilerimiz ile görüşerek vize kategorinizi belirleyerek seyahatinize uygun evrakların e-mail adresinize gönderilmesini isteyebilirsiniz.

    Romanya vizesi randevu için ilk olarak evraklarınızın tamamlanması gerekmektedir. Evrakları hazırlarken dikkat etmeniz gereken detaylar bulunmaktadır. Vize başvurunuz için gerekli evraklar vize türünüze, yaşınıza, mesleğinize göre değişkenlik göstermektedir. Romanya vizesine randevu almak için ülke uzmanlarımızın size ileteceği listedeki evrakları inceleyerek temin ediniz. Başvurunun eksiksiz ve güncel belgelerle yapılması gerekir. Hepsini temin ettikten sonra kargo ile tarafımıza iletebilirsiniz. Ülke uzmanlarımız belgelerinizi inceleyerek en doğru şekilde başvurunuzu yapacaklardır. Evraklarınızın teslim alınması ve pasaportunuzun teslim edilmesi için kurye hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

    Romanya vize randevusu 2021 için sorunuzu yanıtlamaya çalıştık. Umarız sizlere yardımcı olabilmişizdir. Sorularınız hakkında detaylı bilgi ve vize kategorinizin belirlenmesi için temsilcilerimizle görüşmenizi tavsiye ederiz. Vize kategorinize göre güncel evrak listesine e-posta adresinize ileteceklerdir. Vize Merkezi İstanbul ofisimizi 0212 970 02 78 numaralı hattan arayabilirsiniz. İyi günler dileriz.

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Emine Molla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp