Romanya Vize Fiyatları 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • O.S. 30 Mar 2021, 20:25
    Merhaba, kızım ile birlikte Romanya’da yaşan akrabamızı ziyarete gideceğiz? Romanya vize fiyatları 2021 yılında ne kadar oldu? 2 kişi başvuruda bulunacağımız için fiyatta değişiklik olur mu? Kızım 10 yaşında muvafakatname gerekli midir? Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Mar 2021, 20:25

    Merhaba, öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Romanya’ya seyahat etmek isteyen T.C. vatandaşları bordo pasaport sahibiyseler Romanya vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir. Başvuruda bulunmadan önce seyahat amacına göre vize kategorisinin belirlenmesi ilk adımdır. Akraba, arkadaş ziyareti gerçekleştirecek vatandaşların ziyaret vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir. Bu vize 90 gün konaklama imkanı sağlamaktadır. Romanya vize fiyatları ve kurumumuzun danışmanlık hizmet bedeli toplamda 120 Euro’dur. 6 ile 12 yaş aralığındaki çocukların vize harç ücreti ise 40 Euro’dur. Ücretlerin her başvuru sahibi için ayrı olarak ödenmesi gerekir.

    Romanya vize fiyatları konsolosluk tarafından dönemsel olarak güncellenmektedir. Başvurunuzu yapmadan önce kurumumuz ile iletişime geçerek güncel fiyatı teyit etmenizi tavsiye ederiz. Yukarı da belirttiğimiz Romanya vize fiyatı içinde uluslararası seyahat sağlık sigortası bedeli yer almamaktadır. Başvurudan vazgeçilmesi ya da ret edilmesi durumunda iade edilmemektedir.

    Romanya ziyaret vize başvurusu gerçekleştirmek için harç ücretinin yatırlılması ve gerekli belgelerin hazırlanması gerekir. Ziyaret başvurularında en önemli evrak noter tasdikli davetiyedir. Başvuru için Romanya’da ziyaret edeceğiniz akrabanız tarafından seyahat aralığınız, kalacağınız adres ve ziyaret amacınız gibi bilgilerin yer aldığı mektup gerekmektedir. Aksi takdirde bu kategoride vize başvurusu yapılamaz.

    18 yaşından küçük çocukların yurt dışına velilerden birinin gözetiminde seyahat etmesi veya tek başına seyahat etmesi durumunda muvafakatname gerekmektedir. Noter aracılığıyla düzenlenen belgenin aslı olmalıdır. Romanya ziyaret vizesi için evrakların eksiksiz olarak dosyada olması kesin olarak vize alacağınızı garanti etmemektedir. Başvuruların son kararı Romanya Başkonsolosluğunu insiyatifindedir.

    Romanya vize fiyatları 2021 yılı içerisinde değişiklik gösterebilmektedir. Vize başvurunuzu Romanya temsilcimizi arayarak güncel Romanya'ya vize fiyatları hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz. Vize Merkezi İstanbul ofisimiz ile +90 (212) 970 02 78 numaralı hattımızdan iletişime geçerek Romanya ziyaret vizesi başvurusu hakkında bilgi alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Romanya Vize Fiyatları 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp