Romanya Vize Başvurusu 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • N.Y. 30 Mar 2021, 19:44
    Merhaba, Romanya vize başvurusu 2021 için belirli şartlar var mıdır? Başvuruda bulunurken ve başvuru formunu doldururken nelere dikkat edilmeli? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Mar 2021, 19:44

    Merhaba, Romanya vize başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların yerine getirmesi gereken bazı kriterler vardır. Seyahat planının önceden yapılması ve başvuruda bulunurken seyahat tarihlerinin belli olması gerekmektedir. Başvuru formu ve diğer gerekli belgelerin eksikler olmadan ibraz edilmesi Romanya'ya vize başvurusunda bulunmak için oldukça önemlidir. Romanya vizesine başvurmak için ilk olarak umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olunması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan vatandaşların kısa süreli seyahatlerinde Romanya vizesine başvurmalarına gerek yoktur.

    Eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmuş Romanya vize başvuru formu ilk adımdır. Başvuru formu online olarak Romence veya İngilizce doldurulabilmektedir. Formda şahsi ve mesleki bilgiler, pasaport ve kimlik bilgileri ve başvurunuza dair diğer tüm bilgileri detaylı olarak doldurmanız gerekmektedir. Özellikle seyahat tarih aralığınızın seyahat sağlık sigortanız ile uyumlu olması gerekmektedir. Romanya vizesi başvuru formunda yer alan bilgileri doğrulayan belgelerin dosyada olması önemlidir. Yanlış ve hatalı bilgilerin tespit edilmesi başvurunuzun sonucunu doğrudan etkilemektedir. Bu sebepten dolayı mağdur olmamak ve zamanınızın boşa gitmemesi adına titizlikle başvuru işlemini gerçekleştirmek gerekir.

    Romanya vizesine başvurmak için seyahat amacınıza uygun belgeleri hazırlamalısınız. Bunlar başvuru yapacak vatandaşın mesleki durumuna ve gidiş amacına göre değişiklik gösterir. Ret yanıtı almamak ve zaman gerektiren bu süreci en rahat şekilde atlatmak için bir danışman ile ilerlemek önemlidir. Romanya vize başvurusunda 10 yıldan eski, yıpranmış pasaportlar kabul edilmemektedir. Biyometrik fotoğrafınızın güncel olması gerekir. Özellikle belgelerin güncel tarihli olmasına dikkat edilmeli aksi takdirde Romanya vizesi başvuru sonucu olumsuz olabilmektedir.

    Romanya vize başvurusu 2021 hakkında detaylı bilgi almak için Vize Merkezi İstanbul ofisimiz ile +90 (212) 970 02 78 numaralı telefonu arayarak iletişime geçebilirsiniz. Romanya vize danışmanımız ile gerçekleştireceğiniz görüşmenin ardın vize türünüze göre güncel evrak listesini e-mail yolu size iletecektir.

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Romanya Vize Başvurusu 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A.H. 18 Haz 2021, 11:37

    Merhaba, Romanya vize başvurusu 2021 başvurularında randevu almak zorunlu mudur? Turistik seyahatimden ne kadar önce vize başvurusunda bulunmalıyım? Başvuruyu şahsen gelmeme gerek kalmadan yapabilir miyim? Sorularımı cevaplarsanız sevinirim. Bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Haz 2021, 11:39

    İyi günler, Romanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Başvuru sahibinin seyahat nedenine göre vize türünü belirlemesi, vize türüne göre de talep edilen belgeleri hazırlayarak Romanya Konsolosluğu’na ya da Romanya Büyükelçiliği’ne müracaat etmesi gerekmektedir. Romanya vizesi başvuru işlemleri ikamet adreslerine göre gerçekleşmektedir. İkamet edilen ile göre diplomatik temsilcilikler vize başvurusu almaktadır. İstanbul Romanya Konsolosluğu, İzmir Romanya Konsolosluğu ve Ankara Romanya Büyükelçiliği’ne vize başvuruları yapılmaktadır.

    Romanya vizesine başvurmak için şahsen gelmeye gerek kalmadan işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Vize Merkezi başvurunuzu yapmak ve takip etme konusunda yetkili kurumdur. Evraklarınızı bize ilettiğinizde sizin adınıza işlemleri başlatabiliriz. Ülke uzmanlarımız vize türünüzün belirlenmesinde ve gerekli evraklar konusunda sizi bilgilendirecektir. Konsolosluk tarafından istenilen belgeler kişinin mesleki durumuna göre belirlenmektedir. Vize Merkezi ile iletişime geçtikten sonra belgeleri hazırlamanız daha sağlıklı olacaktır.

    Romanya vizesi başvuru işlemleri elektronik veri girişi sağlanarak yapılmaktadır. Konsolosluğun talep ettiği belgelerin eksiksiz olarak temin edilmesi ve taratılarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Evrakların yüklenmesinden sonra sizin adınıza randevu alınmaktadır. İşlemleri ülke uzmanlarımız yürütmektedir ancak randevu tarihinde evraklar hazırlanarak bölgenin diplomatik temsilciliğine evrak teslimi yapılması için bizzat gitmeniz gerekmektedir. Ziyaretiniz sırasında ülke uzmanımız size eşlik edecektir.

    Romanya vizesine başvurmak için gerekli belgeleri eksiksiz hazırladıktan sonra başvuruda bulunmalısınız. Seyahatin 1 ay öncesinden başvuruda bulunulması tavsiye edilmektedir. Başvurunuzun ardından 4 ile 14 iş günü arasında başvurunuz sonuçlanmaktadır ancak konsolosluğun yoğun dönemlerinde süre uzayıp kısalabilmektedir. Tatil ve resmi günler sürenin değişmesine sebep olan etkenlerdir. Bu sebeple seyahatinizi iyi organize ederek, son ana bırakmadan başvuru yapılmasını tavsiye ederiz.

    Romanya vize başvurusu 2021 için danışmanlarımız ile görüşme sağlayabilirsiniz. Vize Merkezi İstanbul ofisimizi +90 (212) 970 02 78 numaralı telefondan arayarak süreç hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Emine Molla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp