Romanya vize başvurusu 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • C. Baran 19 Nis 2020, 15:05
    Merhaba yaz tatilinde eşim ve çocuğumla birlikte Romanya ve Moldova ülkelerine seyahat etmek istiyoruz. İlk giriş ülkemiz Romanya olup 4 gün kaldıktan sonra Moldova’ya geçiş yapacağız, orada da 3 gün kaldıktan sonra tekrar Romanya üzerinden Türkiye’ye dönüş yapacağız. Moldova’ya bildiğim kadarıyla vizesiz giriş yapılabiliyor. Romanya vize başvurusu 2020 yılında herhangi bir değişiklik var mı? Bu seyahat planımıza göre nasıl evrak hazırlamamız gerekir. Romanya vize ücretleri hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Nis 2020, 15:05

    Merhaba, Romanya’ya turistik olarak seyahat etmek isteyen Bordo pasaport sahiplerinin, Romanya vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Romanya vizesi kendi ülke vizesini vermekte olup Avrupa Schengen ülkesine henüz tam üye olmadığı için ve Schengen süreci devam ettiğinden dolayı tam Schengen ülke üyesi değildir. Geçerli Schengen vizeniz varsa Romanya’ya giriş yapabilirsiniz. Romanya’ya vize başvurusu şartlarında 2020 yılında değişiklik olmamıştır. Yapacağınız vize türüne ve mesleki durumunuza göre evrak hazırlamanız gerekmektedir. 

    Romanya’ya vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşları turistik vize başvurusu yapmaları durumunda seyahat tarihi boyunca konaklama yapacakları otel, ev vb. konaklama belgeleri ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Romanya turistik vize başvurularında konaklama belgenizin satın alınmış olması istenebilmektedir.

    Romanya vizesi başvurunuzda, Moldova ülkesine de seyahat edeceğinizi belirtmişsiniz. Moldova Türk vatandaşlarından tüm pasaport türlerinde 90 gün boyunca vizeden muaf olduğu için vizesiz giriş yapabilirsiniz. Romanya vize başvurunuzu yaparken Moldova’ya geçiş yapacağınızı belirten konaklama belgeniz, transit geçeceğinizi gösteren araba, otobüs, tren vb. ulaşım bilgilerinizi eklemeniz gerekmektedir.

    Romanya’ya vize başvurusu yaparken seyahat planlamanızı detaylı olarak anlatan şahsi vize talep dilekçesi ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Romanya ve Moldova seyahatinizle ilgili detaylı evrak listesi için size en yakın Vize Merkezi şubesini arayarak danışmanlık alabilir ve mesleki durumunuza göre evrak listesi talep edebilirsiniz. 

    Romanya vize başvurusu 2020 ücretleri

    Romanya vize ücreti yaş grubuna göre değişmektedir. Vize başvurusu yapacak olan kişi 6 yaş üstünde ise Konsolosluk tam ücret almaktadır. Vize başvurusu yapacak kişi 6 yaş üstünde ise konsolosluk vize harç bedeli olarak 60 Euro başvuru ücreti almaktadır. Romanya vizesi başvurusu yapacak olan kişi 6 yaş altında ise konsolosluk ücretlerinden muaf olduğu için harç ücreti ödememektedir. 

    Vize Merkezi olarak Romanya başvurularında konsolosluk ücretine ek olarak kişi başı 30 Euro hizmet bedeli almaktayız. Başvuruyu yaparken Romanya Konsolosluğu, seyahat edecek kişilerin şahsen başvuru yapmasını istediği için vize talebi bulunan kişilerin başvuruda olması gerekmektedir. Romanya vize başvurusunda başvuru ve pasaport teslimi Konsolosluk tarafından vize başvurusu yapan kişiye elden teslim edilmektedir. Romanya vize başvurunuzda dosya hazırlama, evrak kontrolü, randevu işlemleri, form işlemi, seyahat sigortası, otel, uçak rezervasyonları konusunda size yardımcı olmaktayız. 

    Romanya vize başvurusu 2020 hakkında daha detaylı bilgi almak ve vize başvuru türünüze göre güncel evrak listesi için size en yakın Vize Merkezi şubesini arayabilir ve uzman müşteri temsilcilerimizden danışmanlık alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp