Romanya Transit Vize 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • A.L. 30 Mar 2021, 20:11
    Merhaba, Romanya transit vize 2021 için hangi evrakları hazırlamalıyım? Transit vize ile Romanya’da kaç gün konaklama imkanım var?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Mar 2021, 20:11

    Merhaba, öncelikle Vize Merkezi’ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Romanya üzerinden üçünce bir ülkeye seyahat etmek isteyen T.C Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahibi vatandaşların Romanya için transit vize başvurusunda bulunmaları gerekir. Romanya’ya transit vize alındığında başvuru sahibine 5 güne kadar konaklama hakkı tanır. Romanya topraklarından geçerek Balkanlar, Belarus ve Moldova’ya seyahat etmesi gereken vatandaşların transit vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

    Romanya’ya transit vize 2 tipten oluşmaktadır. Bunlardan ilki A tipi havaalanı transit vizesidir. Bu vize havaalanının uluslararası alanından gidilecek ülkenin uçağına bininceye kadar kalış hakkı tanıyan vizedir. Bir diğeri ise B tipi transit vizedir. Transit vize Romanya topraklarında belirli süre konaklama hakkı (en çok 5 gün) sağlar ve transit vizelerin uzatma hakkı bulunmamaktadır. Tek girişli, çift girişli ve çok girişli olarak verilmektedir. Geçerli Schengen vizesi olan vatandaşların transit vize almasına gerek yoktur. Sahip oldukları vize ile seyahat edebilirler. Romanya Schengen üye ülkesi olmadığından dolayı Romanya vizesi ile Schegen bölgesine girilemez ancak Schegen vizesi ile Romanya topraklarına tekrar vize almaya gerek olmadan girilebilir.

    Başvuru için sunulması gereken evraklar bulunmaktadır. Özellikle başvuru evraklarının tarihi güncel olmalıdır. Bunlar; Pasaport, uçak bileti, biyometrik fotoğraf ve seyahat sağlık sigortasıdır. Uluslararası geçerli sağlık sigortanızı kurumumuzdan temin edebilirsiniz.Transit vize Romanya randevuları yalnızca e-visa portalı üzerinden alınmaktadır. Romanya vizesi başvurularında nihai karar Romanya diplomatik temsilciklerine aittir. Kurumumuzun vize sonucunda yetkisi bulunmamaktadır. Romanya’ya vize alan vatandaşlar sınır kontrolleri sırasında da gerekli koşulları sağlamalıdır. Sınır polisleri yaptıkları kontroller sonrası başvuru sahibinin ülkeye giriş kararını verecektir.

    Romanya transit vize 2021 başvurusu hakkında sorularınızı yanıtlamaya çalıştık. Romanya vize başvurularında ikamet edilen ilin yetkili birimine müracaat etmek gerekmektedir. Vize Merkezi İstanbul ofisimiz ile iletişime geçerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. +90 (212) 970 02 78 numaralı telefondan uzman Romanya danışmanlarımızla başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Romanya Transit Vize 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • M.K. 18 Haz 2021, 12:03

    İyi çalışmalar, Romanya transit vize 2021 için gerekli belgeler nelerdir? Bu vize ile Romanya’da konaklama yapabilir miyim? Hangi ilden yapılan başvurular İstanbul Romanya Başkonsolosluğu’nun yetki alanındadır? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Haz 2021, 12:07

    Merhaba, Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus pasaportu olan vatandaşlara Romanya üzerinden üçüncü bir ülkeye yapacakları seyahatleri için transit vize gerekmektedir. İkamet adresine göre ilgili diplomatik temsilcilik değişmektedir. Başvurular bölge ayrımına göre yapıldığından dolayı ikamet ettiğiniz ile bağlı olan diplomatik temsilciliğe müracaat etmelisiniz. Vize başvuruları Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan konsolosluklara yapılmaktadır. Her konsolosluğun yetki alanı birbirinden farklıdır. Romanya Konsolosluklarının yetki alanları için web sitemizi inceleyebilirsiniz. Romanya’ya transit vize her geçiş için ülkede en fazla 5 gün konaklama hakkı tanımaktadır. Aktarmanızı havaalanı transit bölge dışına çıkmadan yapacaksanız temsilcilerimize bildiriniz. Romanya vizesi ile ilgili olan en güncel değişiklikleri temsilcilerimizden öğrenebilirsiniz.

    Transit vize Romanya için gerekli evrakların eksiksiz hazırlanmalıdır. Vize başvuru sürecinde gerekli evrakların eksiksiz ve doğru hazırlanması sağlıklı bir başvuru sürdürebilmek için önemlidir.Temin etmeniz gereken transit vize Romanya evrakları; pasaport, uçak bileti, 2 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası. Pasaportunuzda en az 2 boş sayfa bulunması ve seyahat tarihinizden sonra en az 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekir.

    Romanya’ya transit vize evrakları her başvuru sahibi için farklılık gösterebilmektedir. Detaylı liste için temsilcilerimiz ile ücretsiz ön görüşme sağlayabilirsiniz. Başvurular e-visa sisteminden yapılmaktadır. Evraklarınız sisteme yüklendikten sonra sizin adınıza randevu alınacaktır. Vize Merkezi başvurunuzun her adımında sizlere hizmet vermektedir. Randevu tarihinde konsolosluğa belgelerinizle birlikte gitmeniz gerekmektedir. Temsilcimiz size eşlik edecek olup, daha sonrasında sonuçlanan vizenizle alakalı bildirileceksiniz.

    Romanya transit vize 2021 başvurunuzun en hızlı biçimde sonuçlanması için Vize Merkezi ile +90 (212) 970 02 78 numaralı telefonu arayarak iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz doğrudan sizi en yakın ofisimizi ziyaret ederek vize başvurunuzun gerçekleşmesi için destek alabilirsiniz. Vize Merkezi, doğru ve hızlı adımlarla süreci yürütmektedir. Umarız yardımcı olabilmişizdir.

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Emine Molla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp