Belçika Vize Ücreti 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • G. Muhtar 12 Nis 2020, 16:39
    Belçika’daki teyzemin yanına geçen yıl gitmiştim. Bu yıl tekrar gitmek istiyorum. Belçika vize ücreti 2020 yılında değişiklik oldu mu? Çanakkale’de çalışıyorum, İstanbul’a gitmeden evraklarımı size gönderdiğimde vize başvurusunu yapabilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 12 Nis 2020, 16:39

    Merhaba, Belçika yapılacak ziyaretlerde vizeye tabi tuttuğu kişilerden, vize başvurularının kabulü ve incelemesi için vize ücreti talep etmektedir. Belçika Konsolosluğu, vize başvurularının kabulünü ve başvuru yapan kişinin biyometrik verilerinin kayıt alınma işlemlerini, başvuru merkezlerince yapmaktadır. Başvuru merkezlerinin aldığı Belçika vizesi ücret tutarı Belçika Konsolosluğu ve başvuru merkezince belirlenerek güncellenmektedir. 

    Başvuru merkezlerince alınan vize evrakları Belçika’nın Ankara Büyükelçiliği’ne ve İstanbul Başkonsolosluğu’na teslim edilmektedir. Ankara ve İstanbul’daki başvuru merkezleri ile Gaziantep, Bodrum ve Antalya’daki başvuru merkezlerinin aldığı hizmet bedelleri 20-25 Euro arasındadır. Ayrıca vip başvuru hizmeti 50 Euro, başvuru formu doldurulması 7 Euro, fotokopi ve çıktı alma hizmeti sayfa başı 1 TL olmak üzere sunulan ek hizmetler karşılığında ücretler bulunmaktadır. 

    Belçika Başkonsolosluğu, Belçika vize fiyatı değişikliği yaparak, 03/02/2020 tarihinden itibaren almış olduğu konsolosluk harcını 60 Euro’dan 80 Euro’ya yükseltmiştir. Vize Merkezi’nin danışmanlık ücreti 30 Euro’dur. Son 59 ay içerisinde parmak izi verilerinizin alınmış olması ve onaylı vizenizin bulunması halinde Vize Merkezi aracılığıyla İstanbul’a gitmeden başvurunuzu yapabilirsiniz. 

    Vize Merkezi, size uygun evrak listesini göndererek evraklarınızı hazırlamanızda yardımcı olacaktır. Vize Merkezi ülke uzmanları, başvuru randevu tarihinizi oluşturarak, başvuru formunuzu, konaklama ve ulaşım belgelerinizi hazırlayarak vize başvurunuzu yapacaklardır. Dilerseniz seyahat tarihlerinizi kapsayan ve Schengen ülkelerinde geçerliliği olması gereken zorunlu seyahat sağlık sigortasını da hazırlayarak başvurunuzun eksiksiz bir biçimde yapılması için destek olmaktadır. 

    Vize başvuru evraklarınızı, planladığınız seyahat tarihinize ortalama 15 iş gün öncesinden göndermenizde fayda vardır. Seyahat tarihinizin Belçika’daki ve Türkiye’deki resmi ve dini tatil dönemlerine denk geldiği durumlarda bu süreyi daha erkene almalısınız. Seyahat tarihinize en fazla 6 ay öncesinde başvurunuz yapılabilmektedir. 

    Belçika vize ücreti 2020, başvuru aşamaları, hazırlanacak dilekçeler hakkında Vize Merkezi Belçika uzmanları ile görüşerek tüm sorularınızın yanıtlarını alabilirsiniz.

    Saygılarımla

    Gökhan KARTAL

    Belçika vize ücreti 2020

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp