Au-Pair vizesi

Belçika Au-pair vizesi yabancı uyrukluların Belçika Krallığı’nda 90 günden fazla kalabilmelerini sağlayan uzun dönem (D tipi) vizedir. Bu vize genç kişilerin geçici sureli bir ailenin yanına taşınmaları, bu aile ile anlaşmalı olarak ailenin işlerine yardım etmeleri ve aynı zamanda dil bilgilerini geliştirmeleri, bulundukları ülkenin kültürel yaşamını benimsemeleri ve ailenin bir parçası olarak ülkedeki yaşam tarzını benimsemeleri amacı ile giden kişilerin başvurması gereken vize tipidir. Belçika Au-pari vizesine başvurmak için kişi ve yanında kalacağı aile iş sözleşmesi ile çalışma izni ve diğer gerekli evrakları bulundukları bölgenin kurallarına gore eksiksiz olarak düzenlemeleri gerekmekte.

Belçika Au-pair vizesi başvurusu yapmak isteyen başvuru sahipleri, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmelidir.
 

BELÇİKA AU-PAİR VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

1- Geçerli pasaport: Pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır. Pasaportun başvuru tarihinden itibaren bir sene daha geçerliliği olmalıdır.

Pasaportun içerisinde en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri çekilmelidir. (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.)

Yukarıdaki şartlarla uyumlu olmayan pasaportlar iade edilecektir.

2 - 2 adet dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu (formun İngilizce, Fransızca, Almanca veya Flemenkçe doldurulması gerekir.)

3 - Sonuç Belgesi: Başvurunuzun hangi yabancı dilde incelenmesini istediğinize dair imzalanmış dil seçim belgesi.

4 - Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan eski olmayan), beyaz fonlu üç adet vesikalık fotoğraf (35X45 ebatlarında).

Fotoğrafın arkasına isim soyisim yazılması gerekir.

5 - Çalışma kartı aslı ve 2 fotokopisi.

6 - Ankara/İstanbul Adli Sicil Müdürlüğü tarafından Belçika resmi dillerinden biriyle yazılmış 6 ayı geçmemiş Dışişleri Bakanlığı veya adli mahkeme tarafından onaylanmış (apostille) adli sicil kaydı aslı ve 2 adet fotokopisi.

7 - Belçika Elçiliği veya Konsolosluğu tarafından belirlenen bir doktordan alınmış Sağlık Raporu, 6 aydan daha eski olmamalı aslı ve 2 fotokopisi.

8 - Gidiş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.

9 - Bütün evrakların 2 fotokopisi (Bütün evrakları yukarıdaki sıralamaya göre sunmanız gerekmektedir).

10- Vize ve servis ücreti (nakit ve türk lirası olarak başvuru ofisimizde ödenecektir).

 

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 15
Cep: 0532 476 25 16
avrupa@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 15
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 15
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 26
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
Tel: + 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com