Belçika öğrenci vizesi 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • B.K 21 Şub 2022, 14:28
    Merhabalar, Belçika’ya üniversite eğitimim için gideceğim. Okul kabul kağıdım henüz gelmedi lakin önden bilgi rica ediyorum. Öncelikle Belçika öğrenci vizesi 2022 yılı garantörden istenen evraklar nelerdir? Aşı zorunluluğu var mı? Ben 1 doz aşı oldum 2.dozu istenir mi? Başvuru esnasında danışmanlık almak istiyorum gene e şahsen başvuruda olmam gerekir mi? Bilgi alabilir miyim? Şimdiden bilgi için teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 21 Şub 2022, 14:28

    Merhabalar, Öğrenci vizesi Belçika başvuruşlarında okul kabul kağıdınızın gelmesi gerekmektedir. Belçika öğrenci oturum izni size Belçika’da 90 gün ve üzeri vizelerde oturum izni sunmakla beraber başvuru kategorisi Ulusal( D tipi ) vize türüdür. Öğrenci vizesi Belçika vize başvurularında 2 doz aşı zorunluluğu bulunmaktadır. 2 dozun üzerinden 9 ay geçme durumunda 3. Hatırlatma dozu yapılması gerekmektedir. Ayrıca başvuru esnasında son dozun üzerinde 15 gün geçmiş olması gerekmektedir. Belçika’da herhangi bir karantina uygulaması bulunmamaktadır. Ayrıca Belçika seyahatlerinde Havayolu şirketi talep etme durumunda pcr testi yaptırmanız gerekmektedir. Belçika öğrenci Oturum izni vize başvurusunda hazırlamanız gereken belgeler aşağıdaki gibidir.

    • Burslu ise eğitimin ücretsiz olacağına dair belge
    • Belçika’da açılmış mevduat hesabı ( Üniversiteniz aracılığı ile açılması gerekmektedir.)
    • Seyahat masraflarınızı karşılayan kişi garantör belgesi ( Garantör olan kişi Konsolosluğa şahsen gitmelidir ve imzasını tasdik ettirmelidir.
    • Garantöre ait kimlik fotokopisi
    • Garantör olacak kişiye ait en az 3 aylık banka hesap dökümü kalış süresi boyunca aylık en az 670 Euro olacak şekilde banka hesabı olmalıdır. Banka hesap dökümünün ıslak imzalı kaşeli orijinal olması gerekmektedir.
    • Garantöre olacak kişiye ait gelir evrakları ( son 3 aylık maaş bordrosu) Şirket sahibi ise şirket evrakları varsa tapu ve ruhsat belgeleri

    Garantör belgeleri eksiksiz olarak hazırlanmalı ve sunulmalıdır. Eksik belge redde sebebiyet vereceği gibi işlemlerinizin uzamasına sebebiyet vermektedir. Belçika vizesi işlem süresi tamamen konsolosluğa bağlı olmakla beraber işlem süresi tatil günleri ve yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Ortalama 15-20 iş günüdür.

    Belçika öğrenci vizesi 2022 başvuru evrakları ve detaylı bilgi için Vize Merkezi çağrı merkezi 0212 970 05 15 numaralarımızdan iletişime geçebilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp