Türkiye Çalışma İzni Harç Ve Ücretleri

Bilgi Sayfasına Dön
  • Z. Art 25 Şub 2021, 11:19
    Merhabalar sayın yetkili, ben Gana uyruklu Zeniyeban. Türkiye’de yaklaşık 3 yıldır yaşamaktayım. Bu süreç zarfının tamamında kısa dönem ikamet izni ile burada bulundum. Kendi ülkemde Bilgisayar teknolojileri eğitimi aldım. Bu güne kadar İran üzerinden çalıştığım şahıs firmam ile freelance olarak yazılım ve bilişim sistemleri alanında danışmanlık vermekteyim. Bu nedenle bu zamana kadar çalışma izni başvurusu yaparak Türkiye çalışma izni harç ve ücretleri ödeyip kart almama gerek olmamıştı. Şimdi ise dünya çapında hizmet veren alanımda uzman olan bir uluslararası firmadan iş teklifi aldım. Kendimi geliştirmem adına çok büyük bir önemi olduğu için bu iş teklifini kabul etmek istiyorum. İnternette başvurular için araştırma yaparken sizin sitenize rastladım. İçerikler olarak gerçekten her yabancıyı bilgilendirebilecek şekilde oluşturulmuş. Konu hakkındaki tüm içerikleri dikkatlice okudum. Az çok bilgi edinmiş olsam da bu bahsi geçen şirkette çalışmak ve bu nedenle de çalışma izni başvurumu doğru şekilde yapmak benim için çok önemli. Başvuru sürecimde eğer mümkün ise sizle çalışmak istemekteyim. Çünkü bu konuda yanlış bir işlemle firmada çalışma hakkımı kaybetmekten çok korkuyorum. İlk olarak başvuru işlemleri için sağlamam gereken özel kriterler nelerdir? Bunlar ve başvuru içerikleri, benim hazırlamam gereken evraklar, onlardan almam gereken evraklar ve tüm başvuru süreçleri hakkında beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. Bu şekilde ben de kendime bir başvuru haritası çıkararak doğru adımlarla ilerlemek istemekteyim. Yönlendirmeleriniz ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Şub 2021, 11:19

    Yurt İçi Çalışma İzni Başvurusu

    Sayın Zeniyeban merhabalar, ilk olarak sitemiz hakkındaki güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederiz. Bu güzel dönüşleriniz editörlerimiz için çok kıymetli. Sonrasında ise Türkiye’de çalışma izni sahibi olmak isteyen bir yabancının öncelikle geçerliliği devam eden ve başvurusunu yaptığında 6 ay müddetince ikamet almaya hak kazanmış olması gerekmektedir. Bunların sonrasında ise irdelenmesi gereken yabancıyı çalıştırmak isteyen şirketin kriterleri olacaktır. Bu bahsi geçen şirkette bir yabancı çalışabilmesi için en az 5 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve en az 100.000 TL ödenmiş sermayeye sahip olması gerekmektedir. Bu şartlar da sağlandıktan sonra sizin karşılamanız gereken bir diğer kriter olan denklik söz konusu olmaktadır.

    Denklik olarak bahsi geçen sizin aldığınız eğitimin buradaki eğitimle eşdeğer olduğunu göstermek adına Yüksek Öğrenim Kurumuna yapılan başvuru neticesinde alınan belgedir. Bu şekilde artık çalışma izni başvurusu yaparak Türkiye çalışma izni harç ve ücretleri ödemelerinizi de yaparak başvuru işlemlerinizi ilerletebilirsiniz. Türkiye çalışma izni başvuru formu şahıs bazında değil şirket üzerinden yapılabilmektedir. Şirketinizin öncelikle imza yetkilisi olan kişinin bir elektronik imzası olması gerekmektedir. Eğer bu imzanız mevcut değil ise PTT üzerinden yaklaşık bir haftada; özel elektronik imza firmaları ile de aynı gün içerisinde temin etmeniz mümkün olmaktadır. Sonrasında ise sistem üzerinden işveren kaydı oluşturularak online olarak çalışma izni başvurusu yapılacaktır. Bu başvuruda sizin kategorinize uygun olarak istenen tüm evraklar hazırlanarak başvuru işlemlerine devam edilecektir.

    Online Çalışma İzni Başvurusu

    İstenen bu evraklar tarama yapılarak dijital ortamda yüklemeleri yapılacaktır. Çalışma izni başvurularında herhangi bir randevu ya da elden kağıt olarak evrak teslim edilmesi söz konusu olmamaktadır. Başvurunuzu inceleyen yetkili tarafından evraklarınızın haricinde ek evrak ya da belgelerin daha güncel halleri talep edilebilir. Bu durumda başvuruda beyan edilmiş olan iletişim adresinize istenen bu evrak bir zaman dilimi aralığında deklare edilecektir. Verilen bu zaman diliminde bahsi geçen evrak ya da evrakları sisteme yüklemez iseniz o halde başvurunuz eksik evrak nedeni ile olumsuz olarak sonuçlanacaktır. Bu nedenle başvuru yapıldıktan sonra doğru takibinin yapılması büyük önem arz etmektedir. Türkiye çalışma izni harç ve ücretleri ise yine aynı iletişim adresi üzerinden size gelen bildirim sonrasında ödenecektir. Ödemeler sadece devlete bağlı olan 3 banka üzerinden yapılabilmektedir.

    Çalışma İzni Harçları Nereye Ödenir?

    Bunlar Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tır. Buralarda özel olarak belirlenmiş hesap numaraları üzerinden ödemeler yapılmakta olup bu ödemeler sistem üzerinden başvurunuzu inceleyen yetkiliye düşmektedir. Yine de her ihtimale karşın makbuzlarınızı da saklamanız daha doğru gözükmektedir. Çalışma izni sahibi olan kişiler aynı zaman diliminde Türkiye’de ikamet etme hakkına da sahip olmaktadırlar. Başvuru olumlu sonuçlandığı takdirde eğer siz de işverenle devam etmek isterseniz o halde izninizin bitmesine 60 gün kala uzatma başvurusu yapılması gerekmektedir. Yine aynı adımlar uzatma başvuru için yürütülecek ve Türkiye çalışma izni harç ve ücretleri ödenerek sürece devam edilecektir.

    Türkiye çalışma izni harç ve ücretleri ödeyerek çalışma izni başvurusu yaparak sahip olan yabancılar 5 yıl süre ile bu izne ara vermeden devam eder ve gün sayımında şartları sağlar ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık başvurusu hakkı kazanırlar. Başvuru işlemleri ve sonuçlanması ortama 6 ay ila 18 arasında sürüyor olduğu için bu zaman zarfında sizin çalışma izninizi sürekli olarak yeniliyor olmanız gerekmektedir. Eğer bu sürecin sonunda vatandaşlık hakkı elde eder iseniz o halde bu çalışma izni ve yenileme süreçleri artık sizin için geçerli olmayacak demektir. Eğer var ise ülkenizden eşinizi ve çocuklarınızı da getirmek isterseniz o halde onlar için Türkiye aile ikamet izni başvurusu hakkı tanınıyor olacaktır. Bu ikamet izni kategorisinde Türkiye’de siz onlar için sponsor olarak gözükecek ve bu bağlamda onlara bakacak maddi gücü de sağlıyor olmanız gerekecektir. Burada değerlendirme kriteri bakmakla yükümlü olduğunuz kişi başına Türkiye’deki asgari ücretin en az 3te biri oranında gelir sunabiliyor olmanız gerekmektedir.

    Aile İkamet İzni Yolu İle Vatandaşlık

    Bunun sonrasında sizin iş belgeleriniz de sunularak başvuru yapılacaktır. Gelir durumunuzu göstermek adına son 3 aya ait maaş bordrolarınız da başvuruya eklenecektir. Bu ikamet izninde onay alırsanız da kişiler bazında eğer 3 yıl ara vermeksizin devam eder iseler o halde onlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık başvuru hakkı kazanacaklardır. Yine aynı şekilde başvuru süreçleri devam edecek olup vatandaşlık başvurusu sonlanıncaya kadar aile ikamet izinlerini uzatıyor olmaları gerekmektedir. Aile ikamet izni ilk başvuruda 1 yıl süre ile veriliyor olsa da sonraki uzatma başvurusu eğer onaylanır ise 2 yıl süre ile talep edilebilmektedir.

    Bütün bu ikamet izni, Türkiye çalışma izni harç ve ücretleri, çalışma izni başvurusu işlemleri, vatandaşlık başvurusu uygunluk süreçleri işlemlerinde uzman kadromuz ile sizlere hizmet vermekteyiz. Konular hakkında daha detaylı bilgi için İstanbulda 0212 706 79 67, Ankarada 0312 963 10 49, Antalya 0242 255 07 24, Bursada 0224 322 06 46, İzmirde 0232 335 15 78 numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp