Fransa transit vize 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • U. Serinoğlu 05 Mar 2020, 12:15
    Fransa transit vize 2020 yılında aldım. Bu vize ile İtalya’ya da giriş yapabilir miyim?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Mar 2020, 12:15

    Merhaba,

    Gideceğiniz asıl ülkenin farklı bir ülke olması ve transit vize talebinde bulunduğunuz ülkenin vizesine sahip olmamanız durumunda transit vize türüne başvuru yapmanız gerekir. Yeşil (hususi), gri (hizmet), siyah (diplomatik) pasaport sahiplerinin, Schengen bölgesinde bulunan üye ülkelerde 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan konaklamalarında vizeye ihtiyaçları bulunmadığı için Fransa topraklarından asıl seyahat etmek istedikleri ülkeye gitmek istediklerinde transit vize başvurusunda bulunmalarına gerek yoktur. Bordo pasaport sahipleri Fransa aktarmalı seyahatleri için Fransa Konsolosluğu’nun veya Büyükelçiliği’nin onaylayacağı transit vize başvurusu yapmalıdırlar.

    Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden en az 30 gün önce yapmanızı, Türkiye’deki ve Fransa’daki tatil günlerini ve konsoloslukların yoğun oldukları dönemleri dikkate almanızı tavsiye ediyoruz. Evraklarınızın randevu alınmadan teslim edilmesi mümkün olmamaktadır. Seyahat planınıza uygun evrak listesine ulaşabilmek için Vize Merkezi’nin yetkili danışmanlarını arayarak, e-mail ve kısa mesaj yoluyla temin edebilirsiniz. Evraklarınızı tamamladıktan sonra, Vize Merkezi’ne kargo ile gönderebilirsiniz. Evraklarınız Vize Merkezi’ne ulaştıktan sonra seyahat planınıza uygun bir randevu tarihi oluşturulmaktadır.

    Başvuruda seyahat planınız ve seyahat edeceğiniz ülkeleri belirten seyahat güzergâhınız hakkında detaylı bilgi vermeniz gerekir. Pasaportunda geçerli Schengen vizesi ve ABD, Kanada, Japonya, San Marino, Andorra ve Monaco’da oturma izni bulunanların Fransa için 5 günü geçirmeme şartıyla transit vize almalarına gerek yoktur. Transit vize Fransa’dan geçiş için kullanabileceğiniz bir vizedir ve diğer Schengen üye ülkelerine ziyaret için kullanabileceğiniz bir vize değildir. Schengen üye ülkeleri seyahatleriniz için kısa süreli turistik, ticari ya da arkadaş-akraba ziyareti vize türlerine başvuru yapabilirsiniz. Alacağınız kısa süreli geçerli vizeniz ile 180 gün içinde 90 gün Schengen bölgesinde kalabilirsiniz.

    Fransa transit vize 2020 başvurusu ya da başvuru yapmak istediğiniz vize türünü, çalışma durumunuz ile ilgili bilgilerle birlikte Vize Merkezi’nin yetkili danışmanları ile paylaştığınız takdirde size uygun evrak listesini ve güncel fiyat bilgisini paylaşarak daha hızlı ve kolay evraklarınızı hazırlamanızda destek olacaklardır.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Fransa transit vize

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp