İkamet İzni Nasıl Alınır?

Bilgi Sayfasına Dön
  • J. T. 19 Eki 2020, 13:42
    Merhabalar, ben Azerbaycan vatandaşıyım ve mülk alarak Türkiye’ye gelmek istiyorum. İkamet izni nasıl alınır bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Ben 2 çocuk sahibi ve evliyim. Süreç içerisinde çocuklarımı ve eşimi de kendimle getirebilecek miyim? Onları burada okutabilir miyim? Oturum izni süreçleri ve yapmam gerekenler hakkında beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Süreç içerisinde sizden danışmanlık almayı da düşünüyorum. İlginiz için şimdiden çok teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Eki 2020, 13:42

    Merhabalar;

    ikamet izni nasıl alınır için sizin ikamet amacınıza bağlı olarak farklı ikamet izni çeşitleri içerisinden size uygun olanı seçmemiz gerekmektedir. Burada sizin çalışma şekliniz, geliriniz gibi birçok değişken söz konusu olmakla birlikte istenen ikamet çeşitleri süresi ve amacı da durumu birebir etkilemektedir. İkamet izni türleri toplamda 6 farklı kategori üzerinde incelenmektedir. Bunlar aile ikamet izni, insan ticareti mağduru ikamet izni, insani ikamet izni, kısa dönem ikamet izni, öğrenci ikamet izni ve uzun dönem ikamet iznidir. Burada sizin durumunuza bağlı olarak dilerseniz mülk alarak ya da çalışma izni ile ikamet izni alabilirsiniz.

    İlk etapta Türkiye üzerinde bir şirket ile anlaşarak çalışma ikamet izni almak daha zor olduğundan ötürü Türkiye’de bir mülk edinerek kısa dönem ikamet türleri arasından mülk alarak ikamet izni seçeneğiyle ilerleyebilirsiniz. Burada evin belirgin bir raici olmamakla birlikte kural tapu sahibi üzerinden bir oturum izni başvurusu yapabilmektir. Bu şekilde ikamet izni alma başvurusu yapıldığından sizinle birlikte eşiniz ve eğer varsa 18 yaş altı bakmakla yükümlü olduğunuz çocuklarınız da sizinle birlikte ikamet izni sahibi olabilmektedir. 

    Burada ilk kural alınan mülkün kesinlikle mesken olarak gözüküyor olmasıdır. Mesken olarak gözükmeyen yerler üzerinden ikamet izni nasıl alınır başvurusu yapılamamaktadır. Tapu ortaklı olarak gözükebilir olsa da bir tapu üzerinden sadece 1 kişi ve ailesi ikamet izni başvuru yapabilmektedir. Bu nedenle ikamet başvuru amaçlı mülk alacaksınız bu şartı göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bu süreci birlikte yönetmek ve ikamet izni çeşitleri başvurunuzu uzman kadromuzla yürütmek isterseniz bizlere ulaşabilirsiniz.  

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp