İspanya vize ücreti 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • N. Al 25 Ara 2020, 15:08
    İspanya vize ücreti 2021 yılında değişecek mi? Vize harçları ve hizmet bedelleri artacak mı? İspanya vize ücretleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Ara 2020, 15:08

    İspanya vizesi ücret değişimi ancak Avrupa Birliği ve Türkiye’deki İspanya makamlarınca alınacak kararlar neticesinde olabilir. Uzun bir aradan sonra ilk defa Avrupa Birliği Schengen vize ücretlerinde genel bir artışı 2020 yılı şubat ayında gerçekleştirdi.

    2021 İspanya vizesi ücreti Türkiye’de bulunan İspanya makamlarının oluşacak herhangi bir durumda verecekleri karar ile değişebilir.  İspanya vize ücreti diğer Avrupa ülkelerinden farklı olarak dolar cinsinden ve nakit ödeme kabul etmektedir.

    İspanya Büyükelçiliği’nin ve Başkonsolosluğu’nun vize danışmanlık hizmetini sağlayan aracı kurum arasındaki sözleşme yenilenmesi durumunda da 2021 İspanya vizesi ücret değişikliği olabilir.

    İspanya Başkonsolosluk ve Büyükelçiliğinin vize harçları ile aracı kurumun servis ve hizmet bedellerinin vize başvurusundan sonra iadesi yoktur. Başvurunun geri çekmesi, reddedilmesi, güvenliğe veya araştırmaya takılması gibi durumlarda ödenen ücretler geri alınamaz. Erasmus ve Erasmus Plus gibi öğrenci değişimi programı ve AB vatandaşı eşi olduğu halde ödeme yapıldıysa İstisnai durumlarda ödenen ücretler konsolosluk veya büyükelçilik onayı ile iade edilebilir.

    İspanya Vize Ücreti 2021 Yılı

    İspanya Vize Ücretleri

    Vize harcı

    Servis Bedeli

    12 Yaş üstü ve yetişkinler

    89 USD

    17 USD

    6 ila 12 yaş arası çocuklar için vize ücreti

    44 USD

    17 USD

    0-6 yaş arası çocuklar için vize ücreti alınmamaktadır.

    0  USD

    0 USD

    Arnavutluk, Azerbaycan, Ermenistan, Bosna Hersek, Cape Verde Adaları, Gürcistan, Moldova, Makedonya, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Ukrayna vatandaşları

    39  USD

    17 USD

    Eşi AB/ AEA (EU/ EEA) vatandaşı ise ve bu ülke makamlarınca verilmiş orijinal evlilik cüzdanı ile yapılan başvurudan vize harcı alınmamaktadır. Türkiye evlilik cüzdanı sunulması bu duruma dahil değildir.  

                             0 USD

    17 USD

    Ek servis: Premium Lounge, VIP Servisi

                               -

    300 TL

    Ek servis: Prime Time veya Cumartesi Günü yapılan başvurular

                                -

    320 TL

    Ek servis: Pre-Appointment Ön randevu servisi

                                 -

    150 TL

    Pasaport teslimi için Kurye servisi

     

              45 TL

    Pasaport teslimi için Türkiye Dışı Kurye servisi

     

              100 TL

    SMS ile Başvuru Durum takibi ücreti

     

               5 TL

    2021 İspanya vizesi ücreti hesaplanırken bu tablodan yararlanabilirsiniz. Vize başvurusu maliyeti acısından seyahat sağlık sigortası, fotokopi ve ek servis alınması halinde ödenecek ücretleri dahil etmelisiniz. 0-6 yaş arası çocuklar başvuru esnasında anne-babası ile mutlaka gelmesi gerekli olup İspanya vize ücret ve hizmet harcı alınmamaktadır.

    İspanya vize ücreti 2021 ve İspanya Vize Ücretleri güncellemeleri öğrenmek için Vize Merkezi sosyal medya hesaplarını takip edebilir Tel :+90 (212) 970 05 56 numaralı telefonu arayabilir veya [email protected] eposta adresimize mail atarak bizden bilgi alabilirsiniz. Vize Merkezi ülke uzmanları başvuru detaylarınıza göre anında SMS ve eposta yolu ile bilgilendirmeyi yapacaklardır.

    Vize Merkezi

    İspanya vize ücreti 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp