Çin Vizesi için Gerekli Evraklar 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • A. Kolukirik 25 Haz 2018, 16:56
    Libya Vatandaşıyım, Türkiye’de öğrenci olduğum için oturma iznim var. Çin’e seyahat etmek istiyorum. Bu durumda nasıl vize alabilirim? Çin vizesi için gerekli evraklar 2020 yılında nelerdir? Ayrıca başvuru işlemlerini sizinle yapabilir miyiz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Haz 2018, 16:56

    Merhabalar,

    Öğrenci ya da çalışma izniyle oturum hakkına sahip yabancı uyruk vatandaşlar Türkiye’den başvuru yapabilmektedir. Ancak yabancı pasaport sahiplerinin hazırlaması gereken evraklar farklılıklar gösterebilmektedir. Öncelikle başvuru yapabilmeniz için mutlaka Türkiye’de 1 yıl geçerli oturum kartınız bulunmalıdır. Çin vizesi belgeleri için turistik vizelerde kişi öğrenci olsa dahi sponsor gerekli değildir. Bu nedenle başvuru yapacak kişi vize belgeleri içine kendi şahsi bankasını ekleyerek başvurusunu yapabilir. Ancak Çin şahsi başvuru taleplerini kabul etmediğinden dolayı minimum 5 kişilik grup vizesi olan L tipi vizeye başvuru yapmanız gerekir. Bu vize türünde grup vizesi için Çin’deki seyahat acentasından gelecek olan davetiye şarttır ayrıca vizenizi gruptaki başvuru yapılan kişiler ile birlikte kullanmanız gerekmektedir. 

    Ayrıca Çin’deki turizm acentesinin Çin turizm bürosundan almış olduğu davetiyenin dışında kendi antetli kağıdına yazdığı davetiye de istenmektedir. Çin’deki turizm acentesinden gelecek olan davetiyede isim listesi, tur programı ve otel konaklama bilgileri yer almalıdır. Pasaportunuzda en az 6 ay geçerli olmalı ve iki sayfa boş olmalıdır. Öğrenci belgenizi başvuru esnasında Çin vizesi belgeleri içerisine eklemeniz sizin için avantaj sağlayacaktır. Türkiye’ye geri döneceğinizi kanıtlayan belge niteliğinde olacaktır. 

    İkamet bölgenize göre Çin Konsolosluğu sizi İstanbul ya da Ankara Büyükelçiliği üzerinden parmak izine davet edebilir. Çin vizesi sonuçlanma süresi başvuru yapılmasından itibaren 7 iş günüdür. Ancak yabancı pasaport sahipleri araştırmaya girebilir ve görüşmeye çağırılabilir. Bu nedenle uzun sürebileceğini göz önünde bulundurmalısınız. 

    Başvuru işlemlerinizi elbette bizimle yapabilirsiniz. Sizden isteyeceğimiz belgeleri bize ulaştırmanız yeterli olacaktır. Formunuzun doldurulması, dilekçe, davetiye ve evraklarınızın kontrolünün sağlanması ardından başvuru takibi süreçleri bizlere aittir. Ayrıca parmak izine çağırılmamanız durumunda başvuru sizler adına yapabileceğimizi belirtmek isteriz.

    Çin vizesi için gerekli evraklar 2020 yılı için müşteri temsilcinizden liste halinde de telefon yoluyla talep edebilirsiniz.

    Çin vize evrak listesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp