Oturum

Çin Oturum İzni

Çin'de uzun süreli oturum izni almak isteyen başvuru sahibinin Çin sınırlarına giriş yapmalarının ardından otuz gün içerisinde ikamet edecekleri yerdeki ilçe düzeyi üstündeki Yerel Halk Hükümet Emniyet Müdürlüğü Hudut Giriş ve Çıkış İdare Şubesi'ne ikamet tezkeresi almak için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Çin Çalışma vizesi ve Çin oturum izni, Z vize kategorisindedir. İnsan kaynakları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından verilen “yabancı istihdam izin belgesi” ve “yetkilendirilen kurumdan davet mektubu” ya da “davet teyit mektubu” gerekmektedir.

Çin’deki Yabancı Uzmanlar Dairesi tarafından verilen “yabancı  uzmanlar için Çin’de çalışma izin belgesi” ve yetkilendirilen firmadan davet (istek) mektubu ya da davet teyit mektubu;

Sanayi ve ticaret idari kurumu tarafından verilen yabancı (bölge) işletme daimi temsilcilik tescil belgesi ve yetkilendirilen kurumdan alınan davet mektubu  ya da davet teyit mektubu;

Kültür İdari Kurumu tarafından verilen “ticari nitelikli kültür-sanat onay belgesi”  (Çin’e ticari gösteri yapmaya gidecek başvuranlar için) ya da ilgili eyalet hükümeti (ilçe, şehir) Dışişleri bürosu tarafından verilen “yetkilendirilen kurumdan davet mektubu” ya da “davetiye teyit mektubu”;
Çin Deniz Petrol Şirketi Genel Merkezi tarafından verile “yabancılar için Çin Halk Cumhuriyeti’nde denizde petrol çalışması yapmak temin edilecek davet mektubu;

Çin Deniz Petrol  Şirketi Genel Merkezi’nden temin edilecek “yabancılar için Çin Halk Cumhuriyeti’nde denizde petrol çalışması amaçlı davet mektubu;

Çin’de çalışacak yabancı uyruklu kişiler Çin’e giriş yapmalarına müteakip otuz gün içerisinde ikamet edecekleri yerdeki ilçe düzeyi üstündeki Yerel Halk Hükümet Emniyet Müdürlüğü Hudut  Giriş ve Çıkış  idare şubesine ikamet tezkeresi almak için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Çin’de çalışma ve oturum izni talep edilen kişilerin alacağı davet mektubu; faks, fotokopi ya da bilgisayar çıktısı olabilir. Fakat Çin Konsolosluğu davet mektubunun aslını da sunmasını talep edebilir. Bu durumlarda davet mektubunun aslı talep edilmelidir.

Gerekli görülmesi durumunda İstanbul Konsolosluğu başvuru sahibinden gerekli evrak ve ek belge, doküman sağlamasını veya yüz yüze görüşme talep edebilir.

Çin Konsolosluğu, başvuru sahibinin vizesini değerlendirme ve sonuçlandırma konusunda tek yetkili kurumdur.  Kişinin vizesinin geçerlilik ve kalış süresi ile vizenin kaç girişli olması gerektiğine karar verecek olan tak yetkili merci de Çin Konsolosluğudur.

Çin'deki akrabalarını ziyaret etmek isteyen yabancılar için Q vizesi getirildi. Yeni kuralda ayrıca üst düzey kalifiye yabancıların Çin'e giriş-çıkış yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla R vizesi eklenmiştir. Yabancı öğrencilerin okul dışında staj ve çalışmalarına yönelik olarak da yeni yönetmelik getirmiştir. Yabancı öğrencilerin ilgili kurumların bildirme taahhüdüne yer verilmiştir. 

Çin Çalışma İzni (Z) İçin Gerekli Evraklar

Çin Vize Başvuru Formu

Çin Ek Vize Başvuru Formu

İki adet fotoğraf (arkası beyaz fon olmalı)

Kişinin T.C. Pasaport aslı ve fotokopisi

Kişinin T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi

Çin'deki yetkilendirilen kurumdan alınmış Vize Bildirim Formu aslı ( Visa Notification Form)

Çin Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanmış iş durumunu bildirir izin belgesi ya da uzman belgesi aslı ( Alien Employment License of the P.R.C)

Türkiye ve Çin devlet hastaneleri tarafından son 6 ay içerisinde alınmış, kan testini de içerir Sağlık/heyet raporu aslı,

Başvuru sahibinin Türkiye’de çalıştığı veya Çin’de çalışacağı işyeri kanıt belgesi, dilekçe/kayıt belgesi

,

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 31
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 31
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 31
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2087
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5093
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com