Çin öğrenci vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • N.İlhan 28 May 2021, 21:06
    Selamlar öncelikle, ben Çin öğrenci vizesi 2021 başvuru şartlarına dair bilgi almak istiyorum. Çin’de bir süre ikamet ederek bir eğitim programına katılma fikrim var. Bu durumda başvuruyu neye göre yapacağım konusunda tereddütlerim mevcut. Siz bu konuda başvuru sahiplerine nasıl bir destek sağlıyorsunuz onu da öğrenmek istiyorum. Bu konuda tecrübe sahibi olmadığım için hatalı bir başvuru yapmak ve reddedilmek istemiyorum. Teşekkür ederim. İyi günler dilerim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 28 May 2021, 21:06

    İyi günler, Öğrenci vizesi Çin Konsolosluğu tarafından belirlenen başvuru şartlarının karşılanması durumunda tahsis edilebilmektedir. Bu durumda öncelikle Çin sınırları içerisinde alınacak olan eğitim süresinin öğrenilmesi şartı aranmaktadır. 180 günden kısa sürecek olan eğitim programları için öğrenci vizesine başvuru yapılabilmektedir. Söz konusu süreden uzun olan eğitimler için Çin öğrenci oturum izni sahibi olarak ikamet edilmesi zorunluluğu bulunmaktadır.

    Başvuru işlemlerine başlamadan önce alınacak olan eğitime dair detayların belirlenmiş olması oldukça önem arz etmektedir. Bir sonraki aşamada söz konusu vize talebine ait detaylar kurumumuz temsilcileri tarafından detaylı olarak tarafınız ile paylaşılmaktadır. Başvuru sürecinin temsilcilerimiz desteği sürdürülmesi aşamasında başvuru sahibi kişinin şahsen bulunmasına dair herhangi bir zorunluluk aranmaktadır. Dilerseniz Öğrenci vizesi Çin Konsolosluğu tarafından değerlendirme süreci sona erene kadar uzaktan takibini yapabilmeniz mümkündür.

    Başvurular konsolosluk tarafından ortalama 7 iş günü içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır. Resmi tatiller, konsolosluk yoğunluğu gibi durumlar ile karşılaşılması durumunda belirtilen sürede değişiklik meydana gelebilmektedir. Başvuru işlemlerini başlatmadan önce söz konusu durumların da göz önünde bulundurulması seyahat planı ile ilgili olarak herhangi bir aksaklık yaşanmaması açısından oldukça önem arz etmektedir. Çin öğrenci oturum izni gerektiren eğitim planları ile ilgili ayrıca bilgi talep etmeniz halinde aşağıda belirtmiş olduğumuz iletişim adreslerini kullanabilirsiniz.

    Çin öğrenci vizesi 2021 başvuru şartlarına, işlemlerine, gerekli evraklarına ve vize ücretlerine dair diğer merak ettikleriniz için kurumumuz temsilcileri ile iletişime geçebilirsiniz. Vize uzmanlarımız ile size en yakın ofisimizi ziyaret etmek suretiyle veya dilerseniz 0212 970 05 31 numaralı telefonumuz üzerinden kolaylıkla görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

    Saygılarımızla
    Vize Merkezi

    Çin Öğrenci Vizesi 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • F. Goknar 09 Tem 2021, 14:57

    Merhaba, bir arkadaşım Çin’de uzun süreli bir eğitim almak için oraya gitti. Yaklaşık 6 aydır orada yaşıyor. Ben de kendisinin bulunduğu kurumdan kısa süreli bir eğitim almak istiyorum. Bu durumda Çin Öğrenci Vizesi 2021 başvurusu yaparken arkadaşımın bana davet mektubu göndermesi süreci kolaylaştırır mı yoksa benim bağımsız olarak başvuru yapmam mı doğru olur? Sizin bu konuda nasıl bir destek verdiğinizden de bahseder misiniz lütfen? Teşekkür ederim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Tem 2021, 15:02

    İyi günler, Çin sınırları içerisinde alınacak olan eğitimin 180 günden daha kısa sürecek olması durumunda Öğrenci vizesi Çin Halk Cumhuriyeti tarafından yeterli kabul edilmektedir. Başvuru işlemleri sırasında kurumumuz temsilcileri profesyonel danışmanlık desteği vererek işlemlerin şahsınız adına eksiksiz ve doğru olarak gerçekleştirilmesi konusunda yardım sağlamaktadır. Alanında uzman kadromuz ile iletişim adreslerimiz üzerinden görüşme yaparak başvuruların en kısa sürede başlatılmasını sağlayabilirsiniz.

    Çin’de alınacak olan eğitime ait sürenin 180 günden daha uzun olması durumunda başvuru sahiplerinin Çin öğrenci oturum izni başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Oturum izinleri ülkeye giriş yapıldıktan sonra doğrudan başvuru sahibi tarafından yapılmaktadır. Kısa süreli vize başvurusunu kurumumuz desteği ile yaptıktan sonra kısa süreli vizenin eğitim planınıza yetersiz geldiği noktada ikamet iznine başvuruda bulunabilirsiniz.

    Öğrenci vizesi Çin sınırları içerisinde alınacak olan eğitimin süresinin kesinleştirilmesinin ardından gerekli evrakların bir araya getirilmesi ve konsolosluğun değerlendirmesine sunulması ile alınabilmekedir. Bu aşamada gerekli belgelerin eksiksiz olarak başvuru dosyasına eklenmesi şartı aranmaktadır. Aynı zorunluluk Çin öğrenci oturum izni başvurularında da geçerli olmaktadır. Eksik belge ibrazı başvurunun ret kararı ile sonuçlanmasına ya da vize talebinin işleme alınmamasına yol açabilmektedir. Tüm sürecin eksiksiz olarak yürütüldüğünden emin olmak için kurumumuzdan yardım alabilecek olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

    Kurumumuza yöneltmiş olduğunuz Çin Öğrenci Vizesi 2021 yılı başvurularına ait sorularınızı tarafınıza yardımcı olacak şekilde cevaplamaya çalıştık. Verdiğimiz yanıta ek olarak ayrıca merak ettikleriniz için alanında uzman kadromuz ile iletişime geçebilecek olduğunuzu hatırlatmak isteriz. Çin Vizesi temsilcilerimiz ile 0212 970 05 31 numaralı telefonumuz üzerinden rahatlıkla görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

    Saygılarımızla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp