Cezayir Ticari Vize

CEZAYİR TİCARİ VİZE

Değerli ziyaretçilerimiz, web sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Okuyacağınız metinler, Vize Merkezi – Cezayir Vize Departmanı tarafından Cezayir vizesi başvuru prosedürleri hakkında genel bilgilere erişebilmeniz için hazırlanan bir sayfa.

Cezayir Ticari Vize başvuru işlemleriniz hakkında kapsamlı bilgi için web sayfamızı dikkatli bir şekilde incelemenizi öneriyoruz.

Cezayir Ticari Vize başvuru işlemleri için hazırlamanız gereken evrakların bilgisini ziyaret etmekte olduğunuz sayfamızın devamında bulabilirsiniz.


Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Afrika’nın ticari açıdan en potansiyeli yüksek ülkelerinden biri. Akdeniz’e olan kıyısı sayesinde önemli Avrupa’da Afrika kıtasına önemli bir geçiş noktası olmasını sağlıyor. Bu durum ise iş imkânlarını artırıyor. Uluslararası çapta faaliyet gösteren şirketlerin ülkeye yaptığı yatırımlar veya potansiyeli keşfetmek için yapılan ziyaretleri daha önemli kılıyor. Bu ise vize alma ihtiyacını daha önemli kılıyor. Ancak her ülke, topraklarına serbest giriş hakkı tanımıyor. Yaptığı uluslararası anlaşmalar çerçevesinde bazı ülkelerin vatandaşlarına sınırları içerisine giriş yapabilmeleri için geçiş izni anlamını taşıyan vize almasını istiyor.

Cezayir’e iş amaçlı seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da Afrika ülkesine gidebilmek için vize almaları gerekiyor. Cezayir ticari vize iş gerekçesi ile gidenlerin yanı sıra fuar, kongre, eğitim veya seminer gibi amaçlar için yapılacak yolculuklar öncesinde de alınması gerekiyor. Ancak her farklı vize başvuru nedenine göre ticari vize başvurusunda da hazırlanması istenen bazı farklı belgeler bulunuyor. Bu ülkeye iş amaçlı yapılacak seyahatlerde de vize almak için bu durumu kanıtlamak gerekiyor. Bu ise iş faaliyeti için görüşülecek şirketten alınacak bir davetiye ile kanıtlanması isteniyor. Tabii şirket sahibi olan herkes Cezayir ticari vize alma zorunluluğu bulunmuyor. Seyahat amacı turistik ise turistik vize alınabilir. Ziyaretin amacı ticari ise Cezayir ticari vize başvurusu yapılması daha doğru olur. Zira  Cezayir turistik vizesi ile ticari bir faaliyette bulunulamayacağını hatırlatırız.


CEZAYİR TİCARİ VİZE SIK SORULAN SORULAR

Cezayir Ticari Vizesi Nedir?

Cezayir’in uyguladığı vize politikası, kendi vatandaşı olmayan bazı yabancı ülke vatandaşlarının ülkeye girişleri için vize almaları zorunluluğunu getiriyor. Bu durum her ülke için uygulanmasa da Türkiye’den Afrika ülkesine gidecek olanlar vize almaları gerekiyor. Normal pasaport sahipleri iş amaçlı Cezayir’e gitmek isterlerse bunu gerekli evrakları temin ederek vize için başvuru yapabiliyor. Belgelerin tam olması ve işlemlerin istenen aşamalardan geçmesi halinde Cezayir ticari vizesi 10 güne kadar olan bir sürede veriliyor. Ülkeye iş amaçlı giriş izni veren ticari vize, üç değişik şekilde veriliyor. Bunlar ise; 30 günlük süre veren tek girişli, yine 30 günlük olan ancak çok girişli ve Cezayir’e birden fazla giriş yapılabilen 90 günlük vizelerdir.

Cezayir Ticari Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Cezayir ticari vize talebi için başvuru süreci diğer vize türleri için yapılandan farklı işlemiyor. Cezayir’in belirlediği kurallar dâhilinde ve talep edilen evraklarla birlikte eksiksiz olarak yapılması gerekiyor. Cezayir ticari vize için hangi evrakların talep yapılabilmesi için önce gerekli evrakların güncel listesini öğrenmek için ülkenin Türkiye’deki resmi temsilciliklerine veya Vize Merkezi’ne danışılabilir. Zira bazen talep edilen belgelerde değişiklik olabiliyor. İstenen tüm evraklar eksiksiz bir şekilde tamamlandıktan sonra ve gerekli yerlerde onaylandıktan sonra başvuru gerçekleştirilebilir.

Cezayir Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar Neler?

  • Pasaport: Cezayir ticari vizesi için başvuru yapılırken kullanılacak olan pasaport 10 yıldan eski olmamalı, bitiş tarihine en az altı ay süre olmalı ve yıpranmamış olmalı. Bu şartlar karşılanmadığında ise başvurular kabul edilmiyor. Ayrıca vize başvuru sahibi, eğer var ise eski Pasaportlarını, eski Pasaportu bulunmayan kişiler ise Emniyet Şube Müdürlükleri’nden alınmış Pasaport Protokol Belgesini Cezayir Konsolosluğuna ibraz etmek mecburiyetinde.
  • Dilekçe: Ticari vize başvurusu iş amaçlı yapıldığı için bunu kanıtlamaları isteniyor. Bunun için de Cezayir Konsolosluğuna hitaben yazılacak olan dilekçenin de şirketin antetli kâğıdına hazırlanması gerekiyor. Elbette işveren tarafından veya şirketin imza atma yetkisi bulunan kişi tarafından kaşe vurularak ve ıslak imzalı şekilde de olmalı. Bu belgede vize başvuru sahibinin meslek ve görev bilgileri, maaş bilgisi, ülkeye gerçekleşecek olan seyahatin tarih aralıkları ve yolculuğun kim tarafından finanse edileceği de belirtilmeli. Bu belgenin elektronik yoldan iletilmesi kabul edilmiyor.
  • Cezayir Vize Başvuru Formu. Cezayir vize başvuru formu iki adet hazırlanmalı, eksiksiz ve gerçeği yansıtan beyanlarla doldurulmalıdır.
  • Cezayir Ticari vize başvurusunda ayrıca şahsın en güncel halini gösteren fotoğraflar da bulunmalı. Bunlar talep edilen formatta hazırlanmalı. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, görev yapılan şirketin İmza Sirküleri, müracaatında bulunacak kişinin son üç yılda aldığı herhangi bir vizesi yok ise bağlı bulunduğu kuruma ait ibrazlı Faaliyet Belgesi, bir önceki yıla ait vergi beyanı bilgilerini gösteren Vergi Levhası fotokopisi ve Ticari Sicil Gazetesi ise diğer hazırlanması gereken belgeler arasında bulunuyor. Gazete, vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda isim ve unvan değişikliği var ise bu bilgileri de içermeli. Cezayir ticari vize başvurusu için en önemli belgelerden biri ise ziyaret edilecek şirketten alınacak davet yazısı.

Cezayir Ticari Vizesi İçin Davetiye Gerekli Mi?

Cezayir’e iş amaçlı vize talep ediliyorsa, ziyaret edilecek olan şirketten bir davetiye alınması mecburiyeti de bulunuyor. Bu mecburiyet seyahatin ticari amaçlarla yapıldığının kanıtı olacak. İlgili şirketten davetiye alınmazsa Cezayir ticari vize başvurusu kabul görmeyecektir ve başvuru yapılan Türkiye’deki Cezayir Konsolosluğu talebe ret cevabı verecektir. Davetiye olmadan Cezayir ticari vizesi alma imkânı yoktur. Cezayir ziyaret edilecek olan kurumdan alınan davetiye vize işlemlerinin daha sorunsuz geçmesini sağlar. Cezayir ticari vize işlemleri için hem kişisel olarak hem de toplu şekilde başvuru yapılabiliyor. Davetiye ayrıca Cezayir’de kurumun bağlı olduğu belediyeden de onaylanmış olması gerekiyor.

Cezayir Ticari Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Cezayir için yapılacak ticari vize taleplerinde yazılacak dilekçe kaşe ve ıslak imza atılmış şekilde Cezayir Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine hitaben yazılması gerekiyor. Bu başvuru için hazırlanan dilekçede vize başvuru sahibinin kişisel nüfus bilgilerinin yanı sıra meslek ve görev bilgileri, maaş bilgileri, Ayrıca Cezayir’e gerçekleştirecek seyahatin tarih aralıkları ve söz konusu seyahatin kim tarafından finanse edileceği gibi bilgiler de eklenmeli.

Cezayir Ticari Vizesi Fotoğraf Ölçüsü Ne Olmalı?

Cezayir vize fotoğrafı ülkenin bu konuda belirlediği kurallara göre hazırlanmalı. İki adet olarak istenen Cezayir vizesi fotoğraf ölçüsü 3.0x3.5 santimetre boyutunda olmalı. Ayrıca vize başvuru sahibinin en güncel halini temsil etmesi isteniyor. Bu yüzden son üç ay içerisinde çekilmiş olmaları ve arka fonu beyaz da olması gerekir.

Cezayir Ticari Vize Ücreti Ne Kadar?

Cezayir vize ücretleri vize türlerine göre değişir. Üç farklı şekilde verilen Cezayir ticari vizesinin fiyatı da değişiyor. Tek girişli veya çok girişli olması, 30 günlük veya 90 güne kadar olmaları da farklı fiyatların ortaya çıkmasını sağlıyor. Cezayir ticari vize ücretinin en güncel halini öğrenebilmek için Konsolosluğa veya hizmet alınan vize danışmanlık şirketlerine danışmak gerekir.

Cezayir Ticari Vizesi Nereden Alınır?

Cezayir’e yapılacak olan ticari vize başvuruları bu ülkenin Türkiye’de bulunan iki resmi temsilciliğine yapılır. Bunlar ise Cezayir Ankara Büyükelçiliği ve Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu… Her iki temsilcilik de farklı bölgelere yönelik hizmet veriyor. Hizmet alanı dışında yaşayan biri Cezayir ticari vizesi için uzaktaki konsolosluğa başvuru yapamıyor. 


Cezayir Ticari Vizesi almak için hazırlanması gereken belgeler
 

1- İngilizce vize talep dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben yazılmış kişinin Cezayir seyahatinin amacı ve tarihlerini belirten kaşe ve ıslak imzalı)

2- Davetiye (Cezayir şirketinin antetli kağıdına, kaşe ve imzalı)

3- Nüfus cüzdanı fotokopisi 

4- Pasaport ve eski Pasaportlar (eski Pasaport yok ise; Emniyet Şube Müdürlüğünden alınmış Protokol belgesi)

5- 2 adet biometrik fotoğraf (arka fonu beyaz) 

6- İş sözleşmesi ya da İmza sirküsü (kişi şirket çalışanı ise şirket yetkilisinin ve başvuru sahibinin imzasının bulunduğu iŞ SÖZLEŞMESİ, kişi şirket sahibi ise durumunu gösterir şirketin iMZA SİRKÜLERİ)

Evrak Tasdik

Fransızca veya Arapça olarak tercüme ettirilmiş, noter onaylı ve bağlı bulunulan ilin Ticaret Odası tasdikli Orijinal Ticari evrak

Tasdik işlemlerinin sonuçlanma süresi: 3 iş günü

Notlar:

  • Her ticari evrak önce Arapça veya Fransızca olarak tercüme ettirilmek zorundadır.
  • Arapça veya Fransızca olarak tercüme ettirilmiş evrak noter onaylı ve bağlı bulunulan ilinin Ticaret Odasından tasdiklenmesi gerekmektedir.
  • Yukarıda belirtilmiş özellikleri taşımayan evraklar ile yapılacak tasdik işlemleri müracaatları kabul edilmez..

Önemli Notlar:

  • Cezayir Vizesi için başvuruya şahsen gelinmesine gerek yoktur. Şirketimiz, Konsoloslukta işlemlerinizi yürütme ve takip etme yetkisine sahiptir. 
  • Cezayir vize başvuruları hakkında verilecek kararlar Cezayir Konsolosluğunun inisiyatifinde olacaktır. Kurumumuz vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar ve vize başvurunuzun sonuçlanma süresi hakkında karar verme yetkisine sahip değildir.
  • Cezayir vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgiler için web sitemizi ziyaret edebilir, dilekçe örnekleri, başvuru formları ve tüm diğer dökümanlar için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
  • Yukarıda bulunan belgeleri aşağıda ki adresimize ulaştırması yeterlidir. Kargo ve Kurye hizmetlerinden yararlanmak istemeniz halinde ise kargo masraflarının başvuru sahini tarafından karşılanacağı bilgisini unutmamalıdırlar. 

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 29
Faks : +90 (212) 287 72 44
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 29
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 29
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 25 21
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
Tel: + 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com