Basın, Tedavi, Grup, Kültür Vizesi

Basın, Tedavi, Grup, Kültür Vizesi

Cezayir kısa süreli vizeler, ülkeye yapılacak olan kısa süreli ziyaretlerin ziyaret kapsamları çerçevesinde kategorize edilmesi neticesinde oluşturulmuştur. Cezayir turist vizesi ile aynı süreli de olsa ülkeye giriş sağlansa bile kimi ziyaretler için ekstra evrak ve izin gerektirebilen durumlar olabilmektedir.

Basın çalışmaları amacıyla yapılan kısa süreli ziyaretler ya da kültür, müze çalışmaları gibi kısa süreli de olsa özel izinlere tabi ziyaretlerin bu kategoride değerlendirilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla turizm vizesinden ayrılan ancak yine kısa süreli vize türleri detaylarını öğrenmek, gerekli evrak listelerine sitemizden ulaşabilirsiniz.  

Cezayir kısa süreli diğer vizeler hakkında bilgi almak ve konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kurum olarak adınıza başvurmamız için bizlerle irtibata geçebilirsiniz. 

Cezayir Kısa Süreli Diğer Vizeler İçin Gerekli Evraklar

Pasaport: Cezayir Basın, Tıbbi Tedavi, Grup ve Kültürel vize başvurularında kullanılacak olan pasaportların seyahat dönüşünden itibaren en az altı (6) ay geçerliliği olmak zorundadır. Güncel tarihli olmasında fayda olan pasaportların en son 10 yıllık süre zarfında çıkartılmış olması gerekmektedir. Hasar görmüş, işlem yapılamayacak ya da bilgilerin okunmasının mümkün olmadığı pasaportların başvuru sırasında reddedilebileceğini de hatırlatmak isteriz. Vizelerin işlenebilmesi için en az iki (2) sayfasının da boş olması gerekmektedir. 

Vize Başvuru Dilekçesi: Vize başvuru dilekçesi kişinin seyahatinin amacını ve kapsamını özetleyen bilgileri barındırması açısından önemlidir. Kişi ve ziyareti hakkında net bilgiler verilmeli. Yanıltıcı, yanlış beyanların cezai yaptırımlarının olabileceği unutulmadan doldurulmalıdır.

Vize Başvuru Formu: Vize başvurunuz sırasında başvuru sahibinin kişilik bilgilerinin ve ziyaret ile diğer özet bilgilerinin yer aldığı form iki (2) adet hazırlanmalıdır. Vize başvurunuzun amacını da yansıtan form, doğru ve net bilgileri içermelidir. Sunacağınız diğer resmi evraklar ile uyuşması, tutarlı olması da vizenizin kabulü açısından önemli bir detaydır.

Davetiye: Gerekli hallerde temin edilmesi gereken davetiyeler, kişinin ülkeye yapacak odluğu ziyaretin resmi ve temek dayanağıdır. Cezayir’de yaşayan bir kişi veya faaliyet gösteren bir kuruluş tarafından hazırlanması gerekir. İmzalı, yetkili biri tarafından imzalanmış ve antetli kâğıda hazırlanması gerekmektedir. Hazırlanan davetiyenin Cezayir’de hazırlayan kişinin bulunduğu bölge belediyesi tarafından onaylanmış olması zorunludur. 

Fotoğraf: Vize başvurusunda kullanılacak fotoğraflar son üç ayda çekilmeli, 3.5x4,5 santimetre boyutunda ve arka fonu beyaz olmalı. Yüzün tamamının görülecek şekilde olması, üzerinde oynanmaması gerekmektedir. Ayrıca genel biyometrik fotoğraf kriterlerinin dışında olan fotoğraflar ölçüleri tutsa bile kabul edilmeyecektir.

Seyahat Sağlık Sigortası: 30.000 Euro değerinde olup yolculuk tarihlerini kapsamalı. Acil tedavi masrafları için talep ediliyor.
Kişisel Bilgiler: Gelir beyan eden belge, kimlik bilgilerini onaylayan Vukuatlı Nüfus Örneği ve benzeri evraklar başvuru sahibinin bilgilerinin kontrollerinin ve seyahat yeterliliğinin belirlenmesi için isteniyor.

Yolculuk ve konaklama bilgilerini teyit eden uçak ve otel rezervasyon bilgiler de vizeyi talep eden kişi tarafından sunulması gerekir.    
Kuzey Afrika’nın Batı bölgesinde bulunan Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, Akdeniz’e olan kıyısı, çölleri, kültürü, yemek alışkanlıkları, tarihi geçmişi ve sunduğu olanaklarla günümüzde çok sayıda ziyaretçiyi çekmektedir.

Avrupa ile Afrika kıtasını birbirine bağlayan konumu nedeniyle oluşmakta olan yeni yatırım fırsatlarıyla da ticari amaçla birçok ziyaretçiyi kendisine çekmektedir. Cezayir topraklarına bu gibi birçok nedenle ziyaret talebi doğmaktadır. Cezayir Devleti de yaşanan bu yoğun talebi karşılayabilmek için ülkeye yapılması planlanan girişleri kategorize etmektedir.

Ülkeye giriş yapmadan önce birçok ülke vatandaşının vize alması gerekmektedir. Cezayir’e yapılacak olan girişlerde vize alması gereken vatandaşlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da yer almaktadır. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri vize almak zorundadırlar. Umuma Mahsus pasaport sahipleri vize almak zorunda iken, Hususi (yeşil), Hizmet (gri) pasaport ve diplomatik(siyah) pasaport sahipleri 90 güne kadar olan Cezayir seyahatlerinde vize uygulamasından muaf tutulmaktadırlar.

Cezayir’e gidebilmek için sadece turistik veya iş amaçlı vize türleri dışında başka vize türleri talebiyle de ziyaret edilmek istenmektedir. Ülkeye farklı nedenlerden dolayı da kısa süreli vize talep edilebiliyor. Örneğin tedavi amaçlı bir seyahat yapılacaksa Cezayir Tıbbi Vize, kültürel, sportif veya bilimsel bir etkinliğe katılmak için Cezayir Kültür Vizesi ve bir organizasyonu takip edecek olan basın mensupları için de Cezayir Basın Vizesi alma imkânı bulunuyor.

Ülke topraklarına girişlerde ayrıca toplu olarak ziyaret gerçekleştirecekler için bir de Cezayir Grup Vizesi de sunuluyor.
Bu vize türleri özel vize türlerinden olduğu için bazı ek evrakların da temin edilmesi söz konusu olabilmektedir. Gerekli evrakların sunulması durumunda resmi dayanaklarının da olması koşuluyla, bu özel vize türlerinin sonuçlanma süresi de ortalama olarak 7-10 iş gününü kapsamaktadır.

Başvurular, Cezayir’in Türkiye’deki iki temsilciliği olan Cezayir Ankara Büyükelçiliği ve Cezayir Ankara Başkonsolosluğuna yapılması gerekiyor. Bu vizelerin süresi ve verilebilecek ülkeye giriş sayısı hakkı değişebiliyor. Bu konu hakkında ve gerekli evraklar ile başvuru sürecinin nasıl işlediğine dair sorular hakkında en güncel bilgiler resmi Cezayir Konsoloslukları ve vize danışmanlık hizmeti veren Vize Merkezi’nden alınabilir.

Hazırlanan ve sunulan belgelerin içerisindeki tüm bilgilerin başvuru sahibinin kişisel bilgileriyle eşleşmesi gerekir. Zira aksi durumda işlemlerin olumsuz sonuçlanma ihtimali de bulunuyor.

Cezayir Grup Vizesi

Cezayir grup vizesi özel bir vize türü olmasının yanında Cezayir devleti tarafından verilerek, grup giriş çıkışlarına müsaadeyi olanaklı kılmaktadır. “Kolektif” veya “müşterek” pasaport olarak da isimlendirilen bu belge toplu halde seyahat edenlere belirli kurallar dâhilinde verilir. Bu pasaport türünde de Umuma Mahsus pasaport ile ilgili kurallar geçerli olarak kabul edilir. Ancak uyulması gereken başka ayrıntılar olabilir.

Onaylanmasıyla birlikte en az altı (6) ay geçerlilik süresi olan grup pasaportu, otel rezervasyonu, seyahat boyunca geçerli olacak yeterli gelir belgesi ve seyahat belgesi gibi evrakların talep edildiği bu vize türündeki başvuru süreci de diğerleri gibi dilekçe, vize başvuru formu, Seyahat Sağlık Sigortası, istenen özelliklerde çekilmiş fotoğraflar, yolculukla ilgili konaklama ve seyahat bilgileri ile gelir beyan eden belgeler de hazırlanması gerekir. Konu hakkında detaylı bilgi almak ve vize başvuru işlemlerinizi adınıza yürütmemiz için uzman vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

Cezayir Kültürel Ziyaret Vizesi

Cezayir’e bir kültürel, bilimsel, eğitim veya spor etkinliği amaçlarından biriyle seyahat etmeyi planlayan vatandaşların Cezayir Kültürel Ziyaret Vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir. Ancak bu vize türüne başvuru yaparken şahısların bu organizasyonu düzenleyen kurum tarafından davet edilmeleri şartı vardır.

Davetiyenin ayrıca bu organizasyonun antetli kâğıdına yazılmış, onaylanmış ve imzalanmış olması da isteniyor. Alınacak olan davetiyenin yanı sıra ilgili Cezayir’deki kurum tarafından imzalanan sözleşme, akreditasyon belgesinin de temin edilmesi istenebilir. Cezayir Kültürel Ziyaret Vizesi için gerekli diğer evraklar arasında standart belgeler istendikleri şekillerde hazırlanmaları gerekir.

Vize başvuru formu, dilekçe, Seyahat Sağlık Sigortası, konaklama ve yolculuk tarihlerini gösteren belgeler, kişisel bilgilerin olduğu ve gelir/sponsor beyan eden evraklar da bulunuyor. Kültürel ziyaretlerle ilgili verilen vize üç farklı şekilde sunuluyor. Davetiye içeriğine göre olmak üzere; 30 günlük ve tek girişli, 30 günlük ve çok girişli ile 90 günlük ve çok girişli… Bu vize çeşitlerinin fiyatları da süresi ve giriş hakkına göre değişebiliyor.   

Cezayir Basın Vizesi

Bazı mesleklere özel vize sunan ülkelerden biri olan Cezayir, Türkiye’den ülkeye gitmek isteyen basın mensupları için de bu olanağı tanıyor. Cezayir Basın Vizesi almak için hazırlanması gereken bazı farklı evraklar bulunuyor. Bunlardan biri iki adet olarak doldurulmuş Basın Başvuru Formu. Bu belgenin yanı ısıra başvuru sahibi medyada çalıştığını da kanıtlamak zorunda.

Hem kendisi hem de çalıştığı kuruluştan onaylı evraklar temin etmesi gerekiyor. Sahip olduğu Basın Kimliği ve fotokopisi bu belgeler arasında bulunuyor. Başvuru için hazırlanması gereken dilekçe ise diğer vize türlerinden farklı olarak çalışılan şirket tarafından hazırlanması gerekiyor. Gazeteci için sunulacak vize dilekçesi bu şirketin antetli kâğıdında, yetkili bir kişi tarafından imzalanmış ve kaşeli olmalı.

Vize başvurusunda ayrıca Cezayir’e seyahat edecek olan basın mensubunun yanında taşıyacağı mesleki teknik, görsel ve işitsel malzemelerin listesi de sunulması isteniyor. Ayrıca oluşabilecek acil sağlık ihtiyaçlarından doğabilecek hastane tedavi ve geri dönüş masraflarının karşılanabilmesi için bir Seyahat Sağlık Sigortası poliçesi de olmalı. Bu belgenin geçerlilik süresi istenen vize süresiyle aynı olması gerekir.

Cezayir Basın Vize’sinin fiyatları verilen üç farklı vizeye göre değişiyor. 30 ve 90 günlük sürelerde verilen basın vizesi, tek ve çok girişli olabiliyor. Hangi Cezayir Basın Vize’sinin verileceği ise yapılan basın akreditasyonuna göre değişiyor.

Cezayir Tıbbi Tedavi Vizesi

Cezayir’e sağlık amacıyla seyahat edecek olanlar, bu ülkeye giriş hakkına sahip olmak için Cezayir Tıbbi Tedavi Vizesi için başvuru yapabilir. Afrika ülkesine tedavi için gidecek olanlar hazırlaması gereken standart evrakların dışında vize başvuru sebeplerini de desteklemeleri gerekir. Bunun için öncelikle evrakların arasına geçerli bir Sağlık Raporu sunulması gerekir.

Vize talebi ayrıca ülkede kalınacak olan süre boyunca sağlık masraflarını karşılama belgesi ile de desteklemesi isteniyor. Hastane veya sağlık merkezi onaylı bir belge ve seyahat süresince yeterli gelir beyan eden belgeler ise diğer gereksinimler arasında bulunuyor.

Cezayir Kısa Süreli Vizeler Sık Sorulan Sorular

Cezayir Kısa Süreli Diğer Vizeler Nedir?

Kendi vize politikası kapsamında bazı yabancı ülke vatandaşlarına topraklarına girmesi için vize isteyen Cezayir, bazı durumlar için özel vize uygulamaları da bulunuyor. Bu ülkeye seminer, kültürel bir etkinlik, spor müsabakası veya benzeri bir davet üzerine gidiliyorsa Cezayir Kültürel Vizesi için başvuru yapılabiliyor.

Basın mensupları da bir organizasyonu takip edecekleri zaman Cezayir Basın Vizesi talebinde bulunabiliyor. Toplu halinde seyahat edecek belirli sayıdaki insanlar Cezayir Grup Vizesi, tedavi amaçlı ülkeye gitmek isteyenler ise Cezayir Tıbbi Tedavi Vizesi alabiliyor.

Cezayir Kısa Süreli Diğer Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Cezayir’in verdiği kısa süreli özel vizeler için işlemler diğer çok talep edilen Ticari ve Turistik vizelerden farklı işlemiyor. Ancak hazırlanması gereken bazı özel evraklar olabiliyor. Bunlar ise genellikle talebin türüne göre değişebiliyor. Tıbbi Vize için sağlık raporu, Grup Vizesi için kolektif pasaport, Basın vizesi için çalışılan kurumdan görev belgesi ve Kültür Vizesi için de organizasyonu düzenleyen kurum tarafından davetiye gibi ek belgeler hazırlamak gerekiyor.

Belgeler eksiksiz olduğunda, içerikleri doğru bir şekilde doldurulduğunda tüm evraklar Cezayir’in Türkiye’deki iki temsilciliğinden birine teslim ediliyor. Başvurular bu konuda hizmet veren Vize Merkezi gibi danışmanlık şirketleri aracılığıyla da yapılabilir. Bu şekilde ise daha hızlı ve sorunsuz vize alınabiliyor.

Cezayir Kısa Süreli Diğer Vizeler İçin Dilekçe Nasıl Yazılır?

Kısa süreli vizeler için yazılacak dilekçelerin Cezayir Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine hitaben yazılması ve ıslak imzalı olması isteniyor.  Talep edilen vize türüne neden başvurulduğunun belirtilmesi ve ayrıca bunların resmi dayanakları ile sunulması gerekmektedir.

Herhangi bir kurum tarafından çağırılma durumunda kurum ya da kuruluş resmi kaşeli, imzalı davetiyesinin sunulması da gerekmektedir. Ayrıca kişinin bu seyahati neden gerçekleştirmek durumunda olduğunun açıklanması da beklenecektir. Ayrıca üzerinde talep edilen bilgiler, sunulacak diğer evraklarla eşleşecek şekilde en doğru halleriyle yazılmalı. Aksi takdirde vize başvurusu değerlendirilmez. 

Cezayir Kısa Süreli Diğer Vizelerin Ücreti Ne Kadar?

Cezayir kısa süreli vize ücretleri ülkeye yapılan girişler için kullanılan vize türleri birçok farklı kategoride olduğundan tek bir ücretlendirme işlemi de bulunmamaktadır. Her vize türünün gerekli evrakları kendi içerisinde farklılaştığı gibi ücretleri de farklılaşmaktadır.

Cezayir’e yapılacak olan seyahatlerin süreleri, ülkede ne kadar süre kalınacağı, ülkeye ne amaçla gidileceği, nerede ya da kimin yanında kalınacağı ve ne zaman dönüleceği bu kategorileri etkilemektedir. Seyahat ve diğer planlarınız doğrultusunda başvurusunda bulunmanız gereken vize türünü Cezayir uzman vize danışmanlarımız sizlere aktaracaktır. Bununla beraber başvurusunda bulunacağınız vize türü ücreti tarafınıza iletilecektir.

Cezayir vize ücretlerini belirlemek ve tahsil etmek yetkisinin sadece konsolosluklarda olduğunu hatırlatmak isteriz. Ücret, başvuru randevusu alındıktan sonra yatırılarak, vize başvuru dosyasına dekontunun eklenmesini gerektirmektedir.

Cezayir Kısa Süreli Diğer Vizeler Nereden Alınır?

Cezayir vizeleri Türkiye’deki ilgili resmi temsilciliklerden alınır. Başvurular Cezayir Ankara Büyükelçiliği veya Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken şey temsilciliklerin hizmet verdiği bölgeler. Zira hizmet alanında olmayan vize başvuruları konsolosluklar tarafından değerlendirilmiyor.

Evrakların hatasız ve doğru bilgileri içerecek şekilde hazırlanması vizenin reddedilmemesi noktası önem arz etmektedir. Ayrıca kişilerin, uluslararası seyahat gerçekleştireceğinden yanlış beyanlarda bulunmaları noktasında uluslararası seyahat kural ve kanunlarınca cezai yaptırımlara tabi olacakları unutulmamalıdır.

Evraklarınızın hazırlanması, evrakların takibi, vize başvurunuzun yapılması ve sonuçlanma süreci gibi tüm vize başvuru aşamalarında yanınızdayız. Cezayir vizesi nasıl alınır sorunuzun tüm yanıtları ve tüm süreç için konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kurum olan Vize Merkezi uzman danışmanları ile irtibata geçerek yardım alabilirsiniz.

Cezayir Basın, Tedavi, Grup, Kültür Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cezayir Vizesi için başvuruya şahsen gelmeniz gerekmemektedir. Şirketimiz Konsoloslukta sizin adınıza başvuru ve takip yetkisine sahiptir. Cezayir vize müracaatınız hakkında verilecek kararlar sadece Cezayir Konsolosluğunun inisiyatifi altındadır.

Cezayir vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgiler için web sitemizi ziyaret edebilir, dilekçe örnekleri, başvuru formları ve açılmayan her türlü linkler için gerekli olan tüm dokümanları edinebilirsiniz.

Basın, Tedavi, Grup, Kültür Vizesi

Cezayir ile ilgili sizden gelen sorular

0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

Cezayir için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp