Cezayir turist vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • G. Çiçekeker 18 Nis 2020, 23:18
    Merhaba, Eylül ayı gibi eşimle birlikte Cezayir’e turistik olarak seyahat etmeyi planlıyoruz. En erken ne zaman başvuru yapalım ve hazırlamamız gereken belgeler nelerdir? Cezayir turist vizesi 2020 yılında almak zor mudur? Yardımlarınızı rica ederim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Nis 2020, 23:18

    Merhabalar, 

    Umuma mahsus bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Cezayir’e yapacakları seyahatleri için vize almaları şarttır. Ancak pasaportunuz diplomatik, hizmet ya da hususi pasaport ise 90 güne kadar yapacağınız seyahatleriniz için vize almanız gerekmemektedir yani Konsolosluk bu pasaport türlerini vizeden muaf tutmaktadır. 

    Cezayir ticari anlaşmaların yoğunluğu ve daha çok iş ziyaretleri merkezi haline gelmesinden kaynaklı turistik gezileri inandırıcı bulmamaktadır. Turist vizesi Cezayir Konsolosluğu tarafından şuan kabul edilmemektedir. Ancak ilerleyen dönemlerde Cezayir turistik vize başvurularına tekrar izin verebilir.

    Cezayir’e turistik gezi amaçlı başvuru yapamayacaksınız. Ancak ticari davetiyenizin olması durumunda sizlere ticari vize başvurusu yaparak Cezayir’e seyahat etmeniz için yardımcı olabiliriz. Ticari davetiye ile alakalı vize merkezi müşteri temsilcilerimizden destek alabilirsiniz. 

    Cezayir vize başvuruları ikamet fark etmeksizin İstanbul veya Ankara’dan yapılmaktadır. Konsolosluk kişiden parmak izi talep etmediği için sizin adınıza başvurularınızı yetkili acente yapabilir. Başvuru evrakların hazırlanması, başvuru formunun doldurulması ile başlar. Başvuru yapılmasından itibaren 2-5 iş günü içerisinde Cezayir Konsolosluğunun uygun koşulları sağladığınızı görmeniz sonunda vizeniz sonuçlanır. 

    Cezayir Konsolosluğu evraklarınızın eksiksiz, davetiyenizin belediye onaylı ve başvuru formunuzunda doğru doldurulması durumunda size vize verecektir. Cezayir vize başvurusunda bulunabilmeniz için pasaportunuzun seyahat sonrası en az 6 ay geçerli ve karşılıklı 2 boş sayfası olması gerekmektedir. Ancak Konsolosluğun sizin gidiş amacınızı destekleyen evraklarınızı yetersiz bulması gibi koşullarda dosyanızı geri çevirebileceklerini hatırlatmak isteriz. 

    Daha önce turistik vize başvuruları satın alınmış tur sözleşmeleri ile birlikte yapılmaktaydı ancak şu dönemde Konsolosluk satın alınmış böyle bir belge olsa dahi yüksek oranda başvurunuzu geri çevirecektir. 

    Cezayir turist vizesi 2020 yılında maalesef şuanda Konsolosluğun vize başvurusuna izin vermediği bir kategori ancak sizler seyahatinizi gerçekleştirmek istiyorsanız müşteri temsilcilerimize +90 (212) 963 50 83 telefon numarasından ulaşabilirsiniz. 

    Teşekkürler,
    Burcu Altınışık

    Cezayir turist vizesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp