İzlanda Vize Ücreti 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • M.Ş. 18 Haz 2020, 19:47
    Selamlar, eşim ve oğlum ile birlikte önümüzdeki ay İzlanda’da turistik bir seyahat düşünüyoruz. Eşimin ve benim daha önceden sizin tarafınızdan alınan birçok vizemiz mevcut, oğlumun ilk vizesi olacak. Yalnız İzlanda vize ücreti 2020 yılında zamlandığı gibi belli başlı haberler okudum. Vize başvurusu yapma durumumuzda eşim oğlum ve kendim için toplam ne kadar ücret ödemem gerekiyor? Ve oğlum 8 yaşında, ilkokul öğrencisi okuldan almamız gereken bir belge var mıdır? Bilgi rica ediyorum.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Haz 2020, 19:47

    Merhabalar, 

    İzlanda vizesi ücret diğer Schengen ülkeleri gibi konsolosluk harcının 60 € olmasından sonra 02.02.2020 yılında 80 € olarak alınmaya başlamıştır. İzlanda vize fiyatı başvuru sahibinin yaşına ve milliyetine göre değişiklik göstermektedir. Öncelikle İzlanda’nın Türkiye’de elçiliği olmama sebebi ile Danimarka Konsolosluğu tarafından işlem görmektedir. 2014 yılında Schengen ülkelerinin parmak izi uygulamasına geçmesi sebebiyle vize başvuruları Danimarka Konsolosluğu’nun yetkilendirmiş olduğu başvuru merkezi tarafından kabul edilmektedir. Bu sebeple İzlanda vizesi ücret ve Vize Merkezi danışmanlık bedeli olmak üzere 3 kategoride ödenmektedir. 

    Bordo pasaport sahibi olan Türk vatandaşları 0-5 yaş aralığı için konsolosluk harcı alınmamakla birlikte vize başvuru merkezi koordinasyon ücreti 30 €, vize merkezi danışmanlık ücreti 30 € olmak üzere toplam 60 € alınmaktadır. 6-11 yaş çocuklar için konsolosluk harcı 40 €, başvuru merkezi koordinasyon ücreti 30 € ve Vize Merkezi danışmanlık ücreti 30 € olmak üzere toplamda 100 € olarak ödenmektedir. 12 yaş ve üzeri yetişkin başvuru sahipleri konsolosluk harcı 80 €, başvuru merkezi koordinasyon ücreti 30 € ve Vize Merkezi danışmanlık ücreti 30 € olmak üzere toplamda 140 € olarak ödenmektedir. 

    İzlanda vize fiyatı dışında başvuru sahiplerinin ödemesi gereken bir diğer ücretse zorunlu seyahat sağlık sigortasıdır. Bu belge başvuru esnasında zorunludur ve başvuru sahibinin yaşı ve seyahat süresine göre değişiklik göstermektedir. İlkokul öğrencisi oğlunuz için evraklara eklemeniz gereken okuldan alınmış orijinal öğrenci belgesidir. İzlanda vize ücreti 2020 hakkında bilgi için Vize Merkezi’ni 02129700561 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Kübra ULUOĞLU

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp