İspanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • M. K 12 Oca 2021, 12:48
    İspanya vizesi için gerekli evraklar 2021 yılında değişti mi? İspanya’dan Schengen vizesi almak zor mu? Gereken evrakları hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz ve bu konuda yardımcı oluyor musunuz? Teşekkürler şimdiden.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 12 Oca 2021, 12:48

    Merhaba,

    İspanya veya Schengen ülkelerinden vize almak zor değil ama dikkat edilmesi gereken ayrıntılara sahiptir. Gözden kaçacak en ufak bir ayrıntı veya çelişkili beyan olumsuz, vize reddine sebep olabilir. Seyahat planını, amacını ve maddi gelirleri belgelemeniz gerekmektedir. İspanya vize başvurusu ile diğer Schengen vize başvuruları arasında mantık olarak aynı olmakla beraber bazı önemli farklar vardır.  Bu yüzden daha önce vize tecrübeniz bile olsa bir vize danışmanlığı almanızda fayda vardır.

    Vize prosedürleri, Avrupa Birliği tarafından ve ilgili ülkenin Dışişleri Bakanlığı ile Büyükelçi ve Başkonsolosun vereceği kararlara ve vize başvuru merkezine göre sıklıkla değişebilir.

    İspanya vizesi için gerekenler önem sırasına göre, pasaport, başvuru için randevu, ulaşım ve konaklama belgeleri, seyahat masrafını karşılayacak maddi kaynaklar, banka hesabı, çalışma, öğrenim, sponsorluk evrakları denebilir.

    İspanya vizesi için gerekli evraklar 2021 yılında şu şekildedir;

    1. Pasaport
    2. Fotoğraf
    3. Vize Formu
    4. Ulaşım Uçak Rezervasyonu
    5. Otel, Konaklama Belgesi Veya Davetiye
    6. Seyahat Sağlık Sigortası
    7. Niyet Dilekçesi İngilizce /İspanyolca
    8. İşveren Dilekçesi / Mektubu
    9. İşe Giriş Bildirgesi Barkodlu
    10. SGK Tescil Hizmet Dökümü Barkodlu
    11. Maaş Bordroları
    12. Faaliyet Belgesi Aslı
    13. Ticari Sicil Gazete Fotokopisi
    14. İmza Sirküleri Fotokopisi
    15. Vergi Levhası Fotokopisi
    16. Emekliler İçin Emeklilik Belgesi
    17. Öğrenciler İçin Öğrenci Belgesi E-Devletten
    18. Çalışmayan Kişiler İçin Sponsorluk Evrakları
    19. Çiftçiler İçin Çiftçilik Belgesi
    20. Banka Hesap Dökümü
    21. Ek Maddi Gelir Evrakları
    22. Evlilik Cüzdanı
    23. İkametgâh
    24. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    25. Pasaport Ve Nüfus Cüzdan Fotokopisi
    26. Yabancılar İçin İkamet Oturum İzni
    27. Muvafakatname 18 Yaş Altı İçin
    28. Vize Ücreti

    İspanya vizesi için gerekli evraklar planlanan seyahat amacına, başvuru sahibi veya sponsorun çalışma durumuna, ikamet ettiği şehir, uyruğuna, gidiş, dönüş tarihine ve bazı değişkenlere göre farklılık gösterebilir.

    İspanya vizesi için gerekenler arasında ticari amaçlı seyahatlerde banka dökümleri ve davetiyenin içeriğine, Aile arkadaş ziyaretleri için yapılacak seyahatlerde ise orijinal davetiye veya yazılı beyana dikkat edilmesi gerecektir. Fuar katılımcısı, fuar ziyaretçisi ve kültürel etkinliklerde ise davetiyenin yanında fuar katılım belgeleri, yaka kartı, fuar bileti, fuar alanı ve ödeme makbuzu gibi ek evraklar istenebilir.

    Randevu günü veya başvuru sırasında zaman ve para kaybetmemek için direktifleri iyi okumanızı ve Vize Merkezi gibi akredite danışmanlık şirketlerinden destek almanızı tavsiye ederiz.

    İspanya vizesi için gerekenler belgeleri hazırlamanın yanında randevu ve vize işlem süresini göz önünde bulundurarak seyahat planı yapmalıdır.

    İspanya vizesi için gerekli evraklar 2021 yılı güncel değişikliklerini öğrenmek ve seyahat planınıza göre bilgi almak için size en yakın Vize Merkezi ofislerini ziyaret edebilir, +90 (212) 970 05 56 ve +90 (216) 706 01 60 nolu telefonları arayarak sms veya eposta ile evrak listesine ücretsiz olarak anında ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi

    İspanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp