İspanya vizesi 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • K.K 12 Şub 2022, 12:58
    İspanya vizesi 2022 yılı itibariyle pandemiden önce ki süreci referans aldığımızda bir değişiklik var mı? Vize başvuru aşamaları ne şekildedir? İspanya ülkesine seyahat etme amacımız; Orada bulunan akarabamızı ziyaret etmek. Akrabamız yaklaşık 10 senedir orada yaşamakta ve ikamet etmekte. Geçen sene, yani 2021 yılında da ailesini yanına aldı. Bize gönderilecek davetiyede tüm aile bireyleri adına mı yollanacak yoksa sadece bir kişiye yollanması yeterli olacak mı? Birde bu davetiyenin İspanya’da bulunan tüm aile üyeleri tarafından mı yollanması gerekiyor? Yoksa sadece bir kişi tarafından düzenlenip yollanması yeterli oluyor mu? Konu hakkında tarafımıza açıklamarda bulunmanızı bekliyoruz. Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 12 Şub 2022, 12:58

    Merhaba. İspanya ülkesi pandeminin başında diğer Avrupa ülkeleri gibi, Türkiye’den kendi ülkelerine farklı amaçlarla gelecek ülke vatandaşlarına kapılarını kapatmıştı. İspanya vizesi 2022 yılı koşullarında pandemiden önce ki prosedürü ile devam etmektedir. Ülkeye farklı amaçlarla seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekli prosedürü pandemiden önceki şekliyle yerine getirmek durumundadırlar. Tabi Pandemiyle birlikte gelen seyahat kurallarını unutmamkta fayda var. Ülkeye seyahat edecek vatandaşlar aşılarını en az iki doz olacak şekilde olmalı ve seyahat etmeden önce Pcr testi olmak zorundadırlar.

    İspanya'ya vize

    İspanya’ya vize alacak ülke vatandaşları durumlarını referans alıp vize başvurusu yapmadan önce çalışma durumlarıyla ilgili ve kendilerini ne şekilde finanse ettikleriyle ilgili evrakları da hazırlamak durumundadırlar. İspanya ülkesi; Türkiye Cumhuriyetinden kendi ülkelerine farklı amaçlarla seyahat edecek vatandaşların kendilerini ne şekilde finanse ettiklerini anlamak ve başvuru sahiplerini profilleri hakkında bilgi edinmek amacıyla evrak hazırlanmasını talep etmektedir. Hazırlanacak olan evrakların yanı sıra kişiler; İspanya’da bir aile dostlarını, arkadaşlarını ve yakın akrabalarını ziyaret edecklerse eğer İspanya ülkesinden davetiye almak zorundadırlar.  İspanya ülkesine ilk defa seyahat edecek kişiler resmi davetiye almak zorundadırlar. Bu davetiye; İspanya’da ki muhattap tarafından yollanmaktadır. Buradan başvuru yapılırken orijinali ve bir adet fotokopisi sunulmak zorundadır. Türkiye’den başvuru yapacak kişi daha önce İspanya vizesi almışsa eğer; İspanya’da ki muhattabı el yazısıyla yazılmış bir davetiye gönderdiği takdirde de buradan başvurusu yapılabilmekte.

    İspanya’ya gitmek için vize alınacak olan davetiye İspanya’da ki tek kişi tarafında yollandığı takdirde yeterli oluyor. Yollanılacak olan davetiye de Türkiye’den başvuru yapacak tüm başvuru sahiplerinin isminin yazması ve onlara konaklama sağlanacağı bilgisi yer almalıdır. İspanya vizesi 2022 başlıklı bu yazımızda sorularınızı cevaplamaya çalıştık. Umuyoruz ki gerekli bilgileri verebilmişizdir. Daha farklı sorularınız için bizlere web sitemiz üzerinden ulaşabileceğiniz kurumsal hatlarımzı üzerinden ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi

    [email protected] 

    (0216) 308 11 11

    ispanya vizesi 2022

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp