İspanya Vize Ücreti 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • Kamil 16 Nis 2020, 18:22
    Merhaba, sitenizde okuduk ama çocuk ve yetişkin fiyatlandırmalarını anlayamadık. İspanya vize ücreti 2020 hakkında bilgi verebilir misiniz? Yaz tatilinde iki aile toplamda 8 kişi büyük İspanya turuna katılacağız. Çocuklara vize ücretsiz olduğuna dair bir yerde yazı okudum. Eskiden Euro olarak ödemelerin olduğunu biliyorum. Şimdi ücretler artmış ve dolar olarak mı ödeme yapılacak? Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 16 Nis 2020, 18:22

    Merhaba, 

    Schengen vize uygulamalarını yürüten konsolosluklar ve yetkili kurumlar harç, ücret ve ödeme şekillerinde ülkelere göre farklılıklar vardır. Yetkili vize başvuru merkezleri, konsolosluk veya büyükelçiliklerin sistemine göre Euro veya karşılığı Dolar, Türk Lirası üzerinden ücretler tahsil etmektedir. Örneğin Fransa vize başvuru ücretlerini Euro olarak alırken, Hollanda vize başvuru ücretlerini Türk Lirasi tahsil etmektedir. İspanya Schengen vize ücreti Amerikan doları (USD) döviz cinsinden ve nakit olarak ödenmektedir.  

    İspanya vize başvuru ücreti konsolosluk harcı ve yetkili başvuru merkezi koordinasyon ücreti olarak iki kalemde tahsil edilmektedir.Konsolosluk harçları, vize bedelleri yaşlara göre, 6-12 yaş arası 44 USD, yetişkinlerden ise 89 USD ücret alınırken 0-6 yaş arası çocuklar ücretsizdir. Yetkili vize başvuru merkezi olan kurum ise hizmet harcı olarak her başvurudan 17 USD ücret almaktadır. Sadece 0-6 yaş arası çocuklar bu uygulama dışında olup ücretsizdir. Ayrıca isteğe bağlı olarak bu merkez tarafından VIP (300 TL), prime time (320 TL), flexi hours gibi ücrete tabi hizmetler de sunulmaktadır. 

    İspanya Schengen vize başvurusunu yetkili kurumlar ve yetkili kurumdan akreditasyonu bulunan bizim gibi seyahat acentesi ve danışmanlık şirketleri üzerinden yapabilirsiniz. Yetkili kurumlar danışmanlık ve rehberlik yapmamakta, sadece vize başvurularını konsolosluğun incelenmesi için alınması ve işlenmesi dışında başka hizmet sağlamamaktadır. Bu yüzden her başvuru sahibine uygun doğru evrakların hazırlanması, formun doldurulması, randevunun alınması, başvurunun takibi gibi sıkıcı işlem yoğunluğunun da bir danışmanlık ve rehberlik hizmetinden faydalanılmalıdır. Vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması halinde İspanya vize başvuru ücreti geri ödenmeyeceği için ret alma olasılığını azaltacak vize danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

    Seyahat planı ve başvuru sahipleri hakkında Vize Merkezi uzman kadromuzu bilgilendirmeniz halinde gerekli evrak listesi e-mail / sms ortamında iletilecektir. Vize danışmanlık ve rehberlik bedeli olarak her başvuru sahibinden Vize Merkezi 30 Euro ücret almaktadır.  

    Güncel İspanya Vize Ücreti 2020

    İspanya Schengen vize ücreti içerisinde konsolosluk harç ve vize bedeline Şubat 2020 tarihinde 20 Euro gibi artış olmuştur. Aracı kurum ve Vize Merkezi hizmet bedellerinde bir artış olmamıştır. Tur şirketinden temin edeceğiniz büyük İspanya turuna ait tur program kitlerini otel, uçak gibi rezervasyonlar her başvuru sahibinin evraklarına eklemelidir. 

    0-12 yaş arası çocuklar velisi ile her defasında mutlaka başvuruya gelip fotoğrafı çekilerek dijital fotoğraf verileri alınmaktadır. 12 yaş üstündeki diğer kişilerin daha önce Schengen vizeleri yoksa mutlaka başvuruda şahsen bulunmaları gerekmektedir. 12 yaş üstü başvuru sahipleri eğer son 59 ay içerisinde Schengen vizesi almış ise, yeniden biyometrik verilerini (parmak izi ve dijital fotoğraf) vermesine ve başvuruya şahsen gelmesine gerek yoktur.  

    İspanya vize ücreti 2020 hakkında ve vize başvurunuz için gerekli evrak bilgisini Vize Merkezi uzman ekibinden 02129700556 numaralı telefon ile arayabilir ve e-posta ile talep edebilirsiniz. Size en yakın Vize Merkezi şubesini ziyaret etmeniz durumunda ise emek ve zaman harcamadan deneyimli kadromuz kısa sürede vize başvuru işlemlerinizi başlatacaktır.

    Saygılarımızla

    Vize Merkezi

    İspanya vize ücreti

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp