İspanya Vize Başvurusu 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • P. S. 18 May 2021, 15:15
    Ticari görüşme için 2021 yılında İspanya’ya gidebilir miyiz? Kovid salgınından dolayı schengen ülkelerine vize yok deniyor. İspanya vize başvurusu 2021 yılında devam ediyor mu? Bu durumlar vizenin sonuçlanma süresini etkiler mi? İspanya Vizesi kaç günde çıkar?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 May 2021, 15:15

    Merhaba, Pandemi sürecinde en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İspanya birinci dalgayı atlattıktan sonra yeni normale döndü. Sonraki dönemlerde Covid-19 pandemi seyahat kısıtlama ve yasaklarını  2021 yılında belirli aralıklara aldığı kararlarla güncellendi. Yaz ayından sonraki İkinci dalgayla beraber 2020 yılında ilan edilen olağan üstü (OHAL) kararı 9 mayıs 2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

    İspanya hükümetinin aldığı Ohal kararına göre  İspanya için seyahat ve İspanya vize başvuru kısıtlamaları devam etmektedir.

    AB Avrupa Birliği Konseyinin Schengen ülkelerine yapılacak seyahat kısıtlamalarını güncellediği son listede ülkemiz hala yer alamamaktadır.

    İspanya vize başvurusu 2021 yılında kimler yapabilir? 

    1. Ticari ve hukuki İşlerini uzaktan görüşme yaparak çözemeyecek olan kişiler ve seyahati ertelenemeyecek yüksek vasıflı kişi ve nitelikli işçiler belge ve davetiyeleri ile bu durumlarını ispat etmeleri halinde İspanya ticari vizesine 2021 yılı için başvuru yapabilir.
    2. İspanyada organize edilen üst düzeydeki spor faaliyetlerine katılacak sporcu ve sporcu ekipleri İspanya Kültür ve Spor vizesine başvurabilir.
    3. Ailevi durumlarından dolayı ihtiyaçı halinde İspanyaya seyahat zorunluluğu olan kişiler insani sebeplerle İspanya'ya giriş izni verilenler vizeye başvurabilir.    

    Yukarıdaki sebepler haricinde seyahat zorunluğunuzu belirtmeniz durumunda İspanya Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği tarafından kabul görülmesi halinde kişi İspanya vizesi başvurmak hakkına sahiptir.

    İspanya pandemi döneminde seyahat kısıtlamalarına göre yapılacak İspanya vize başvuru özellikleri değişebilir. Geniş ve güncel bilgi için Vize Merkezi sosyal medya hesapları ve web sitelerimizi takip edebilirsiniz.

    Pandemi döneminde İspanya ve Schengen ülkelerine Yeşil pasaport sahipleri veya Shengen Vizesi olan Türk vatandaşları ancak konsolosluk veya ilgili dışişleri bakanlığından alınacak özel izinler ile seyahat edebilir.  

    Her ne kadar İspanya vize başvuru işlem süresi yedi iş gününde sonuçlansa da pandemiden dolayı bazı değişiklikler yaşanabilir. Çok fazla vize başvurusu olmadığından erken sonuçlanabileceği gibi Vize dosyasını inceleyen Konsolosluk görevlileri karar vermek için dosyanızı bekletebilir. Bazı durumlarda İspanya vize başvurusu ret verilmeden geri çevrilebilir.

    İspanya vizesine başvurmak isteyen kişiler evraklar hakkında bilgiye, Kişisel ve Şirkete ait hazırlaması gereken be1gelerin listesine anında ulaşmak için [email protected] mail yazarak ücretsiz temin edebilirler.

    İspanya vize başvurusu 2021 yılında Acil randevu alarak ve eksiksiz bir şekilde tamamlamak için 0212 970 05 56 nolu telefondan İspanya ülke uzmanımızla görüşebilirsiniz.   

    Vize Merkezi İstanbul

    İspanya vize başvurusu 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp