İrlanda Vize Ücreti 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • G. Peker 26 Mar 2020, 11:18
    İrlanda vize ücreti 2020 yılı için ne kadar? Farklı bir ücret daha ödeniyor mu?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 26 Mar 2020, 11:18

    Merhaba,

    İrlanda başvurularında diğer başvurulardan ayrı olarak tek giriş ve çoklu giriş harçları birbirinden farklıdır. İrlanda vize başvuruları 11 farklı kategoride yapılmaktadır. Bunlar ticari, konferans, araştırma, öğrenci, İngilizce öğrenmek için 3. seviye/üniversite öğrencileri için vize, İngilizce öğrenecek çocuklar için öğrenci vizesi, ziyaret ve turist vizesi, istihdam, eğitim, aile birleşimi ve gönüllü çalışma vizeleridir. Harç bedelleri; tek girişli başvuruda 60 € (Euro) çok girişli başvurudaysa 100 € olmaktadır.

    İrlanda 2020 vize ücreti için ödemeler online olarak değil başvuru esnasında, belirtilen para birimiyle yapılmaktadır. Başvuru türünüze ve çalışma durumunuza bağlı olarak; evraklarınızla online formunuz tam ve eksiksiz olarak hazırlandıktan sonra Vfs İrlanda’ya randevusuz gidip ödemeyi başvuru esnasında yapmanız gerekir. Evraklarınız görevli tarafından incelenip başvuru tipiniz için gerekli her şey tam ise görevli başvurunuzu kabul edip süreci başlattığında vezneden ödeme işlemi gerçekleştirilmektedir. Ödemeler tek giriş ve çok giriş için farklı gözükse de ilk başvuruda tek giriş olarak vize verilmektedir. İrlanda Büyük Elçiliği’ndeki vize başvurunuzu değerlendiren kişinin kararına bağlı olarak sonraki vize başvurularınızı çok girişli yapmanız mümkündür.

    Vize harçlarının yanı sıra başvuru merkezindeki ek hizmetler için ayrıca ücretlendirme sunulmaktadır. Bunlar; fotokopi ücreti 1 TL, fotoğraf hizmeti 25 TL, kurye hizmeti 10 €, SMS hizmeti 1 €, internet kiosk 20 TL’dir. Harç bedelleri Vfs İrlanda sayfasında dönemsel olarak güncellenmektedir. Başvuru yapmak istediğinizde Vize Merkezi uzman kadromuzla görüşüp başvuru tipinize ve çalışma durumunuza uygun gerekli evrak listesini öğrendikten sonra ödenmesi gereken İrlanda vize ücreti 2020 yılı bilgisini alabilirsiniz. Bütün evraklarınız tam ve doğruysa başvurunun kabul edilme süreci başlar. Bu süreçten sonra ek hizmetleri kullanmak size bağlı olduğundan istediğiniz şekilde yararlanmanız mümkündür. Tüm ödemelere ek olarak 22 € hizmet harcı da ödenmektedir. Vizenin reddedilmesi halinde vize ve servis ücretleri iade edilmez. Vize ve servis ücretleri sadece Euro olarak kabul edilmektedir.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    İrlanda vize ücreti

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • G. Numan 06 Tem 2020, 11:31

    Merhabalar; eşim, çocuğum ve ben gelecek yılbaşında İrlanda için turistik bir seyahat planlamaktayız. Uçak biletlerimizi, otel rezervasyonlarımızı yaptık sadece vize başvurusu yapma kısmımız kaldı. Bu süreçte nereden başlamalıyım ve İrlanda vize ücreti 2020 ne kadar? Çocuk için para ödeyecek miyiz? İlginiz için teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Tem 2020, 11:33

    Merhabalar; İrlanda turistik vize başvurularında her başvuru bireysel olarak yapılmaktadır. Aile olarak başvuru söz konusu olmamakla birlikte çocuğunuz için aynı size yapılan işlemler ile vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Ücretlendirmeler de aynı şekilde bireysel olarak yapılmakta; çocuğunuz için de sizin için ödenen İrlanda vizesi ücret aynısı ödenmektedir. İrlanda vize başvuruları ortalama olarak 10-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Resmi tatil günleri bu sürecin dışında tutulduğundan internet siteleri üzerinde belirtilen takvimden kontrol edilerek başvuru süreci ona göre ayarlanmalıdır. Seyahat tarihinizden en az 30 takvim günü önce başvuru yapmanız süreci daha rahat ve güvenli olarak geçirmenizi sağlayacaktır.

    İrlanda vizesi ücret haricinde çocuk için yapılan başvurularda sizin başvurunuzdan farklı olarak ebeveynlerden sadece biriyle seyahat edebilmesi içi muvafakatname sunulması gerekmektedir. Bu sayede yurt dışı çıkışlarında yapılan kontrolde sıkıntı yaşamadan tek ebeveynle seyahat edebilmektelerdir. Çocuğunuz kendi gelirini elde edemediği için onun geçimini sağlayan birinci derece bir akraba yani siz, eşiniz ya da her ikiniz de onun bu seyahatte yapacağı masrafları karşılayacağınızı taahhüt ederek ona sponsor olmanız gerekmektedir. Bu sponsor olan kişinin tüm çalışma ve gelir beyanı evrakları kendi vize başvurusuna koyulduğu gibi çocuğun dosyasına da eklenecektir.

    Bir de bunu taahhüt ettiğinizi belirten İngilizce bir vize sponsor dilekçesi ile bunu imzalı bir beyanla da açıklayarak çocuğunuzun vize başvuru dosyasına eklemeniz gerekmektedir. İrlanda vize fiyatı çocuk ya da yetişkin olarak değişiklik göstermemekle birlikte sadece tek girişli ya da çok girişli vize olmasından kaynaklı değişiklik göstermektedir. Tek girişli başvuru ise 60€, çoklu girişli vize başvurusu ise de 100€ ücreti İrlanda vize ücreti 2020 olarak başvuru merkezinde ödemeniz gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için 0212 970 02 96’dan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp