İrlanda Öğrenci Vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • İ.Ö. 06 Oca 2021, 11:00
    Merhabalar, İrlanda öğrenci vizesi 2021 yılı yazında almak istiyorum. Bu konu ile ilgili birçok sitede araştırma yaptım. Fakat sizin sitenizin dışında detaylı bilgi göremedim. Bu konuda sizin bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. Sponsorum babam olacak. Babam 12 yıldır uluslararası ticaret yapan bir firmanın genel müdürü. Babamın bankasında ne kadar para olması gerekiyor. Başvuru yaparken nelere dikkat etmeliyiz. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Oca 2021, 11:00

    Merhabalar,

    Öğrenci vizesi İrlanda için turistik vizeden sonra en çok başvuru aldıkları ikinci vize türüdür. İngiltere’nin İrlanda’ya yakın olması, dil okullarının iyi eğitim vermesi ve sayı olarak çok fazla olması öğrenci vize başvuru sayılarını arttırmaktadır. İrlanda Büyükelçiliği diğer vize türlerine göre öğrenci vizesi başvurularına daha toleranslı yaklaşmaktadır. Bundan dolayı eğer evrakları tamamsa ve maddi durumu iyi ise öğrenci vizesi başvurularına onay vermektedir. Eğitim amaçlı 3 aydan fazla olan bir kurs ya da okuldan eğitim almak istiyorsanız bu vize türüne başvuru yapabilirsiniz.

    İrlanda Öğrenci Vizesi 2021 Yılı Başvuruları

    Öğrenci vizesi İrlanda başvurularında vize başvuru süreci içinde biyometrik bilgilerinizi vermeniz gerekebilir. Nijerya, Çin, Hindistan veya Pakistan’da ikamet ediyorsanız mutlaka biyometrik bilgilerinizi vermeniz gerekir. Vize başvurunuzu İrlanda Büyükelçiliğinin sitesi üzerinden çevrimiçi form doldurarak başvuru yapabilirsiniz. Online başvuru formunuzu doldurduktan sonra online sistemi tarafından oluşturulan özet başvuru formundaki talimatları yerine getirmelisiniz. Bu form destekleyici belgelerinizi nereye göndermeniz gerektiğini dair bilgiler içerir. Doldurmuş olduğunuz formu çıktı alıp imzaladıktan sonra özet forma tarih atıp destekleyici bilgilerle birlikte sunmanız gerekir. Sunduğunuz tüm destekleyici belgeleriniz İngilizce ya da İrlandaca olması gerekir.

    İrlanda öğrenci oturum izni almak için doldurduğunuz formda yanıltıcı yanlış bilgi girmeniz ya da belge sunmanız durumunda başvurunuz reddedilebilir ve bazı durumlarda Büyükelçiliğin vermiş olduğu karara itiraz etmenize izin verilmeyebilir. Bu durumda 5 yıl boyunca İrlanda vizesi almanız engellenebilir. 

    Öğrenci vize başvurularınız Konsolosluk ya da Büyükelçilikte yoğunluk yoksa 8 hafta içinde sonuçlanacaktır. Başvuru süreçleri uzun sürdüğünden okula başlama tarihinizi başvuru sürecini dikkate alarak karar vermelisiniz.

    İrlanda öğrenci oturum izni almak için İrlanda’ya gittiğinizde göçmenlik ofisine kayıt yaptırmanız gerekir. Vize başvurunuzu yaparken Özel Sağlık Sigortanızı yaptırmayı unutmayın! Üniversiteniz sağlık sigortanızı sizin adınıza ayarlayabilir. Eğer okulunuz size sağlık sigortanızı ayarladıysa bunun ayrıntıları okulunuzdan aldığınız kabul mektubunuza eklenmelidir. Eğitim alacağınız okulunuz tarafından ayarlanmamışsa, bunu kendiniz düzenlemeli ve başvurunuzu yaparken sağlık sigorta belgelerinizi de sunmalısınız. İrlanda için öğrenci vizesi aldığınızda İrlanda yasaları size haftada 20 saat çalışma hakkı vermektedir. 

    İrlanda öğrenci vizesi 2021 yılı başvuruları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız 0212 970 0296 numaralı İrlanda özel hattımızı arayarak vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    İrlanda Öğrenci vizesi 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp