Çalışma Vizesi

İsveç’e gelip kendi işini kurmak isteyen yada kurulu işini İsveç’te devam ettirmek isteyen yada İsveç’te herhangi bir şirkete ortak olmak sureti ile İsveç’e gelip 3 aydan fazla sure ile İsveç’te çalışmayı planlayan vatandaşlarımız için oturum başvurusunda aranan şartlar şu şekildedir:
 
1. Geçerli bir pasaporta sahip olmak,
 
2. Çalışmız olduğunuz iş alanında önemli bir tecrübeye sahip olduğunuzu ve kendi işinizi yürütme konusunda sahip olduğunuz geçmiş deneyimlerinizi gösterebilmek, 
 
3. İsveççe ve/veya İngilizce bildiğinizi belgelendirebilmek
 
4. Kendi işinizi yürütmekte olduğunuzu, bu işin nihai sorumluluğunun size ait olduğunu ve yürütülen bu işin en az yarı hissesinin sahibi olduğunuzu gösterebilmek, 
 
5. İşinizin(Hizmet yada ürünler) İsveç’te satılır yada üretilebilir olduğunu göstermek.
 
6. Kendinizin ve varsa ailenizin ilk 2 sene içerisinde İsveç’te yaşamını sürdürebilmesi için yeterli paraya sahip olduğunuzu göstermek, (Bu tutar Kendiniz için 200,000 SEK, eşiniz için 100,000 SEK ve her bir çocuk için 50,000 SEK’tir.) 
 
7. 2 yıllık deneme süresi sonunda İsveç’te kuracağınız işin sizi ve varsa ailenizi idam ettirmeyi ve yaşamızını sürdürmeyi yetecek olduğunu göstermek 
 
Yükleniyor...