Finlandiya Öğrenci Vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • E. S. 10 Haz 2020, 22:10
    Merhabalar, Türkiye’de lise son sınıfı okuyorum. Üniversite için Finlandiya’ya giderek orada üniversite okumak niyetindeyim. Finlandiya öğrenci vizesi 2020 yılında başvurusu yapma durumumda kaç yıllık vize alabilirim? 90 günden fazla kalışlar için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Finlandiya’da okumak için başvuru esnasında ne yapmam gerekir? Finlandiya’daki üniversiteden hangi belgeleri temin etmem gerekir? Öğrenci vize başvurusuna başvurusunda belli bir gelire bütçeye sahip olmak gerekir mi? Bilgi alabilir miyim lütfen?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 10 Haz 2020, 22:10

    Merhabalar, öğrenci vizesi Finlandiya üç ayı aşan öğrenci değişim süreçleri veya tam bir derece programına kabul edilmeniz halinde öğrenci oturma izni almanız gerekmektedir. Bunlardan birine başvuru yapmanız için geçerli bir pasaporta ve Finlandiya’daki bir üniversiteden veya Uygulamalı Fen Üniversitesi’nden kabul mektubu almanız gerekmektedir. Öğrenim desteği bu aşamada önemli bir faktördür. Öğreniminizi ve sigortanızı karşılayabilmek için yeterli bütçeye sahip olmanız gerekir. Bu izin genellikle bir seferde bütün bir yıl için verilir. İzniniz sona ermeden uzatmak için Göçmenlik bürosuna başvurmanız gerekmektedir.

    Finlandiya uzun süreli öğrenci vizesinde aynı zamanda ilk izniniz sona ermek üzereyken uzatma için başvuru yapmanızda Finlandiya’da bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuzu ülke dışındayken teslim ettiğinizde öğrenci vizesi Finlandiya başvurunuz ilk oturum izni başvurusu olarak işleme alınacaktır.
    Finlandiya uzun süreli öğrenci vizesi her üniversitenin kendi kriteri ve belge listesi vardır, ancak tüm üniversiteler tarafından sıklıkla gerekli olan temel evraklar arasında:

    • Tamamlanmış veya yakında tamamlanacak yeterlilik belgelerinin kopyaları
    • Fince, İsveççe veya İngilizce tüm belgeler için resmi çeviriler
    • Orijinal diplomalar ve orijinal resmi çeviriler

    Finlandiya öğrenci vizesi 2020 yılında online başvurunuz başlatıldığında üniversiteler, gerekli belgelerin kapsamlı bir listesini sağlayacaktır. Finlandiya’daki üniversiteler arasında gerekli evrak listesi değişiklik göstermektedir. Her üniversite farklı evrak talep etmektedir. Tüm belgelerin Finlandiya’nın resmi dillerinden birinde veya İngilizce olması gerektiğini ve ana diliniz değilse İngilizce yeterlilik sınavına girmeniz istenebileceğini bilmeniz gerekmektedir. Daha fazla bilgi için Vize Merkezi çağrı merkezimizi arayarak müşteri temsilcilerimizden gerekli desteği alabilir başvurunuzu eksiksiz olarak tamamlayabilirsiniz.

    Vize Merkezi

    Kübra Uluoğlu

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp