Hırvatistan Turistik Vize

Hırvatistan Turistik Vizesi almak isteyen kişiler Şirket Çalışanlarının hazırlaması gereken Belgeler:
 
1 - Şirketin antetli kağıdına Hırvatistan Konsolosluğuna hitaben İngilizce ya da Hırvatça vize talep dilekçesi
2 - Faaliyet belgesi
3 -  Vergi levhası fotokopisi
4 - Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
5 - Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
6 - SGK İşe Giriş Bildirgesi
7 - SGK Hizmet Dökümü
8 - Son 3 aya ait Maaş Bordroları (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.)
9 - Kimlik fotokopisi
10 - Banka Hesap Özeti
a. Antetli kağıtta masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olmalıdır.
b. Minimum 2500 TL bakiyesi bulunmalı ve son hesap hareketi 15 günden eski olmamalıdır
c. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı
 
11 - Pasaport
12 - 35X45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf
13 - Konfirmeli Otel Rezervasyonu ve Uçak Bileti Rezervasyonu

 

Hırvatistan Turistik Vizesi almak isteyen Şirket Sahiplerinin ise Hazırlaması gereken Belgeler:
 
1 - Şirketin antetli kağıdına Hırvatistan Konsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi
a.Seyahatin amacı, tarihleri, kişinin görevi ve seyahatin sponsoru
b.Şirket yetkilisi tarafından imzalanmalı ve kaşe olmalıdır.
 
2 - Son 3 ay içinde alınmış Faaliyet belgesi aslı
 
3 - Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
 
4 - Şirketin imza sirküleri fotokopisi
 
5 - Güncel tarihli vergi levhası fotokopisi
 
6 - Kimlik fotokopisi
 
7 - Banka hesap cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü
a. Antetli kağıtta masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olmalıdır.
b. Minimum 4000 TL bakiyesi bulunmalı ve son hesap hareketi 15 günden eski olmamalıdır
c. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olup, banka imza sirküleride eklenmelidir
 
8 -  10 yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan Pasaport
 
9 - 35X45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf

 

Hırvatistan Turistik Vizesi almak isteyen Devlet Dairesi Çalışanlarının hazırlanması gereken Belgeler:

1. Vize Talep Dilekçesi (şahsen, konsolosluğa hitaben yazılmış, ıslak imzalı)
2. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
3. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (35x45 ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)
4. Çalışma Belgesi
5. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi
6. Resmi İzin Belgesi
7. Maaş Bordrosu (son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)
8. Banka Hesap Özeti
9. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

 

Hırvatistan Turistik Vizesi almak isteyen kişiler Emekli ise hazırlanması gereken Belgeler:
 
1. Vize Talep Dilekçesi (şahsen, konsolosluğa hitaben yazılmış ıslak imzalı)
2. Emeklilik Kartı Fotokopisi
3. Emekli olunan kurumdan alınmış emekliliği gösterir ıslak imza ve kaşeli yazı
4. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
5. Emeklilik Cüzdanı Fotokopisi
6. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
7. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (35X45 mm ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)

Hırvatistan Turistik Vizesi almak isteyen kişiler Ev Hanımı ya da Öğrenci ise hazırlanması gereken Belgeler:

1. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
2. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (35x45 ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)
3. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 

Ev Hanımları ve Öğrenciler Hırvatistan Turistik Vize başvurularını sponsor aracılığı ile yapmalıdır. Ev Hanımları ve Öğrencilere sponsor olacak 1. dereceden akrabalarına ait (Anne, Baba, Kardeş, Eş, Çocuk) aşağıda belirtilen iş evraklarından uygun olanı ibraz etmelidir.

A - Hırvatistan Turistik Vize Başvurusu için sponsor olacak kişi işveren ise,

1. Vize Talep Dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, kaşe ve ıslak imzalı)
2. SGK Hizmet Dökümü
3. Güncel Şirket Evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
4. Şirketin Banka Hesap Özeti
 
B - Hırvatistan Turistik Vize Başvurusu için sponsor olacak kişi çalışan ise,
 
1. Çalışma Belgesi (işveren tarafından, şirketin antetli kağıdına yazılmış kişinin bu iş yerinde çalıştığını belirten, kaşe ve ıslak imzalı)
2. Vize Talep Dilekçesi (sponsor tarafından, konsolosluğuna hitaben detaylı)
3. Güncel Şirket Evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri vb.)
4. SGK İşe Giriş Bildirgesi ve Hizmet Dökümü
5. Maaş Bordrosu
6. Banka Hesap Özeti
 
C - Hırvatistan Turistik Vize Başvurusu için sponsor olacak kişi devlet memuru ise,
1. Çalışma Belgesi (bağlı bulunduğu devlet kurumundan alınmış, ıslak imza ve mühürlü)
2. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi
3. Maaş Bordrosu (son 3 aylık, imza ve kaşeli)
4. Vize Talep Dilekçesi (sponsor tarafından, konsolosluğuna hitaben detaylı)
 
D - Hırvatistan Turistik Vize Başvurusu için sponsor olacak kişi emekli ise,

1. Vize Talep Dilekçesi (sponsor tarafından, konsolosluğuna hitaben detaylı)
2. Emeklilik kartı fotokopisi
3. Emekli olunan kurumdan alınmış yazı
4. Emekli Maaş Cüzdanı
5. Banka Hesap Özeti

Yükleniyor...
Telefon