Hırvatistan Vatandaşı ile Evli Olanlara

Hırvatistan Aile Birleşimi Vizesi

  • Vize Başvuru Formu: Hırvatistan aile birleşimi vizesi başvuruları için doldurulacak Schengen vize başvuru formu, başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş, kişinin Hırvatistan vize başvurusu için ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri destekleyen, ıslak imzalı. 2 nüsha hazırlanmalıdır.
  • Biometrik Fotoğraf: Hırvatistan aile birleşimi vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar 3 adet, 3,5x4,5 cm ölçülerinde, Hırvatistan vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.
  • Pasaport: Hırvatistan aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi başvuruları için kullanılacak pasaportlar, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Hırvatistan seyahati dönüşü sonrası en az 3 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış…
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Hırvatistan Aile Birleşimi Vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B): Yabancı uyruklu eşin bilgilerini içermelidir.
  • Muvafakatname: Kişi 18 yaşından küçük ise, anne baba onaylı, orijinal belge
  • 16 yaşında evlilik yapacak kişileri için mahkeme kararı: Evlenebileceğine dair, Hırvatça Tercüme edilmiş
  • Hırvatistan doğum belgesi: Hırvatistan vatandaşı eş daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyor ise 
  • Boşanma kararı ve Boşanma ilanı: Daha önce evlilik yapmış kişiler; yapmış oldukları evliliklerinin boşanma kararı ve boşanma ilanını Hırvatça Tercüme ettirilmiş olarak hazırlamalılar
  • Oturma İzni, Pasaport, Kimlik Kartı: Hırvatistan’daki eşe ait oturma izni, Kişinin Hırvatistan pasaportu ve kimlik kartının fotokopisi
  • Hırvatça bilindiğine dair belgeler: Basit ve yeterli seviye de Hırvatça bilindiğine dair belgeler 
  • Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A): Hırvatistan’da evlilik yapmak için vize müracaatında bulunacak kişiler ek olarak organize etmelidir,
  • Uluslararası evlenme ehliyet belgesi (Her iki eşe ait) veya Hırvatistan evlendirme dairesinden alınmış evlilik kaydı belgesi: Hırvatistan’da evlilik yapmak için vize müracaatında bulunacak kişiler ek olarak organize etmelidir.

NOT: Hırvatistan Konsolosluğu, gerek görmesi halinde ek evrak talep edebilirken yine bu belgelerin Hırvatça tercümesini de isteyebilecektir.

Hırvatistan Konsolosluğu, Hırvatistan aile birleşimi vizesi işlemlerinde yukarıda bulunan belgelerin orijinal ve fotokopisi olarak ibraz edilmesini istemektedir.
Hırvatistan Konsolosluğu, gerek görmesi halinde daha önceki eşlerin boşanma kararı ve ilanının evraklar arasında bulunmasını istediği gibi yine eski eşlerin olması halinde ölüm kayıtlarını da evraklar arasında görmek isteyebilecektir.

Yükleniyor...
Telefon