Suudi Arabistan Vizesi Gerekli Evraklar

Suudi Arabistan vize başvurusunda bulunacak kişilerin konsolosluk tarafından istenen Suudi Arabistan vizesi için gerekli evrakları hazırlamaları gereklidir. Vize başvurusunda kullanılacak olan pasaportlarının geçerlilik süresi seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 1 yıl olmalıdır. Suudi Arabistan vize başvurusu için fotoğrafın arka fonunun beyaz, 4,5x6mm ebatlarında güncel olması gereklidir.

Suudi Arabistan vizesi için gerekli evraklar arasında bulunan Suudi Arabistan vize başvuru formu okunaklı, eksiksiz ve gerçeği yansıtan bilgilerle doldurulmalıdır. Suudi Arabistan vize kategorilerinde davet mektubu istenmektedir. 
Suudi Arabistan vize başvuru işlemlerinde davet mektubu vize başvurusunun eksiksiz tamamlanabilmesi için önem arz etmektedir. Suudi Arabistan vizesi için davet mektubu Suudi Arabistan Konsolosluğuna ait bilgi veri sistemine ve acentelerine e-posta ile gönderilmektedir. Suudi Arabistan’da bulunan aile, akraba ve iş ziyareti için kişinin Davet mektubunun Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanmış olması gereklidir. 

Suudi Arabistan ticari vize başvurularında Suudi Arabistan'da bulunan şirket tarafından hazırlanan davetiye ve davet edilen kişi adına davet eden şirket tarafından hazırlanan vize talep dilekçesi beyan edilmelidir. Ayrıca Suudi Arabistan’a ticari amaçla davet eden şirket, vize başvuru sahibi adına Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından referans numarası almalı ve numaranın yazılı olduğu belgeyi başvuru sahibine göndermelidir.

Suudi Arabistan Umre ve Hac vizesi başvurusu yapabilmek için belirli prosedürler bulunmaktadır.

8 yaşından küçük olan çocukların Suudi Arabistan umre ve hac ziyaretinde yanlarında annesinin olması zorunludur. 1. dereceden yakın akrabaları olmadığı takdirde umre ve hac ziyaretine gidemezler.

09-18 yaş aralığındaki çocukların hac ziyaretlerinde yanlarında anne ya da babasından biri olmayacaksa 1. derede akrabalarından birinin bulunması gerekmektedir. Bu kişiler için noterden onaylı muvafakatname, vukuatlı kağıt örneğinin alınması gerekmektedir. 

18-45 yaş arasında, yalnız hac ziyaretine gitmek isteyen kadınlara Arabistan yasalarına göre hac vizesi verilmemektedir. Hac vizesi alabilmeleri için yanlarında 1. Dereceden akrabalarının bulunması gerekmektedir. Birlikte gidilecek kişinin de vukuatlı nüfus kağıdı örneği beyan etmeleri gereklidir. Suudi Arabistan vizesi için gerekli evrakların hazırlanabilmesi için öncelikle doğru vize türünün seçilmesi gereklidir. Vize Merkezi Suudi Arabistan vizesi başvuru işlemlerinde danışmanlık hizmeti vermektedir.  Temsilcilerimizi vize başvuru evraklarınızı doğru, tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlamanız için yardımcı olmaktadır.

Suudi Arabistan Umre ve Hac Vizesi için Gerekli Evraklar

  1. Vize başvuru formu. Eksiksiz ve tam olarak doldurulmuş, imzalanmış başvuru formu.
  2. Pasaport. Seyahat sonrası için en az 1 yıl geçerlilik süresi olan yeni pasaport
  3. Kimlik fotokopisi. T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanının fotokopisi.
  4. Fotoğraf. 2 adet arka fonu beyaz, vesikalık, güncel fotoğraf.
  5. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: 45 yaş altı eş ve çocuklar ile giden aileler için E-devlet’ten alınmış olan tam tukuatlı nüfus kayıt örneği 

Vize Çıkış Süresi: 5-7 iş günü 

Suudi Arabistan Ticari Vize için Gerekli Evraklar

  1. Vize Başvuru Formu: Başvuru formu bilgisayarda doldurulmalı, imzalanmalıdır. Şirketi tarafından da form sayfasının altındaki boş alana kaşelenip şirket yetkilisi tarafından ıslak imzalanmalıdır.
  2. Vize başvuru dilekçesi: Şirket antetli kağıdına Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben yazılacak dilekçedeki ünvan ile davetiyedeki unvan aynı olmalıdır.  İstanbul dışında faaliyet gösteren firmaların dilekçelerini bağlı bulundukları ilin Valiliği’nden ve Ticaret Odası’ndan onaylatmaları gerekmektedir.
  3. Pasaport: Seyahat sonrası En 1 yıl geçerliliği,  2 boş sayfası olan pasaport.
  4. Pasaportun renkli fotokopisi: A4 formatında, 1 adet resim, pasaport fotokopisi üzerine tutturulacak şekilde.
  5. Nüfus cüzdanı fotokopisi. Kimlik numarasının yazılı olduğu kimlik fotokopisi.
  6. Fotoğraf. 2 adet biometrik arka fonu beyaz 4x6 ebatlarında fotoğraf.
  7. Barkod: Vize Merkezi aracılığıyla temin edilmektedir.
  8. Davetiye. Suudi Arabistan ticari odası veya Dışişleri Bakanlığı’ndan onaylı davetiye fotokopisi.
  9. Şehadetname. Davetiyeyi gönderen Şirketinin Şehadetnamesi. Ticari Sicil Belgesi, rakam-sicil.
  10. Diplomanın aslı veya fotokopisi
  11. Şirket evrakları: İngilizce faaliyet belgesinin aslı. Ticari sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, vergi levhasının fotokopisi.
  12. Çalışanlar için; SGK giriş bildirgesi ve son 4 aylık maaş bordrosu. Şirket tarafından kaşeli ve imzalı olmalıdır.

Vize çıkış süresi: 4-5 iş günü

Suudi Arabistan Çalışma Vizesi

  1. Vize talep dilekçesi. Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben yazılmış ve ticaret odası onaylı olmalıdır. 
  2. Pasaport. Seyahat sonrası en az 1 yıl geçerli.
  3. Pasaport renkli fotokopisi (A4 formatında ve 1 adet resim pasaport fotokopisi üzerine tutturulacaktır.
  4. Nüfus Cüzdanı fotokopisi. Renkli kimlik fotokopisi.
  5. Fotoğraf. 2 Adet biometrik arka fonu beyaz ve güncel
  6. Barkod. Vize Merkezi aracılığıyla temin edebilirsiniz.
  7. Davetiye. Suudi Arabistan firmasının antetli kağıdına, kaşe ve imzalı.
  8. Davet eden firmanın Şehadetnamesi (Şehadet Şerike)
  9. Geçici iş Sözleşmesi. Suudi Arabistan'daki şirketin, antetli kağıdında yazılacak iş sözlenmesinin aslı ticaret odası tasdikli, Dışişleri Bakanlığı’ndan onaylı olarak Arabistan alınmalıdır. Kefilin Suudi Arabistan’daki telefon ve adres bilgileri mutlaka olmalıdır.
  10. Teknisyenler için şirket antetli kağıdına 2 yıllık tecrübe yazısı veya hangi meslek türünde gidecekse o meslekte ustalık belgesi veya diploma fotokopisi. 
  11. Mühendisler için noter tasdikli diploma fotokopisi.
  12. Meslekleri Şoför olan işçiler ehliyetlerinin asıllarını başvuru anında bulundurmak zorundadır.
  13. SGK işe giriş bildirgesi. Şirket yetkilisi tarafından imzalanmış, kaşelenmiş.
  14. Sabıka kaydı. E-devlet üzerinden alınabilmektedir.
  15. Sağlık Raporu. Hbs, hbc, hıv, kan testi.

Vize çıkış süresi 7 ila 10 iş günü 

Suudi Arabistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

  1. Vize başvuru formu. Başvuru formu bilgisayarda doldurulmalıdır. Başvuru sahibi tarafından imzalanmalı, kurumu tarafından kaşelenmelidir.
  2. Pasaportu. Seyahat sonrası 1 yıl geçerliliği, 2 boş sayfasını bulunan pasaport.
  3. Pasaportun renkli fotokopisi.1 adet resmin pasaport fotokopisi üzerine tutturulmak üzere.
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi. Renkli kimlik fotokopisi
  5. Fotoğraf. 2 adet arka fonu beyaz 4,5x6cm ebatlarında biometrik fotoğraf.
  6. Davetiye fotokopisi. Suudi Arabistan’dan gönderilen. Sadece anne, baba, eş tarafından gönderilebilir)
  7. Davetiye gönderen kişinin ikamet fotokopisi. Yabancı uyruklu kişi ile evlilik yapanların evlilik cüzdanı fotokopisi.
  8. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. E-devlet üzerinden alınabilir.
  9. Barkod. Vize Merkezi aracılığıyla temin edebilirsiniz.

Vize çıkış süresi: 4-5 iş günü

Suudi Arabistan Eğitim Vizesi

  1. Pasaport: Seyahat sonrası en az 1 yıl geçerliliği olan pasaport.
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi. Renkli kimlik fotokopisi.
  3. Fotoğraf: 2 adet 4,5x6 cm ebatlarından arka fonu beyaz, güncel fotoğraf.
  4. Kabul mektubu. Suudi Arabistan’daki okuldan ya da üniversiteden kabul mektubu.
  5. Diploma: Mezun olunan okula ait diploma fotokopisinin aslı.
  6. Sağlık raporu. Anlaşmalı hastanelerden alınacak sağlık raporu. (HBS, HBC, HIV) 
  7. Kişinin bağlı bulunduğu Milli Eğitim’den okumasına engel olmadığına istinaden yazı.
  8. Yabancı uyruklu kişiler ikametin aslını ve fotokopisini ibraz etmelidir.
  9. Suudi Arabistan Evrak Tasdik İşlemleri için Gerekli Evraklar
  10. Tasdik yapılacak evrakın aslı

Vize çıkış süresi: 7-10 iş günü

Suudi Arabistan Evrak Tasdik İşlemleri için Gerekli Evraklar

  1. Tasdik yapılacak evrakın aslı

Sonuçlanma süresi: 7-10 iş günü

 

 

Yükleniyor...
Telefon