Suudi Arabistan vizesi reddi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • Y.Şaşmaz 09 Haz 2021, 16:43
    İyi çalışmalar diliyorum, Arabistan’a vize talebinde bulunacağım. İlk kez seyahat edeceğim bir ülke olması sebebiyle başvuru işlemleri konusunda soru işaretlerim bulunmakta. Süreç boyunca dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmek istiyorum çünkü başvurumun olumsuz sonuçlanmasından korkuyorum. Suudi Arabistan vizesi reddi 2021 yılında hangi nedenlerle yapılıyor ve böyle bir durumla karşılaşıldığında dikkat edilmesi gerekenler neler öğrenmek istiyorum. İyi günler dilerim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Haz 2021, 16:43

    İyi günler, Suudi Arabistan vizesi ret kararı konsolosluk değerlendirmesinin olumsuz olarak sonuçlanması durumunda verilmektedir. Başvuruların olumsuz sonuçlanması genellikle başvuru sahiplerinin gerekli evrakları eksik olarak sunması ya da başvuru adımlarının hatalı olarak gerçekleştirilmesi durumunda verilebilmektedir. Başvuru formu doldurulması aşamasında sorulara ibraz edilen diğer belgeler ile tutarsızlık gösterecek bilgilerin verilmesi de Suudi Arabistan vize ret nedenleri arasında yer almaktadır.

    Konsoloslukların olumsuz kararlarına neden olan gerekçeyi açıklama zorunlulukları olmadığını hatırlatmak isteriz. Fakat bu nedeninin açıklanması durumunda söz konusu gerekçeyi ortadan kaldırarak tekrardan başvuru yapılabilmektedir. Başvuru sahiplerinin konu ile ilgili itiraz dilekçesi yazabilme hakkının bulunduğunu da hatırlatmak isteriz.

    Suudi Arabistan vize işlemleri sırasında başvuru dosyasının eksiksiz olarak hazırlanması oldukça önem arz eden konular arasında yer almaktadır. Suudi Arabistan vizesi ret kararı ile karşılaşmamak için işlemler sırasında kurumumuzdan danışmanlık desteği alabilirsiniz. Böylece başvuruya ait dosya sizin adınıza eksiksiz bir şekilde düzenlenerek konsolosluğun değerlendirmesine sunulmaktadır. Bu yolu tercih ederek başvuru sahiplerinin vize talebinin oluşturulması sürecinde sıkça yaptığı hatalar nedeniyle olumsuz sonuçlanmasının önüne geçebilirsiniz.

    Suudi Arabistan vize ret durumunda işlemler sırasında ödenen vize bedeli başvuru sahibi kişiye iade edilmemektedir. Ödenen bedelin karşılığını alabilmek ve planladığı biçimde seyahati gerçekleştirebilmek adına sürecin doğru olarak yönetilmesi oldukça önem arz eden konular arasında yer almaktadır.

    Suudi Arabistan vizesi reddi 2021 yılı başvurularında dikkat edilmesi gerekenleri tarafınız ile paylaşmış bulunmaktayız. Süreçle ilgili olarak diğer merak ettiklerinizi sormak ya da başvuru işlemlerini profesyonel desteğimizden faydalanarak başlatmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Alanında uzman vize danışmanlarımızla görüşmek için 0212 970 02 89 numaralı telefonumuzu kullanabilirsiniz.

    Saygılarımızla
    Vize Merkezi

    Suudi Arabistan Vizesi Reddi 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E.F. 17 Ağu 2021, 19:44

    Merhabalar Vize Merkezi, Suudi Arabistan vizesi reddi 2021 yılı nedenlerini öğrenmek istiyorum. Bu yıl yapılan başvurularda en çok hangi nedenle başvuru geri çevrildi acaba? Ben de başvuruda bulunacağım çünkü ona göre özenli davranılması gereken konularda bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevineceğim. Teşekkürler şimdiden iyi günler dilerim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 17 Ağu 2021, 19:47

    İyi günler, Suudi Arabistan’ı ziyaret için yapılan vize başvuruları konsolosluk tarafından kabul edilerek değerlendirilmektedir. Başvuruyu kabul etme ve değerlendirme yetkisi yalnızca diplomatik temsilciliklere aittir. Vize talebi oluşturulması sürecinde destek veren kurumumuzun başvuruları değerlendirme yetkisine sahip olmadığını hatırlatmak isteriz. Suudi Arabistan vizesi ret konsolosluk tarafından verilmektedir.

    Başvurunun hatalı yapılması, eksik evrak teslim edilmesi, seyahat bitişinden sonra ülkeden çıkış yapılacağının taahhüt edilmemesi gibi durumlarda Suudi Arabistan vize ret kararı konsolosluk tarafından verilebilmektedir. Konsoloslukların başvuruları olumsuz olarak sonuçlandırma nedenlerini açıklama zorunluluğuna sahip olmadıklarını hatırlatmak isteriz. Böyle bir durum ile karşılaşılması ve nedenin açıklanması durumunda başvuru sahipleri söz konusu nedeni ortadan kaldırarak tekrardan başvuru yapabilmektedir.

    Başvuru sahiplerinin vize talepleri Suudi Arabistan vizesi ret kararı ile sonuçlandığında söz konusu durum için itiraz dilekçesi yazma haklarına sahip olduklarını hatırlatmak isteriz. Vize talebinin reddedilmesi gibi olumsuz bir sonuçla karşılaşmamak adına başvuru aşamasında kurumumuzdan danışmanlık desteği alabilirsiniz. Temsilcilerimiz başvuru sahiplerinin sıkça yaptığı hatalardan uzak durup süreci profesyonelce yöneterek vize talebinin konsolosluğun talep ettiği şekilde hazırlanmasını sağlamaktadır.

    Suudi Arabistan Vize Reddi ile ilgili olarak ayrıca merak ettikleriniz için kurumumuz temsilcileri ile iletişime geçerek sorularınızı yöneltebilir veya doğrudan başvuru işlemlerini başlatabilirsiniz. Danışmanlarımızla görüşmek için size en yakın ofisimizi ziyaret edebileceğiniz gibi dilerseniz 0212 970 02 89 numaralı telefonumuzu da kullanabilirsiniz.

    Kurumumuza yöneltmiş olduğunuz Suudi Arabistan vizesi reddi 2021 yılı dikkat edilmesi gerekenlere dair sorunuzu cevaplamış bulunuyoruz. Süreçle ilgili olarak ayrıca bilgi almak istediğiniz konuların bulunması halinde yukarıda belirtmiş olduğumuz iletişim adreslerimiz üzerinden bizimle görüşme yapabilirsiniz. Bilgi için bizi tercih etmenizden dolayı teşekkürlerimizi sunar, iyi günler dileriz.

    Saygılarımızla
    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp