Suudi Arabistan vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ş. Otcu 22 Oca 2017, 12:42
    Merhaba, Suudi Arabistan vizesi 2020 başvurusunda bulunmak istiyorum fakat Konsolosluğun telefonunu ve adresini bulamadım. Vize için başvuruyu nereye yapmam gerekiyor? Ayrıca benden hangi belgeler ve evraklar talep edilecektir?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 22 Oca 2017, 12:42

    Merhabalar,

    Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları umumi, hususi, hizmet, diplomatik pasaport fark etmeksizin vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Başvuruları İstanbul ve Ankara’daki Suudi Arabistan Büyükelçilikleri değerlendirir ancak bireysel başvuru kabul etmediği için yetki verdiği acentalara aracılığı ile vize başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

    Suudi Arabistan’a vize başvurusunda bulunmak için öncelikle gidiş amacınızı belirlemelisiniz. Vizenizin onaylanması için doğru kategoride vizeye başvuru yapabilirsiniz.

    Suudi Arabistan Vize başvuru Türleri;

    • Umre ve Hac vizesi: Müslüman vatandaşların dini görevlerini yerine getirmek amacıyla Kâbe’ye ziyaretleri için alınan vize türüdür. Bu vize 30 gün geçerlidir.
    • Ticari Vize: Suudi Arabistan’a ticari faaliyetler amacıyla seyahat etmek isteyen kişilerin yada mühendis, mimar gibi meslek grubuna mensup Türk vatandaşlarını kısa süreli iş gezileri için aldıkları vizedir.
    • Çalışma Vizesi: Suudi Arabistan’da belirli süre oturum hakkı alarak çalışacak kişilerin başvurması gereken vize türü olup belli kurallara uygun kişiler alabilmektedir.
    • Aile Ziyareti Vizesi: Suudi Arabistan’da 1. Derece akrabalarını ziyaret etmek isteyen eş ve çocukların konsolosluğun koyduğu kurallar çerçevesinde alabileceği vize türüdür.

    Sizin hangi vize Suudi Arabistan’a gidiş amacınıza uygun ise onu seçmeniz gerekmektedir. Konsoloslukların istediği evraklarda gidiş amacınıza uygun belirlenmektedir. Evraklarınızı hazırladıktan sonra müşteri temsilcileriniz ile paylaşarak başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Vize Suudi Arabistan için kolay alınmamaktadır. Çünkü içerisinde çok fazla kural barındırmaktadır. Vize başvurularında ki koşulları yerine getirebiliyor olmanız önemlidir. Bekâr kadınlar, 18 yaş altı çocuklar ya da anne ve baba ile seyahat edemeyecek durumda olan çocuklar için sınırlamalar vardır. Bu sınırlamaları bilmeli ve başvurularınızı ona göre yapmalısınız.

    Suudi Arabistan vizesi 2020 yılı için sizden istenilen belgeler ve vize türünüz hakkında müşteri temsilcimizden 0212 970 02 89 telefon numarasından ya da [email protected] mail adresinden detaylı bilgi talep edebilirsiniz. Sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz. 

    Teşekkürler

    Burcu Altınışık

    suudi arabistan vizesi 2020

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp