Suudi Arabistan çalışma vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • G. GÜCEN 18 Şub 2017, 16:44
    Merhaba, ben çalışma vizesi başvurusunda bulundum ve onaylandı ama Suudi Arabistan’da bazı işlemler yapmam gerektiği söylediler ayrıca aile mi yanıma alabilir miyim? Suudi Arabistan çalışma vizesi 2020 yılı için böyle bir hakkı var mı? Desteğiniz için teşekkür ederim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Şub 2017, 16:44

    Merhabalar, 

    Suudi Arabistan’dan çalışma niyetiyle giden Türk vatandaşlarının 90 güne kadar oturma izni almaları gerekmektedir. Çalışma vizesi Suudi Arabistan için oturum hakkı demektir. Bu oturum hakkı size oradaki yaşamınız da kolaylıklar sağlayacaktır. Şöyle ki Suudi Arabistan’da çalışma vizeniz yok ise banka hesabı açtıramaz, kendi adınıza telefon hattı alamaz, araç kullanmak için ehliyet başvurusu yapamaz, eş ve çocuklarınızı yanınıza getirmek için başvurularda bulunamazsınız. Bu nedenle öncelikle onaylandıktan sonra oturum izni belgelerinizi almanız gereklidir. 

    Tüm bu şartların yerine gelmesi sizin ailenizi de yanınıza alabilmeniz için fırsat yaratacaktır. Çünkü Suudi Arabistan’da ikamet izniniz var ise eş ve çocuklarınızı yanınıza alma hakkına sahip oluyorsunuz. Ancak ailenizi yanınıza alırken konsolosluk tarafından bazı şartlar bulunmaktadır. Öncelikle yanınıza almak istediğiniz çocuğunuz 18 yaşından küçük ise ilk etapta 14 günlük ziyaret vizesi verilir, bu vizesini her seferinde bir miktar ücret ödeyerek 30 gün arttırma hakkında sahipsiniz. 

    Suudi Arabistan bildiğiniz gibi kefalet sisteminin var olduğu bir ülke bu yüzden oturum izni alabilmek için kefiliniz şahıs ise Suud’lu olması gereklidir. 
    Suudi Arabistan’da çalışma vizesi 50 yaş altı erkek ve 45 yaş altı kadınlara verilebilmektedir. İkamet hakkınızı aldıktan sonra 2 yılda bir yenilemeniz şarttır aksi takdirde ülkenize dönmeniz gerekecektir. Çalışma vizenizi 1 yıl olarak yenilemeleri durumunda 1 yıl sonra tekrar yenilemeniz şarttır. 

    Ailenizi yanınıza getirmek için konsolosluk tarafından da bilgi almanız sağlıklı olacaktır. Çünkü Suudi Arabistan kadınların yaşları ile alakalı gerekli sınırlamalar (35 yaş altı kadınlar) ve kurallar koymuştur. Bu çerçevede eş ve çocuklarınızın yanınıza gelmesi için kurallara göre hareket etmeli ve gerekli kefalet olgularını da yapmalısınız. 

    Suudi Arabistan çalışma vizesi için size verdiği hakları değerlendirmek için konsolosluğun kuralları dışına çıkmamanız önemlidir. 

    Teşekkürler, 

    Burcu Altınışık

    suudi arabistan çalışma vizesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp