Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • R.A 19 Kas 2018, 22:11
    Merhaba, eşim Suudi Arabistan’da çalışmaya başladı ve bir süredir orada yaşıyor. Kendisini görmek istiyorum. Diğer ülkelerde olduğu gibi Suudi Arabistan aile ziyareti vizesi 2020 yılında nasıl alabilirim? Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Kas 2018, 22:11

    Merhabalar,

    Suudi Arabistan’a ailesine ziyaret talebinde bulunacak kişilerin konsolosluğun başvuru işlemleri için yetki verdiği seyahat acenteleri ve bu ülkenin vize başvurularını kabul eden danışma merkezleri aracılığı ile ilgili yerlere başvuru yapması gerekmektedir. Suudi Arabistan’a seyahat edecek umuma mahsus, hususi, hizmet ve diplomatik pasaporta sahip tüm Türkiye vatandaşları vizeye tabidir.

    Aile ziyareti vizesi Suudi Arabistan talebi aile tanıdıkları, 1. Derece yakınları ziyaret etmek isteme durumunda konsolosluk tarafında hazırlanmış bir vize türüdür. Suudi Arabistan’a yakınınızı ziyaret talebinde bulunmak için o kişinin size davetiye göndermesi şarttır. Davetiyeye sahip olmamanız durumunda aile ziyareti vizesi Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından onay görmeyecektir.

    Suudi Arabistan’da oturumu olan kişilerin 1. Derece yakınlarını kefillerden alınacak yazı ile çalışma ofisine başvuru yaparak talepte bulunabilirler. Suudi Arabistan çalışma bakanlığının kişinin talebinin uygun bulması halinde Türkiye’deki başkonsolosluğa vize verilme talimatı bildirilerek ziyaret vizesi alabileceklerdir. Ziyaret vizesi talebi Suudi Arabistan için çok kritiktir o yüzden danışmanlarınızdan destek almanız bu noktada vizenizin red ile sonuçlanmaması açısından oldukça önem arz etmektedir. 

    Aile ziyareti vizesine başvuru yaparken seyahat sonrası en az bir yıl geçerli pasaport sahibi olmanız gereklidir. Pasaportunuzda karşılıklı iki boş sayfa bulunması vize basımı için gereklidir. Ayrıca evraklarınızın arasına Suudi Arabistan’da yaşayan ve ziyaret edeceğiniz kişi ile akrabalık derecenizi kanıtlayan resmi belgeler eklemelisiniz. Örneğin, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ya da evlilik cüzdanı vs. gibi resmi belgeler olmalıdır. Ayrıca ziyaret nedenlerini gidiş dönüş tarihlerini belirttikleri dilekçe yazmanız faydalı olacaktır. Konsolosluğun talebinizi değerlendirirken Suudi Arabistan’dan ülkenize döneceğinizden emin olmak isteyeceğini unutmamalısınız. 

    Suudi Arabistan aile ziyareti vizesi 2020 başvuru merkezi ve konsolosluk harcı ile vize merkezi danışmanlık ücretleri dâhil 175 Dolar’dır. Başvuru işlemleriniz için müşteri temsilcinizi 0 (212) 970 02 89 telefon numarasından arayabilirsiniz.

    suudi arabistan aile ziyareti vizesi 2020

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp