Portekiz vizesi nasıl alınır 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • DERYA 25 Şub 2022, 13:36
    Portekiz vizesi nasıl alınır 2022 yılı ile ilgili çok fazla bilgi okudum haliyle kafam karıştı. Bana bu konuyla alakalı bilgi vermenizi rica edeceğim. Sizle ilerlemek isterim bu işlemler sırasında iyi çalışmalar dilerim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Şub 2022, 13:36

    Merhabalar;

    Portekiz'e vize nasıl alınır kısmında Portekiz için vize başvurusu yapılacaksa 90 günü aşmayan ziyaret için kısa süreli olan Schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır. 90 günü aşan Portekiz ziyareti için ise uzun süreli Portekiz Uzun Süreli Ulusal Vize (D Tipi vize) alınması gerekir. Portekiz vize başvuruları Ankara’daki Portekiz Büyükelçiliği'ne İstanbul’daki Macaristan Konsolosluğuna yapılabilir. Buna ek olarak vize başvuru merkezi aracılığıyla da vize başvurusu gerçekleştirilir. Portekiz Schengen bölgesinde yer alması dolayısı ile biyometrik veri işlemi yapılması zorunludur. Biyometrik veri parmak izi taraması ve resim çekimi yapılması için de randevu alınması zorunludur.

    Portekiz vizesi alma yolları vize başvuru işlemi için randevu alındıktan sonra vize başvuru formu doldurulmalı, istenilen evrak hazırlandıktan sonra randevu günü teslim edilir. Evrak teslimiyle beraber biyometrik veri işlemi de yaptırılarak süreç tamamlanır. Portekiz vizesi sonuçlanması ortalama 15 gün sürer ancak yoğunluk vb. durumuna göre sürecin uzaması da söz konusu olabilir. Bu süre göz önünde bulundurularak vize başvurusunun en az 1 ay öncesinden yapılması gerekir.

    Portekiz vizesi alma yolları kısmında konumunuza ve gidiş amacınıza göre size evrak bilgisi mail SMS iletilir. Hazırlayacağınız evrakla Vize Merkezi İrtibat bürosuna gelerek başvuru işlemini başlatabilirsiniz. Başvurunuzun sorunsuz ilerlemesi adına sizden istenilen evrak bilgisini eksik getirmemeniz rica olunur. Yapacağınız başvuru esnasında tarafınıza Vize Merkezi uzman kadrosu destek olacaktır.

    Portekiz'e vize nasıl alınır kısmında başvuru türünüzü belirledikten sonra gerekli süreyi ayarlayarak başvuru için ilerlemeniz rica edilir. Belirleyeceğiniz seyahat tarihi planlamanız açısından oldukça önem taşır. Her başvuru bireysel olarak algılanır ve sonuç ona göre verilir.

    Portekiz vizesi nasıl alınır 2022 yılı içinde yapacağınız vize işlemi için detaylı bilgi almak adına bunun için güncel bilgi için Vize Merkezi ofislerimizi 0212 970 02 77 numaralı telefondan arayarak öğrenebilirsiniz.

    Saygılarımızla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp