Portekiz Vizesi Kaç Günde Çıkar 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • k.t 16 Nis 2021, 14:33
    Merhaba, Portekiz vizesi kaç günde çıkar 2021 yılı başvurularının sonuçlanma süresi nedir?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 16 Nis 2021, 14:33

    Merhabalar, öncelikle Vize Merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Portekiz vizesi çıkma süresi hangi vize türüne başvuruda bulunduğunuza göre değişebilecektir. Vize başvuruları kısa süreli schengen vize türüne olması halinde seyahat başlangıç tarihinize en az 15 iş günü randevunuz gerçekleştirmiş olması gerekmektedir. İzmir’den yapılan vize başvurularında bu süreyi 15+2 şeklinde yorumlayabilirsiniz. Cuma günü gerçekleştirilen başvurular ise araya hafta sonu girdiğinden ötürü evrakların Konsolosluğa iletilme süresini de göz önüne alarak 15+3 gün önceden başvuru işlemlerinizi tamamlamış olmanız istenecektir.

    Bu sürelerden daha az bir zamanda gerçekleştirmeyi planladığınız vize başvurularınız kabul edilmemektedir veya ek ücret ödeyerek vip randevu hizmetinden yararlanmanız istenecektir. Portekiz’e vize kaç günde çıkar dikkat etmeniz gereken önemli bir husus olmaktadır. 15 iş günü içerisinde sonuçlanan pasaportlar bazı dönemlerde daha uzun zamanları kapsayabilmektedir. Normal şartlarda belirtilen bu süreler yoğun başvuru dönemleri için geçerliliği olmamaktadır.

    Vize başvurularının değerlendirme sürecini etkileyen bazı önemli günler bulunmaktadır, bu günler gerek konsoloslukların kapalı olması gerekse yapılan başvuru çokluğundan kaynaklanmaktadır. Portekiz vizesi çıkma süresi yaz ayrıları, sömestri, noel, paskalya, dini ve milli bayramlar, işçi bayramı, gibi tatil günlerinde hem Portekiz Konsolosluğu çalışmamakta olup hem de bu dönem öncesi oldukça fazla vize başvurularında bulunulmaktadır. Normal şartlarda 15 iş gününde değerlendirilen başvurularınızın bu dönemler öncesine gelmesi halinde en az 30 gün önceden vize başvurunuzu tamamlamanız, pasaportunuzun seyahat sürenize yetişebilmesi açısından oldukça önemli olmaktadır.

    Başvuracağınız vize türünüzün uzun süreli ulusal vize kategorisinde yer alması halinde Portekiz’e vize kaç günde çıkar cevabımız schengen vize başvurularına göre farklı olabilecektir. Bu vize başvuruları 15-60 gün gibi süreler arasında da sonuçlanabilmektedir. Portekiz Büyükelçiliği vize başvurularınızı seyahat başlangıç tarihinize 180 gün kala kabul etmeye başlamaktadır. Kısa süreli schengen vize başvurularınız için 1 ay önceden gerçekleştirmeniz önerilmektedir.

    Portekiz vizesi kaç günde çıkar 2021 ayrıntılı bilgi için bizleri 0212 970 02 77 numaralı telefonlardan arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Portekiz’e vize kaç günde çıkar

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp