Portekiz vizesi için gerekli evraklar 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • VELİ 24 Şub 2022, 14:38
    Bu yıl içinde bir seyahatim olacaktır. Portekiz vizesi için gerekli evraklar 2022 yılında gereken nedir? Ailemle gitmek istediğimde ayrı ayrı mı dosya hazırlamalıyım tek bir dosya mı sunarak başvuru yapabiliyor muyuz? Yardımınızı rica edeceğim iyi çalışmalar kolay gelsin.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 24 Şub 2022, 14:38

    Merhaba,

    Portekiz vizesi için gerekli evraklar hangi vize türüne başvuruda bulunacağınıza göre de değişebilir. Seyahat amacınızın ticari toplantı, aile ziyareti, aile birleşimi, çalışma izni,  öğrenim amacı gibi sebep kapsaması halinde tarafınıza Portekiz ülkesinden gönderilmiş davet mektubu sunma zorunluluğu bulunur. Her başvuru sahibi için ayrı ayrı olarak dosyalanmalı. Vize başvurusunda sizle beraber çocuğunuz bulunacaksa onlar içinde ayrı bir vize dosyası hazırlanılması gerekir.

    Vize başvurusu için sunacağınız en önemli belgeyi oluşturan pasaportun süresi, talep edilen seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 90 gün geçerliliğin devam etmesi yeterli olur. Portekiz vizesi için gerekli evraklar başvuru sahibin meslek statüsüne göre değişebilir. Meslek özel sektör çalışan, çalışmayan, ev hanımı, kamu personeli, emekli, işveren, çiftçi, doktor statüye bağlı olarak her başvuru sahibin sunabileceği belge liste halinde Konsolosluk tarafından belirlenir.

    Hazırlayacağınız başvuru dosyasında yer alan bazı belgenin orijinali Portekiz Konsolosluğu tarafından talep edilir. Bu evrak pasaport, fotoğraf, seyahat poliçesi, faaliyet belgesi, banka hesabı gibi belge olabilir. Portekiz vizesi için gereken belgeler listesinde yer alan davet mektubu ise bazı durumda orijinal olarak sunulması istenebilir.

    Başvuru sırasında daha sonrasında Portekiz Büyükelçiliği sizden ek evrak sunmanızı talep edebilir. Konaklama rezervasyonu, bazı şirket evrakının kopyasını sunmanız sorun teşkil etmez. Ancak bazı belgelerin barkodlu olarak sunmanız istenir. İşe giriş bildirgesi, SGK dökümü, nüfus kayıt örneği Portekiz vizesi için gereken belgeler arasında QR kodlu olarak talep edilir. Başvuru sahibin bebek ve çocuk olması halinde kendiniz için hazırlamış olduğunuz belgenin birer adet kopyasını dosyasına ekleyebilir.

    Vize Merkezi, Portekiz vizesi için gerekli evraklar 2022 listesini size ayrıca elektronik posta yolu ile statünüze en uygun belge şeklinde hazırlanarak gönderilebilir. Bizlere 0212 970 02 77 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp