Portekiz Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • u.e 16 Nis 2021, 15:52
    Merhaba, Portekiz vizesi için gerekli evraklar 2021 için nelerdir her başvuru sahibi ayrı evrak mı temin etmelidir orijinal belge sunmak zorunda mıyız? Pasaport bitiş tarihime 12 ay var yeni pasaport çıkarmama gerek var mı?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 16 Nis 2021, 15:52

    Merhaba, vize başvurularınız için sunacağınız en önemli belgeyi oluşturan pasaportunuzun süresi, talep edilen seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 90 gün geçerliliğinin devam etmesi yeterli olmaktadır. Portekiz vizesi için gerekli evraklar başvuru sahibin mesleki statüsüne göre değişebilecektir. Mesleğinizin özel sektör çalışanı, çalışmayan, ev hanımı, kamu personeli, emekli, işveren, çiftçi, doktor gibi statüye bağlı olarak her başvuru sahibin sunabileceği belgeler listeler halinde Konsolosluk tarafından belirlenmiştir. Vize evrakları hangi vize türüne başvuruda bulunacağınıza göre de değişebilmektedir. Seyahat amacınızın ticari toplantılar, aile ziyaretleri, aile birleşimi, çalışma izni,  öğrenim amacı gibi sebepleri kapsaması halinde tarafınıza Portekiz ülkesinden gönderilmiş davet mektubu sunma zorunluluğu bulunmaktadır. Portekiz vizesi için gereken belgeler her başvuru sahibi için ayrı ayrı olarak dosyalanmalıdır vize başvurusunda sizinle beraber çocuklarınızda bulunacaksa onlar içinde ayrı bir vize dosyası hazırlanılması gerekecektir.

    Hazırlayacağınız başvuru dosyasında yer alan bazı belgelerin orijinalleri Portekiz Konsolosluğu tarafından talep edilmektedir. Bu evraklar pasaport, fotoğraf, seyahat poliçesi, faaliyet belgesi, banka hesabı gibi belgeler olabilmektedir. Portekiz vizesi için gerekli evraklar listesinde yer alan davet mektubu ise bazı durumlarda orijinal olarak sunulması istenebilir. Başvuru sırasında veya daha sonrasında Portekiz Büyükelçiliği sizden ek evrak sunmanızı talep edebilir. Konaklama rezervasyonu, bazı şirket evraklarının kopyalarını sunmanız sorun teşkil etmeyecektir. Ancak bazı belgeleri barkodlu olarak sunmanız istenecektir. İşe giriş bildirgesi, sgk dökümleri, nüfus kayıt örneği Portekiz vizesi için gereken belgeler arasında QR kodlu olarak talep edilmektedir. Başvuru sahibin bebek ve çocuk olması halinde kendiniz için hazırlamış olduğunuz belgelerin birer adet kopyalarını dosyalarına ekleyebilirsiniz.

    Vize Merkezi, Portekiz vizesi için gerekli evraklar 2021 listesini sizlere ayrıca elektronik posta yolu ile statünüze en uygun belgeler şeklinde hazırlanarak gönderilebilecektir. Bizlere 0212 970 02 77 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Portekiz vizesi için gerekli evraklar 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp