Portekiz vizesi 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • DİNÇER 23 Şub 2022, 15:33
    Merhaba, Portekiz vizesi 2022 yılı başvurusu hakkında bilgi rica edeceğim. Evrak bilgisi neye göre değişiklik göstermektedir. Yardımcı olmanızı rica edeceğim, iyi çalışmalar.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 Şub 2022, 15:33

    Merhaba,

    Portekiz’e vize İstanbul’da Portekiz’in yetkilendirdiği başvuru merkezi Macaristan Konsolosluğu tarafından değerlendirilir. Başvurular Macaristan Konsolosluğu’nun aracı kurumu olan Başvuru Merkezi üzerinden yapılır. Sebebi ise; İstanbul'da Portekiz Konsolosluğu olmadığın dolayıdır.

    Portekiz’e vize başvurusu sırasında hazırlanması gereken evrak kişinin statüsüne ve seyahat amacına göre değişim gösterir. C Tipi kısa süreli vize başvurularında örneğin turistik, ticari, kültürel, konferans, aile arkadaş ziyaretinde maksimum kalış süresi 90 günü aşmayacak şekilde bir seyahat planı hazırlamanız gerekir. Bu plan içerisinde sunmanız gereken evrakın başında seyahat planınıza uygun bir uçak bileti, bu uçak biletine uygun bir otel rezervasyonu ve seyahat tarihinizi kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası gelir.

    Portekiz’e gitmek için vize başvurunuz ticari ise karşı firmadan davetiye sunulması gerekir. Davetiye davet edilen kişinin ismini, pasaport numarası hangi tarih arasında ne amaçla gittiğini belirten bir içeriğe sahip olmalıdır. Davet mektubunun karşı firmanın antetli kağıdına yazılmış kaşeli ve imzalı olması gerekir. Bu davetiyeye imza atan kişiye ait mail adresi, telefon numarası davet eden kişinin adı soyadı da mutlaka bulunmalıdır.

    Portekiz’e gitmek için vize başvurunuz kültürel, konferans, fuar amaçlıysa böyle başvuruda katılacağınız organizasyonun ayrıntısını içeren, organizasyona katılacağınız tarih aralığı, yapılacağı yerin açık adresi, davet edilen kişinin isimi, organizasyonu düzenleyen firmanın kaşesi, firma yetkilisinin adı soyadı imzası, iletişim bilgisinin bulunduğu davetiye olmalıdır.

    Portekiz’e vize başvurunuz aile arkadaş ziyaretiyse; iki adet davetiye örneği bulunur. Bir tanesi Portekiz devletinden alınan orijinal davetiye bu davetiyenin başvuru sırasında orijinalinin sunulması gerekir. Bir diğer davetiye örneğiyse sizi davet eden kişi tarafından bilgisayar ortamında yazılmış bir davetiyedir. Elle de yazılabilir bu davetiye.

    Portekiz vizesi 2022 Vize Merkezi Türkiye'den her yerden ikametinizde bölge ayrımı olmadan başvuru işleminizi Pandemiden dolayı İstanbul üzerinden gerçekleşir. Daha fazla bilgi için bizleri 0212 970 02 77 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp