İsrail vize 2023

Bilgi Sayfasına Dön
  • K. Ünal Koç 27 Eyl 2023, 13:32
    İsrail vizesi hakkında genel olarak bilgi almak istiyorum?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 27 Eyl 2023, 13:33

    Merhaba, Türkiye Cumhuriyeti bordo (umumi) pasaportuna sahip olanlar İsrail Devleti’ne girmek için vize almak zorundadırlar. Fakat yeşil (hususi), gri (hizmet) ve siyah (diplomatik) pasaport sahipleri vizeden muaftırlar ve 180 gün içinde 90 gün boyunca İsrail devleti sınırları içerisinde bulunabilirler. İsrail vize 2023 başvurularında, pasaport sahiplerinin seyahatleri sonrası en az 1 yıllık geçerli pasaportları olması gerekmektedir.

    İsrail vize başvuruları İstanbul ve Ankara’daki konsolosluklardan yapılmaktadır. İsrail vize başvurularında parmak izi zorunluluğu yoktur. Yabancı uyruklu vatandaşların vize başvurularını direk konsolosluğa yapma zorunluluğu vardır. İsrail vize başvuruları randevu sistemi ile yapılmaktadır. İsrail vizesinin sonuçlanma süresi vize türüne ve konsolosluğun çalışma yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Vize sonuçları, ortalama 10- 15 iş günü içerisinde açıklanmaktadır.

    İsrail vize başvurusu çeşitleri aşağıdaki gibidir.

    • Turistik vize – Onaylandığı tarihten itibaren 3 ay geçerli olmaktadır. İsrail’de kalma süresi ülkeye girişte sınır polisi tarafından belirlenmektedir.
    • Ticari vize – İsrail’de ticari faaliyette bulunan firmadan davetiye alınması zorunludur.
    • Ziyaret vizesi – İsrail’de yaşayan kişilerden ziyaret ile ilgili davetiye alınması zorunludur.

    Pasaportlarında İsrail vizesi olanların, İran, Libya, Kuveyt, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan, Yemen seyahatlerinde sorun yaşama olasılığı vardır.

    Seyahatinizin aksamaması için seyahatinizden 20-25 gün önce başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.

    İsrail vize başvuruları için Konsolosluğa şahsen gelmenize gerek yoktur. Kurumumuz vize başvurularınızın gerçekleştirilmesi ve takibi konusunda yetkilidir.

    İsrail vize işlemleri ve tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgi, belge ve dokümanlar için web adresimizi ziyaret edebilir, vize uygulamaları hakkında kapsamlı bilgilere bu web adresimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

    İsrail vize 2023 işlemleri için 0212 970 05 31 numaralı telefonumuzdan müşteri temsilcimize ulaşabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp