Hindistan Vizesi Reddi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • H.S. 13 Oca 2021, 10:41
    Merhabalar, Hindistan vizesi reddi 2021 yılında verirler mi? Hindistan vizesi alan kişilere sorduğumda bana Hindistan Konsolosluğu vizemi onaylamadı diyen olmadı. Bu konuda detaylı bilgi verirseniz sevinirim. İyi Çalışmalar.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 13 Oca 2021, 10:41

    Merhabalar,

    Hindistan vizesi ret verme konusunda özellikle diğer ülkelere göre daha az veriyor. Hindistan Başkonsolosluğu/ Büyükelçiliği evraklarınızda eksiklik olduğu zaman zaten dosyanızı kabul etmiyor. Randevunun ertesi günü evraklarını tamamlayıp tekrar götürmeniz gerekiyor. Eğer Konsolosluk görevlerinin istediği içerikte evrak sunamazsanız vize alamamış oluyorsunuz. Hindistan vize ret alan kişiler genelde Suriye, Irak, Afganistan vatandaşı olanların ya evraklarını kabul etmiyorlar ya da dosyalarını aldıklarında çok uzun süre araştırma neticesinde %90 ret veriyor. 

    Hindistan kısa süreli ticari, turistik vize başvuruları Konsolosluğa öğlen saat 13:00 e kadar dosyaları teslim alır, öğleden sonra da saat 16:45 – 17:15 arası pasaportları dağıtımı yaparlar. Bu süre içinde yapılan araştırma neticesi olumsuz bir durum tespiti yapmadığı takdirde Hindistan vizesi ret almanız mümkün değildir. Bu vize sistemi Covid 19 öncesi yapılan bir uygulamadır. Covid 19 salgını sonrası herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde aynı vize sistemi 2021 yılında da devam edecektir.

    Hindistan Başkonsolosluğu / Büyükelçiliği uzun süreli oturum izni taleplerinde vizenizin onaylanmaması mümkündür. Hindistan vize ret verilen en fazla oturum izni başvurusu; çalışma vizesidir.  Bunun sebebi Hindistan Devleti, çok sayıda kalifiye Hintlinin bulunduğu işler için yurtdışından ülkeye gelecek yabancı uyruklu işçilerin çalışma vizesi başvurularını onaylamamaktadır. Ayrıca, rutin, ülkede çalışanların yapabildiği işler veya sekreterlik, büro işleri için Konsolosluk çalışma vizesi vermemektedir. Bu durumların dışında çalışmak için başvuru yaptığınızı gösteren belgeler sunmalı ve buna göre gerekçe mektubu sunmalısınız. Aynı zamanda çalışan yabancı uyruklu kişinin maaşı en az 1.625.000 Hindistan Rupisi olmalıdır. Bu da aylık yaklaşık 162.500 Türk Lirası demek olduğu için bu şartları yerine getirmek oldukça zordur. 

    Hindistan vizesi reddi 2021 yılında yine aynı şartlar ile devam edip etmediği güncel bilgisini Hindistan vize uzmanlarımızı 0212 9700550 numaralı Hindistan özel telefon hattımızdan öğrenebilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Hindistan vizesi reddi 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • M.P 25 Mar 2021, 14:39

    Hindistan vizesi reddi 2021 için itiraz hakkımız var mi? 2020 yılının sonundaki vize başvurum ret ile sonuçlandı. İtiraz için neler yapmam gerekli?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Mar 2021, 14:47

    Merhabalar,

    Hindistan vizesi ret konusunda özellikle turistik vize konusunda reddetmek oranı diğer ülkelere kıyasladığında çok düşüktür. 2020 yılın sonundaki başvurunuzun Hindistan vize ret nedeni büyük bir olasılıkla Hint Devletin pandemi döneminde seyahat yasağın uygulanması olabilir. Bunun dışında, genel olarak konuşursak sunduğunuz evraklarda en ufacık bir hata ya da vize başvuru formunda doldurduğunuz her hangi bir yanlış girilmiş bilgiden dolayı vize başvurunuz reddedilmiş olabiliyor. Konsolosluk tarafında seyahatinizle ilgili şüphe oluşturacak şekilde uyumsuzluk sebebiyle de vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabiliyor. Ayrıca seyahat süresince masrafların sponsor olacak kişinin son 3 aylık ve minimum 2500 TL bakiyeli, banka yetkilileri tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış, imza sirküleriyle birlikte banka hesap dökümü sunulması gerekir.

    Hindistan Vizesi Reddi 2021 İtirazı Hakkında Detaylar Nelerdir?

    Hindistan vize başvuru formu, Hindistan Konsolosluğun web sitesinde yer alan online ve İngilizce formdur. Formu doldururken İngilizce karakterler kullanılmak şarttır. Kaydettikten sonra form üzerinde değişiklik yapılamaz. Dolaysıyla her bilgi iyi incelenip sisteme girilmelidir. Bir diğer önemli konu konaklama ve seyahat bilgileridir. Eğer satın aldığınız otel ve uçak rezervasyonları varsa, forma bu bilgileri girerken rezervasyonla uyumlu giriş yapılmasından emin olun. Evraklarınızı hazırlayıp bize ilettiğinizde vize başvuru formunuzun doldurulmasından vize randevunuzun alınmasına, konsoloslukta sizi karşılamadan pasaportunuzun tarafınıza ulaştırılmasına kadar bütün aşamalarda, sizlere hizmet vermekteyiz.

    Vize talebinizde düzenli para akışı olan hesap hareketi sunmak daima daha sağlıklıdır. Genel yapılan hatalardan biri ise vize randevusundan önce toplu para yatırıp hesap dökümünü bu haliyle sunmaktır. Bu konu hakkında en net bilgiyi Hindistan ülke uzmanlarımızla iletişime geçtiğinizde verebiliriz. Hindistan vize ret olduğu halde konsolosluğa ödediğiniz 103 USD vize harç bedelinin iadesi yapılmaz. Maalesef Hindistan vizesi ret itiraz hakkınız bulunmamaktadır. Sizin durumunuzda yapılması gereken evraklarınızı güncel haliyle en baştan hazırlayıp konsolosluğa yeniden başvuru yapmanız gerekir. Yeniden başvuru yapılacağı için vize harç bedeli konsolosluk tarafından tekrar alınacaktır. Vize başvuruları değerlendirme yetkisi tamamen diplomatik temsilciliklere aittir.

    Hindistan vizesi reddi 2021 itirazı hakkında genel bilgi paylaşmaya çalıştık. Detaylı bilgi almak için ofislerimizi ziyaret edebilir ya da 02129700550 numaralı hattan bizimle görüşebilirsiniz. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp