Hindistan Vizesi Nasıl Alınır 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • H.V. 12 Oca 2021, 13:24
    Merhabalar, Hindistan vizesi nasıl alınır 2021 yılı yazında yıllık iznimi alıp Hindistan’a gitmeyi planlıyorum. Hindistan vizesi başvurusunda dikkat etmem gereken nelerdir? Sizin şirketiniz bu konuda danışmanlık hizmeti veriyor mu? Covid 19 salgını nedeni ile Hindistan Konsolosluğu başvuru almıyor mu? Vizemi nasıl alabilirim?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 12 Oca 2021, 13:24

    Merhabalar,

    Hindistan’a vize nasıl alınır? Son zamanlarda bize en çok gelen soru bu oldu. Pandemi döneminde vize işlemlerini donduran ülkelerden biri de Hindistan!  Konsolosluk sitesinde vize işlemlerine ne zaman başlayacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. 2021 yılında Hindistan vizesi alma yolları konusunda değişiklikler olmadı.

    Hindistan’a vize nasıl alınır? Sorusu soran Hindistan’ı ziyaret etmek isteyen başvuru sahiplerinin,  iletişim bilgilerine hazırlaması gereken evrak listesini mail atıyoruz.  Vize takip sistemimizde kaydınızı oluşturuyoruz. Konsolosluk vize vermeye başladığı zaman sizi bizde kayıtlı olan iletişim bilgilerinizden arayıp bilgilendireceğiz. 

    Evraklarınızı eksiksiz hazırlayıp, ister kargo ile ofise gönderebilir ister ofisimize bizzat gelerek ulaştırabilirsiniz. Hindistan vize başvurunuzun hangi şehirden yapılacağı, Hindistan Devleti tarafından şehir başvuru yoğunluklarına göre belirlenmiştir. Aydın, Denizli, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Manisa, Muğla ve Yalova’da ikamet ediyorsanız, Hindistan vize başvurularınızı Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’na, bu iller dışında ikamet ediyorsanız Hindistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmanız gerekir. Hindistan vize uzmanlarımız başvuru formunuzu doldurduktan sonra ikamet ettiğiniz bölgeye göre Başkonsolosluktan ya da Büyükelçilikten randevunuzu alacaktır. 

    Hindistan’a yapacağınız seyahat süresince harcayacağınız para miktarının mutlaka bankanızda bakiye olarak gözükmelidir. Konsolosluğa sunacağınız vadesiz banka dökümü en fazla 20-25 gün önce almış olmanız gerekir. Tarihi daha eski olan vadesiz banka dökümlerini Konsolosluk kabul etmemektedir.

    Hindistan vizesi alma yolları bu işlemlerin dışında yabancı uyruklu olanlar için alınan elektronik vizesi vardır. Bu durumda parmak izi verilmediği için Konsolosluk sitesi üzerinden online başvuru yapılmaktadır. Covid 19 salgını nedeniyle elektronik vize başvurusu da yapılamamaktadır.

    Hindistan vizesi nasıl alınır 2021 yılında başvuru nasıl yapabiliriz konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız 0212 970 0550 numaralı Hindistan özel hattımızı arayabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Hindistan vizesi nasıl alınır 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Y.L 25 Mar 2021, 14:52

    İlk defa başvuru yapacağım Hindistan vizesi nasıl alınır 2021 yılında seyahat planlıyorum. Vize almak için nasıl yardımcı oluyorsunuz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Mar 2021, 14:58

    Merhabalar,

    Hindistan’a vize nasıl alınır konusunda bizi tercih etmiş olduğunuz için teşekkür ederiz.

    Hindistan, büyük bir gizem ve mucizeler dolu ülkesidir. Dünyanın her yerinden insanlar, kültürel mirasını ve güzel, doğal manzaralarını yaşamak için Hindistan'ı ziyaret ediyor. Bu güzel ülkeye gitmek için ilk kez başvuracağınızı belirtmişsiniz ve biz de Hindistan’a vize nasıl alınır ve diğer önemli detayları sizlerle paylaşmakta mutluluk duyarız.

    Hindistan vizesi alma yolları için önce pasaport türüne bakmak gerekir. Hindistan’a ticari, turistik veya çeşitli nedenlerle ziyarette bulunmak isteyen Türk vatandaşlarımızdan diplomatik pasaport sahipleri 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaf olup, hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport sahipleri ise vizeye başvurmalıdır. Hindistan vizesi alma işlemlerinde evraklarınızın hazırlanmasından vize randevunuzun alınmasına, Hindistan Konsoloslukta sizi karşılamadan pasaportunuzun tarafınıza ulaştırılmasına kadar her aşamada Vize Merkezi olarak sektörde 20 yıllık tecrübemizle sizlere yardım sağlamaktayız.

    Hindistan’da Covid-19 nedeniyle seyahat yasağı hala geçerlidir. Hindistan Hükümeti sadece ülkesi ile çok büyük meblağda alış veriş yapan ticari şirketlere özel izin ile giriş çıkış yapabilmelerine müsaade etmektedir. Ayrıca, Hint Konsolosluk, ne zaman tekrar turistik vize başvuruları kabul edeceğine dair bir bilgi henüz verilmemiş. Pandemi dönemi boyunca turistik vize başvuruları kabul olmadı ama pandemi dönemi bittikten sonra Hindistan turistik vizesi randevu işlemleri daha önce uygulanan sisteme geri dönecektir.

    Hindistan vizesi alma talebiyle tarafımıza ulaştığınızda, öncelikle seyahatinizin türü ve çalışma durumuna göre hazırlamanız gereken evraklarla ilgili bir liste çalışması yapmaktayız. Çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre evraklarınız farklılık gösterir.

    Hindistan Vizesi Nasıl Alınır 2021 İçin Detaylar Ve Gerekli Belgeler Nelerdir?

    • 2 adet güncel pasaport boy biyometrik fotoğraf (5mm x 5mm)
    • İkametgâh belgesi
    • Türkiye vatandaşı olmayan başvuru sahipleri için ikamet izni fotokopisi
    • Orijinal Pasaport ve fotokopisi (dönüş tarihinizden sonra en az 6 ay daha süresi olan pasaportu)
    • Seyahatin amacını belirten, Hindistan Konsolosluğu’na hitaben İngilizce dilinde yazılmış vize talep dilekçesi
    • Otel rezervasyon onayları
    • Uçuş detayları (gidiş ve dönüş biletleri)
    • Güncel şahsi banka hesap dökümü

    Hindistan vizesi nasıl alınır 2021 hakkında genel bilgi vermeye çalıştık. Hindistan vizesi alma yolları ila ilgili daha detaylı bilgi için ofislerimizi ziyaret edebilir ya da 02129700550 numaralı hattan Hindistan uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp