Hindistan Vizesi Kaç Günde Çıkar 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • T.V. 12 Oca 2021, 14:37
    Merhabalar, Ortağımla birlikte Hindistan ticari vizesi almak istiyoruz? Hindistan vizesi kaç günde çıkar 2021 yılı için değişiklikler oldu mu? Birçok kişiden Hindistan vizesinin Konsolosluğa mail atarak işlemlerin başladığı söylendi. Birçok kişiden bu bilgiyi almamıza rağmen sizin gibi bu konunun uzmanı olan firmalardan teyit etme ihtiyacı hissettim. Çünkü çok fazla bilgi trafiği var gerçek olup olmadığını öğrenmek istiyoruz.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 12 Oca 2021, 14:37

    Merhabalar,

    Hindistan vize çıkma süresi, Konsolosluğun yoğunluğuna göre değişiklik gösterir. Fakat kısa süreli turistik, ticari, aile veya arkadaş ziyareti için yapılan başvurularda, parmak izi verdiğiniz gün saat 16:45-17:15 saatleri arasında pasaportunuza vize basılmış olarak size geri verirler. Eğer Konsoloslukta başvuru yoğunluğu çok fazla ise genelde yaz aylarında olabilir, bir sonraki gün yine aynı saatte pasaportunuzu alabilirsiniz. Peki, Yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin Hindistan'a vize kaç günde çıkar? Yurtdışından Türkiye’ye gelip oturum almış yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin vize başvuru işlemleri daha uzun sürebilmektedir. Araştırma süreleri genelde 3-4 iş günü içinde sonuçlanır.

    Hindistan Vizesi Kaç Günde Çıkar 2021 Yılı Detayları

    Hindistan vize çıkma süresi 2021 yılında herhangi bir değişiklik olmadı. Fakat Hindistan Konsolosluğu 2020 yılında Pandemi sürecinde vize başvurusu kabul etmedi. Yapmak istediğiniz acil bir ticari vize başvurusu ise Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği’ne İngilizce mail gönderip, durumunuzu anlatmanız gerekir. Mailiniz Konsolosluğa ulaştıktan sonra, size bir form gönderiyorlar. Bu formda sorulan sorulara eksiksiz cevap vermeniz gerekir. Verdiğiniz bu bilgilere göre vize başvurusu yapıp yapamayacağınıza karar veriyorlar. Genellikle Hindistan ile ithalat- ihracat hacmi yüksek olan firmaların başvurularını kabul ediyorlar.

    Diğer uzun süreli oturum izni alınan vize türlerinde Hindistan’a vize kaç günde çıkar sorusunun cevabı için Konsolosluk ile görüşmeniz gerekir. Covid 19 salgını nedeniyle bu tarz vizelerin çıkma süreleri de uzun sürmektedir.

    Ticari vize başvurularında hazırlamanız gereken belgelerin içinde en önemlisi; Hindistan’daki şirketten gelecek olan davetiye mektubudur. Ayrıca Hindistan'da ki firmaya ait şirketin kuruluşunu gösteren resmi bir belgenin fotokopisini de size göndermeleri gerekir. Eğer Hindistan’daki şirket size bu belgeyi temin edemiyorsa bu belgeye eş değer 3 farklı belgeden birini size göndermesi yeterli olacaktır. Bu belgelerden biri firmaya ait ithalatçı, ihracatçı kodu belgesidir. Bu belge Hindistan’daki firmaların yurt dışından ihracat, ithalat yapabilmesi için aldıkları bir belgedir. Diğer belge ise şirketin Hindistan’daki ticaret odası kaydını gösteren belgedir. Eğer bu belgede yoksa İhracat Teşvik Konseyi kayıt belgesini size mail atması yeterlidir. Eskiden Hindistan’daki firmalar gönderdikleri davetiye üzerine CIN ve TIN numaralarını yazıyorlardı ve Konsolosluk bu numaralardan biri varsa istenilen belgelerden birinin olmasını talep etmiyor, başvuruyu kabul ediyorlardı. Artık bu belgelerden birinin mutlaka sunulması zorunlu olmuştur. Aksi takdirde Konsolosluk başvuruları kabul edilmemektedir. 

    Hindistan vizesi başvuru sahiplerinin Pandemi döneminde vize işlemleri gerçekleşmeyeceğinden dolayı ilk önce Hindistan vize uzmanlarımızı arayıp, iletişim bilgilerini bıraktığınız takdirde, gidiş amacınıza uygun gerekli evrak listesini size mail olarak göndereceklerdir. Bu size getireceğiniz evraklar hakkında bilgi verirken, aynı zamanda vize takip sistemimizde kaydınız oluşacaktır. Hindistan Konsolosluğu vize işlemlerini kabul etmeye başladığında vize uzmanlarımız kayıtlı olan başvuru sahiplerini arayıp bilgi verecektir. Bu sayede evraklarınızı bize hızlı bir şekilde ulaştırdığınızda, hemen en yakın tarihe randevunuz alınacak, vizenizin güvenli bir şekilde sonuçlanacaktır. 

    Hindistan vizesi kaç günde çıkar 2021 yılında vize işlemlerinde değişiklik olacak mı, hangi evrakları hazırlamanız gerekir gibi konularda daha fazla bilgi almak istiyorsanız 0212 970 05 50 numaralı Hindistan özel hattımızı arayabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Hindistan vizesi kaç günde çıkar

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S. B 25 Mar 2021, 15:12

    Hindistan vizesi kaç günde çıkar 2021 yılı başvurularının sonuçlanma süresi nedir? Seyahat tarihinden ne zaman önce başvuru yapmamız daha sağlıklı olur?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Mar 2021, 15:17

    Merhaba,

    Hindistan vize çıkma süresi ile ilgili sorunuzla Vize Merkezi’ne ulaştığınız için teşekkür ederiz.

    Hindistan, dünyanın her yerinden insanlarda merak uyandıran, hayat dolu bir ülkedir. Bu güzel ülkeye gitmek isteyen kişiler doğal olarak Hindistan vizesi kaç günde çıkar diye merak ederler. Hindistan’a seyahat için gitmek isteyen Türk vatandaşların öncellikle Hindistan vizesine başvurması gerekiyor. Vize Merkezi olarak sektörde 20 yıllık tecrübemizle sizlere yardımcı olmakta mutluluk duyarız.

    Hindistan’da Covid-19 nedeniyle seyahat yasağı hala geçerli olup, Hindistan Devleti sadece ülkesi ile çok büyük meblağda alış veriş yapan ticari şirketlere özel izin ile giriş çıkış yapabilmelerine müsaade etmektedir. Ayrıca, Hint Konsolosluk, ne zaman tekrar Hindistan turistik vize başvuruları kabul edeceğine dair bir bilgi henüz verilmemiş. Pandemi dönemi boyunca turistik vize başvuruları kabul olmadı ama pandemi dönemi bittikten sonra Hindistan vize randevu işlemleri daha önce uygulanan sisteme geri dönüş yapılacaktır.

    Hindistan Vizesi Kaç Günde Çıkar 2021 Ve Detaylar Nelerdir?

    Hindistan vizesi başvuru için tarafınızdan hazırlamanız gereken evraklar çalışma statünüze ve ülkeye gidiş amacınıza göre değişir. Seyahatiniz için öncellikle seyahat dönüş tarihinizden sonra en az 6 ay daha süresi olan pasaportunuz bulunması gerek, yoksa önce pasaport başvurusu yapmanız gerekiyor. Daha önce Hindistan’a ziyaretiniz olduysa eski vize fotokopisini de sunmanız gerekir.

    Genellikle yoğunluk, resmi tatil ya da konsolosluğun gerekli gördüğü takdirde sizlerden ek evrak isteme durumu göz önünde bulundurularak, planlanan seyahat tarihinden 20 gün kadar önce vize başvurusu yapılmasını tavsiye etmekteyiz.

    Hindistan vizesi kaç günde çıkar sorusuna dönersek, Türk vatandaşıysanız vize başvurunuzu işleme koymak için normalde 1-2 iş günü gerektirir. Türk vatandaşı değilseniz veya çift uyruklu değilseniz veya Türkiye dışında uzun süreli ikamet ediyorsanız, vize başvurusunu işleme koymak için 3-4 iş günü gerekir.

    Hindistan vizesi kaç günde çıkar 2021 hakkında genel bilgi vermeye çalıştık. Hindistan vize çıkma süresi ile ilgili detaylı bilgiler için 02129700550 hattan merkezimizi arayarak sorularınızı sorabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp