Hindistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • G.M. 11 Oca 2021, 11:53
    Merhabalar, Hindistan vizesi için gerekli evraklar 2021 yılında değişti mi? Vize şartları aynı mı? Hindistan’ ticari vize almak istiyorum. Ticari vize alabilmem için Hindistan’daki firmadan istemem gereken davetiye dışında bazı belgeler varmış. Bu konu ile ilgili internet sitelerinde çok fazla bilgi bulamadım. Bu konuda detaylı bilgi verirseniz sevinirim. İyi Çalışmalar.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 11 Oca 2021, 11:53

    Merhabalar,

    Hindistan vizesi için gerekli evraklar listesi 2021 yılında herhangi bir değişiklik olmadı. Fakat Hindistan Konsolosluğu 2020 yılından beri vize başvurusu kabul etmemektedir. Acil bir ticari vize başvurusu yapmanız gerekiyorsa Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği’ne İngilizce mail atıp durumunuzu anlatıyorsunuz onlarda size bir form gönderiyorlar verdiğiniz bilgi doğrultusunda gerekli evrak listesini size gönderiyorlar. Genellikle yüksek oranda Hindistan ile ithalat- ihracat hacmi büyük olan ticari şirketlerin vize başvurularını kabul ediyorlar.

    Hindistan vizesi için gerekenler ticari gidişlerde farklılık göstermektedir. Hindistan devleti vize başvurularını kabul etmeye başladığında başvurunuzu yapabilmek için hazırlamanız gereken evrakların içinde en önemlisi; Hindistan’da faaliyet gösteren şirketten alacağınız davetiye mektubudur. Sizin de bahsettiğiniz gibi Hindistan’daki sizi davet eden şirketten davetiye mektubunun dışında istenilen ve olmadığı takdirde başvurunuzun kabul edilmediği önemli bir evrak daha istenmektedir. Hindistan'da ki firmaya ait "Certificate of Incorporation" yani şirketin kuruluşunu gösteren resmi belge sunmanız gerekir. Eğer Hindistan şirketi size bu belgeyi gönderemiyor ise üç farklı belgeden sadece birini evraklarınızla birlikte Konsolosluğa sunmanız durumunda başvurunuz kabul edilmektedir. Bu belgelerden  "Certificate of importer / exporter code"  ithalatçı / ihracatçı kodu belgesidir. Bu belge Hindistan’daki firmaların yurt dışından ürün getirebilmesi yada yurtdışına satabilmesi için aldıkları bir belgedir. Diğer belge "Chamber of Commerce Registration" şirketin Hindistan’daki ticaret odası kaydını gösteren belgedir. "Promotion Council Registration" belgesi ise İhracat Teşvik Konseyi kayıt belgesidir. İhracat Teşvik Konseyleri (EPC), Hindistan Hükümeti'nin politikalarına aktif olarak katkıda bulunan ve endüstri ile Hükümet arasında bir ara yüz görevi gören danışma organlarıdır. Davetiye üzerinde yazılan şirketlere ait olan CIN ve TIN numaralarının olması durumunda, eskiden Konsolosluk memurları kabul ediyorlardı. Artık bu belgelerden birinin sunulmasını zorunlu olmuştur. Aksi takdirde başvuru kabul edilmemektedir. 

    Hindistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021 

    Hindistan’dan gelen belgelerin dışında, Hindistan Başkonsolosluğu / Büyükelçiliği’nin talep ettiği Hindistan vizesi için gerekli evraklar;

    • Çalıştığınız şirketin yetkilisi tarafından, Konsolosluğa hitaben yazılmalı ve mutlaka gidiş dönüş tarihleri belirtmelidir. Vize talep dilekçesi, antetli kağıda yazılmalı, belgede mutlaka kaşe ve ıslak imza olmalıdır. Şirket sahibi iseniz vize talep dilekçenizi kendiniz için aynı şekilde yazmanız gerekir.Hindistan başvuru formu; eksiksiz doldurup, fotoğrafınızı yapıştırıp, belgeyi imzalamalısınız.
    • Çalıştığınız şirkete ait belgeler (orijinal güncel faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopisi)
    • Nüfus cüzdanı fotokopisi
    • Seyahat sonrası en az 6 ay geçerliliği olan güncel pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız.
    • 2 adet biyometrik fotoğraflarınız; 50 X 50 mm boyutlarında olmalı, fotoğraf önden çekilmiş olmalı ve gözler mutlaka açık olmalıdır. Arka fon planı beyaz ve gölge olmayacak şekilde çekilmelidir.
    • Nüfus Müdürlüğünden kaşe imzalı alınmış yerleşim yeri belgesi ( e-devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr ‘den alınan belgeleri kabul ediyorlar ama bu durum zaman zaman değişiklik gösterdiği için vize uzmanlarımızdan güncel bilgiyi öğrenmelisiniz.)
    • Şirkete ait banka hesap dökümü; en az 2500 Türk Lirası bakiyesi olan, son üç aylık vadesiz banka dökümü olmalıdır.
    • Uçak ve otel Rezervasyonu.

    Hindistan vizesi için gerekenler hazırladıktan sonra evraklarınızı vize uzmanlarımıza göndermeniz yeterlidir. Hindistan başvuru formunuzu doldurup, randevunuzu alarak size bilgi vereceklerdir.

    Hindistan vizesi için gerekli evraklar 2021 yılı için güncel değişiklikleri öğrenmek istiyorsanız 02129700550 özel hattımızdan Hindistan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Hindistan vizesi için gerekli evraklar 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • T.M 25 Mar 2021, 15:21

    Hindistan vizesi için gerekli evraklar 2021 için nelerdir detaylı olarak bilgi bulamadım yardımcı olur musunuz? Kişiye göre evraklar değişiyor mu yoksa genel olarak aynı mı?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Mar 2021, 15:26

    Merhaba,

    Vize Merkezi’ne ulaştığınız için teşekkür ederiz. Vize başvuru süreçleri bazen uğraştırıcı olabiliyor. Sektörde 20 yıllık tecrübelerimizle 2021 yılında size Hindistan vizesi almak konusunda hizmetimizi sunmakta büyük mutluluk duyarız.

    Hindistan çok eski bir medeniyet olmakla birlikte günümüzde ziyaret edilecek en güzel ülkelerden biridir. Hindistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşlarımızın öncellikle Hindistan vizesine başvurması gerekmektedir. Hazırlamanız gereken evraklar çalışma statünüze ve ülkeye gidiş amacınıza göre değişir. Ayrıca, Hindistan vizesi için gerekli evraklar başvuracağınız vize türüne göre de değişiklik gösterir. Siz hangi vize türüne başvurmak istediğinizi belirtmemişsiniz. Sizlere en sık sorulan turistik Hindistan vizesi için gerekli evraklar hakkında kısa bir bilgi vermek isteriz.

    Hindistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021 Nelerdir?

    • 2 adet güncel pasaport boy fotoğraf 5mm x 5mm
    • İkametgâh belgesi
    • Türkiye vatandaşı olmayan başvuru sahipleri için ikamet izni fotokopisi
    • Orijinal Pasaport ve fotokopisi (dönüş tarihinizden sonra en az 6 ay daha süresi olan pasaportu)
    • Seyahatin amacını belirten ve İngilizce dilinde yazılmış Hindistan Konsolosluğu’na hitaben vize talep dilekçesi
    • Otel rezervasyon onayları
    • Uçuş detayları (gidiş ve dönüş biletleri)
    • Güncel şahsi banka hesap dökümü (son 20 günün)

    Bilmeniz isteriz ki pandemi nedeniyle Hint Devleti sağlık tedbir amacıyla turistik vize başvuruları geçici olarak kabul etmemektedir. Ancak çok büyük meblağda alış veriş yapan ticari şirketlere özel izin ile giriş çıkış yapabilmelerine müsaade etmektedir. İlerde bu konuda yeni bilgiler ve gelişmeler hakkında Hindistan uzmanlarımız kayıtlı müşterileri arayıp bilgi vermektedir.

    Hindistan vizesi için gerekenler arasında sizinle başka bir önemli detay paylaşmak isteriz. Sakarya, Aydın, Denizli, Çanakkale, Manisa, Muğla Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Balıkesir, Bursa ve Yalova’da ikamet ediyorsanız, Hindistan vize başvurularınızı Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu, bu iller dışında ikamet ediyorsanız Hindistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmanız gerekiyor. Hindistan vize 2021 başvurunuzun hangi şehirden yapılacağı, Hindistan Devleti tarafından şehir başvuru yoğunluklarına göre belirlenmiştir.

    Hindistan vizesi için gerekli evraklar 2021 hakkında genel bilgi vermeye çalıştık. Hindistan vizesi için gerekenler ile ilgili daha detaylı bilgi için ofislerimizi ziyaret edebilir ya da 02129700550 numaralı hattan Hindistan uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp