Hindistan Vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • H.H. 07 Oca 2021, 16:51
    Merhabalar, Hindistan vizesi 2021 yılında başvuru yapmak istiyorum. Özellikle turistik yerleri ve farklı ibadet mekânlarını görmek istiyorum. 10 yıldır aynı firmada çalışıyorum, turistik vize almak için hazırlamam gereken evraklar nelerdir? Vize işlemlerini benim adıma siz yapabilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 07 Oca 2021, 16:51

    Merhabalar,

    Hindistan’a gitmek için vize alabilmeniz için başvuru yapabileceğiniz iki şehir bulunmaktadır; Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu ve Hindistan Ankara Büyükelçiliği. Hangisine başvuru yapacağınız Türkiye’deki ikamet ettiğiniz şehre göre belirlenmektedir. Bu konuda başvurunun nereden yapılabileceği Hindistan Devleti tarafından şehirlerin bulunduğu bölgelere göre belirlenmiştir. Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova’da ikamet ediyorsanız Hindistan vize başvurularınızı İstanbul’da bulunan Hindistan Başkonsolosluğuna, bu iller dışında ikamet edenlerde Ankara’da bulunan Hindistan Büyükelçiliği’ne başvuru yapmanız gerekir. Her başvuru sahibi randevu günü Konsoloslukta olmak zorundadır. Ankara’daki Büyükelçiliğe başvuranlar daha önce de Ankara’da Hindistan vizesi aldıysa ve parmak izi verdiyse kendileri gelmeden vize uzmanlarımıza vekâlet vererek vizelerini alabilirler.

    Hindistan Vizesi 2021 Yılında Gerekli Evraklar Nelerdir?

    Hindistan’a vize almak isteyen sizin gibi özel bir şirkette çalışan kişiler; 

    • Hindistan vize başvuru formu ( resminizin altına ve ikinci sayfanın sonuna mutlaka imzalamanız gerekir.)
    • Geçerli pasaport (seyahat sonrası 6 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır), 
    • Nüfus cüzdanı fotokopisi
    • Vize talep dilekçesi 
    • 2 adet 50 x 50 mm boyutlarında güncel arka fon beyaz, biyometrik fotoğraf, 
    • Nüfus Müdürlüğü’nden alınmış yerleşim yeri belgesi, (e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr web adresinden alınan yerleşim yeri belgesi de kabul edilmektedir.)
    • Vadesiz şahsi banka hesap dökümü (2.500 Türk Lirası bakiyesi bulunan vadesiz banka dökümü),
    • Otel ve uçak rezervasyonu. (Rezervasyonlar iptal edilmemiş olması gerekir.)

    Hindistan’a vize alabilmeniz için evraklarınızı eksiksiz sunulması gerekir. Zaten Hindistan Başkonsolosluğu ya da Büyükelçiliği’ne evrakları götürdüğünüzde evraklarınızı tek tek inceleyip, eksik evrakınız varsa dosyanızı almıyorlar. Eksiklerinizi tamamlayıp ertesi gün tekrar getirmenizi istiyorlar. Bu durumda eksikleri tamamlamanız ve tekrar Konsolosluğa götürmeniz gerekiyor. Hindistan’a gitmek için vize işlemleriniz ile ilgili başvurunuzun her aşamasında sizlere vize uzmanlarımız yardımcı oluyor. Hindistan Konsolosluğu harcı ödemesini alınan randevu günü yapılmaktadır. Ödeme Dolar olarak yapıldığı için mutlaka bozuk para bulundurmanız gerekir. Hindistan vize harcı bedeli 103 Dolar’dır. Hindistan vize başvuruları, Konsolosluğun yoğunluğuna göre karar süreci değişmektedir, Genelde parmak izinizin alındığı gün saat 17:00’de, eğer Konsoloslukta başvuru yoğunluğu varsa bir sonraki gün saat 17:00’de pasaportunuza vize basılmış olarak alıyorsunuz. Yabancı uyruklu kişilerin Hindistan vize başvuruları ise 3-4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

    Covid 19 salgını nedeniyle şu anda vize işlemleri yapılmamaktadır. Sadece ticari vize ile gidecekler Hindistan Konsolosluğu’na ticari davetiyesini mail atarak özel izin alabilirse vize işlemleri yapılabilmektedir. 

    Hindistan vizesi 2021 yılında başvurularınızı yapmak için 0212 970 05 50 numaralı Hindistan özel vize hattımızdan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımla.
    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİNHindistan vizesi 2021

     

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • T.L. 22 Mar 2021, 16:34

    Hindistan vizesi 2021 yılı başvurularında değişiklik oldu mu? Nasıl başvuru yapacağımızla ilgili bilgi verir misiniz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 22 Mar 2021, 16:41

    Merhaba,

    Öncellikle, Hindistan’a vize işlem sürecinde Vize Merkezi’ne ulaştığınız için teşekkür ediyoruz.

    Hindistan'ı ziyaret etmek için pek çok neden arasında - dağlar veya yaylalar, plajlar veya şelaleler, vahşi yaşam turları veya macera etkinlikleri, güzel adalar veya hareketli metropoller, yemek lezzetleri veya yerel içecekler, ruhani tatiller veya oradaki mimari miras olan otellerde konaklama tatillerdir. 

    Hindistan vizesi herhangi bir değişiklik gerçekleşmemiştir. Fakat Hindistan hükümeti, korona virüs (Covid-19) nedeniyle seyahat yasağını ilk uygulayanlardan biri olup, bu seyahat yasağı hala geçerlidir ve Hindistan için zaten verilmiş olan seyahat planlarını ve vizeleri etkilemektedir. Şu anda, Hindistan'a giriş yapan ticari uçuşlar için en az 31 Mart 2021'e kadar genel bir yasak var, ancak bazı yolcu uçuşları çok sınırlı bir ölçekte gerçekleşmektedir (iş amaçlı seyahat edenler, diplomatlar, Hint vatandaşları vb. için). Henüz Hindistan Konsolosluk sitesinde vize işlemlerin ne zaman başlayacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.  

    Hindistan Vizesi 2021 İçin Detaylar Ve Gerekli Belgeler

    • İki güncel pasaport boy fotoğraf 5mm x 5mm (Fotoğraf yüklenmemiş vize başvuruları kabul edilmeyecektir)

    • İkametgâh belgesi

    • Türkiye vatandaşı olmayan başvuru sahipleri için ikamet izni fotokopisi

    • Orijinal Pasaport ve fotokopisi (dönüş tarihinizden sonra en az 6 ay daha süresi olan pasaportu)

    • Hindistan Konsolosluğu’na hitaben İngilizce dilinde yazılmış vize talep dilekçesi

    • Otel rezervasyon onayı

    • Uçuş detayları (Gidiş ve Dönüş)

    • Güncel şahsi banka hesap özeti veya başvuru sahibinin mali yeterliliğini tatmin edecek başka bir kanıt (Son 3 ay içinde aldığınız vadesiz banka dökümü sunmanız gerekmektedir. Daha eski tarihli alınmış olan banka dökümlerini Konsolosluk kabul etmemektedir).

    Hindistan vizesi için biyometrik parmak izi başvurusu zorunlu bir prosedürdür. Daha önce Hindistan’a gitmek için vize başvurunuzda bir parmak izi sağlamış olsanız bile, biyometrik işlemin mevcut uygulamada tekrarlanmasını gerektirir. Bu nedenle başvuru merkezinde şahsen bulunmanız gerekmektedir. Hindistan Konsolosluğu'nda yapılacak tüm işlemlerde operasyon görevlimiz size eşlik edecektir.

    Pandemi sonrasında Hint konsolosluk vize işlemlerine başladığında Hindistan’a vize için başvurabilirsiniz. Evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlayıp, isterseniz kargo ile isterseniz ofisimize bizzat gelerek ulaştırabilirsiniz. Hindistan’a gitmek için vize başvurunuzun hangi şehirden yapılacağı, Hindistan Devleti tarafından şehir başvuru yoğunluklarına göre: Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Aydın, Denizli, Edirne, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Bursa, Muğla ve Yalova’da ikamet ediyorsanız, Hindistan vize başvurularınızı Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’na, bu illerin dışında ikamet ediyorsanız Hindistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmanız gerekiyor. Hindistan vize uzmanlarımız başvuru formunuzu doldurup ikamet ettiğiniz bölgeye göre Başkonsolosluktan ya da Büyükelçilikten randevunuzu alacaktır. Vize harcı bedelini (turist vize 103 $) randevu günü Başkonsolosluktan ya da Büyükelçilikte ödeyebilirsiniz.

    Hindistan vizesi 2021 yılında başvuru nasıl yapılır konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız 02129700550 numaralı özel hattımızı arayabilirsiniz.

    Saygılarımla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp