Hindistan vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • S. Erbaş 04 Şub 2020, 17:19
    Merhaba, Hindistan vizesi 2020 yılı için alma durumları nasıl? Nasıl başvuru yapmamız gerekiyor? İyi günler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 04 Şub 2020, 17:19

    Merhaba efendim, Hindistan vizesi başvuruları için doğru bilgilerle başvuru yapılması çok önemlidir. Hindistan vizesi ile sadece Hindistan’a gidilebildiği için başvuru yapılırken doğru kategori ile doğru bilgiler sağlanarak, eksiksiz evrak sunularak başvuru yapılmalıdır. Hindistan vize başvuruları için ikamete bölge ayrımı söz konusudur; 

    Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova ikameti bulunan kişiler için başvurular İstanbul Hindistan Konsolosluğu’ndan yapılmaktadır. Diğer tüm iller için başvurular Ankara Hindistan Büyükelçiliği’nden yapılmalıdır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun başvuru işlemini sizin adınıza biz yapabilmekteyiz.

    Dijital form başlatılırken bu ayrıma çok dikkat etmek gerekmektedir. Sonrasında değişiklik yapılamadığı için bu ayrıma dikkat edilmelidir. Dijital form tamamlandıktan sonra fotoğraf yüklenerek randevu alınmaktadır. Fotoğraf mutlaka renkli olmalıdır. Arka fon beyaz ve boyutu 5x5 şeklinde olmalıdır. Randevudan sonra başvuru sahipleri parmak izi vermek için şahsen konsolosluğa gelmelidir. 

    Başvuru sahibi daha önce Hindistan vizesi almış ve parmak izi vermiş olsa dahi her başvuruda parmak izi vermek zorundadır. İşlem süreci randevudan sonra 1 iş günüdür. Vize Merkezi olarak başvurunuzu sizler adına yapmaktayız. T.C vatandaşları için başvurudan 1 gün sonra işlemler sonuçlanmaktadır. Yabancı uyruklu kişiler ya da 2. Pasaportu farklı ülke vatandaşları için süreç değişmektedir. Yabancı uyruklu kişiler ve 2. Pasaportu farklı ülke vatandaşları için süreç başvurudan sonra 4 iş günü sürmektedir.

    Hindistan vizesi başvurusu kararı, vize başvurusunun kabulü ile onaylanması ya da olumsuz (ret ile) sonuçlanması Hindistan Konsolosluğu'nun inisiyatifindedir. Ret ile sonuçlanan vizeler için itiraz hakkı bulunmamaktadır. Vize için talep devam ediyorsa; başvuru sahibinin uygun kategori ile evrakları yeniden eksiksiz ve doğru olarak hazırlanarak yeni bir randevu alınarak tekrar başvuru yapılarak sağlanabilmektedir. Vize reddi ile sonuçlanan başvurularda ödenen ücretlerin iadesi söz konusu değildir.

    Hindistan vizesi 2020 için daha fazla detay ya da vize başvurusunda bulunmak için vize uzmanlarımızı arayabilirsiniz. 

    Selda GÜNAY-Vize Merkezi

    Hindistan vize

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp